Verhalen

We lopen er niet zo mee ’te koop’, maar wist je dat we bij Happy View met de Happy View een heleboel ‘problemen’ oplossen? Via via komen mensen met vragen of kwesties waar ze mee worstelen en dat is het moment waarop zij eigenlijk zelf al de intentie neerzetten om het op te lossen. Het goeie moment dus.
Per persoon kijken we welke aanwijzingen we kunnen geven om het vanuit een ander perspectief te bekijken. Sommigen gaan aan de slag met Herschrijf je eigen leven, we begeleiden dat stap voor stap, omdat het vaak zo is dat je je eigen ‘blinde vlekken’ niet ziet. Anderen vragen een persoonlijke boodschap aan die inzicht geeft, zodat ze zelf verder aan de slag kunnen. Soms zijn er noodsituaties die om een praktisch antwoord vragen. We werken altijd op maat en we maken het zo makkelijk mogelijk. Zodat mensen zelf verder kunnen.

Ook dat hoort bij ons ‘Vredesproject‘. Want hoe kan het ooit vrede op de wereld zijn als we niet eerst ons eigen gedoe oplossen? Hoe kunnen we zeggen ‘de wereld moet veranderen, anderen zouden het anders aan moeten pakken’ als we dat niet eerst zelf doen?

De wereld die wij waarnemen is een reflectie van onze eigen beleving. Als wij meer vertrouwen zouden hebben in onszelf en elkaar, zouden we nooit bang voor elkaar hoeven te zijn. Als we inzien dat anderen ons alleen maar spiegels voorhouden, die ons iets leren over onszelf, wat we op kunnen pakken of af kunnen wijzen, zijn we al een hele stap verder.

Neem je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen waarneming. Probeer niet die ander te veranderen, want het gaat niet over de ander. Jouw gevoel is van jou. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Daarom hoef je je ook niet te laten triggeren door wat een ander op jou projecteert, dat is zijn of haar ‘verhaal’. Maar zodra je je wel laat ‘vangen’ door het verhaal van een ander, is het ook van jou.

Wij helpen je om je ‘verhaal’ te veranderen, daar komt het eigenlijk op neer. Veel teveel mensen blijven vast zitten in hun beschuldigingen aan het adres van anderen, in verwijten, in hun slachtofferschap. Dat is geen verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Maar erger nog: Dan blijf je hangen in een vals beeld over jezelf. Want je bent geen slachtoffer. Je kunt ook heel makkelijk uit die ‘luie’ positie stappen. Want ja, het is een luie positie. De ander moet het maar oplossen. De ander doet het ‘fout’, de ander moet veranderen… Waarom zou je zoveel macht uit handen geven? Waarom zou je niet zelf het heft in handen nemen?

Voor alle duidelijkheid: je hoeft niemand de schuld te geven, ook jezelf niet. Stap er eens helemaal uit, uit al die ‘oude’ verhalen. Vertel jezelf een nieuw verhaal.

Mocht je daar begeleiding bij wensen, wees welkom.
Je kunt ons mailen: info@happyview.info

Nu ook beschikbaar: Een eenvoudige handleiding om je ‘probleem’ met een naaste op te lossen. (per mail op te vragen)

Donaties: NL50TRIO 0390912727, Happy View