Mijn Verhaal

EERHERSTEL
Een nieuw begin

Verleidelijk hangt de appel aan de boom, glanzend, stralend en uitdagend… klaar om geproefd te worden!

Mijn eigen verhaal, mijn eigen waarheid, mijn eigen belevenissen.

Mijn boek is rijp! Hier kan je hem plukken:

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin.

Recensies en reacties lees je hier.

Hallo Wereld, hier ben ik!

‘Durf je dat te zeggen? Durf je tevoorschijn te komen met jouw Waarheid?’ daagde White Bull me jaren geleden uit. Heldhaftig zei ik “JA” en dat heb ik geweten. Er was geen weg meer terug…

Dit boek is daarvan het resultaat. Ik wist niet waar ik aan begon, ik begon gewoon. ‘Een nieuw begin’ zou het heten, dat wist ik wel. Om verder te gaan, zal je het verleden achter je moeten laten, niet steeds diezelfde oude verhalen op moeten rakelen, want die houden je tegen. ‘Vertel een nieuw verhaal!’ was de opdracht aan mezelf. Wij maken de verhalen, wij geloven ze, we leven ze, maar wij kunnen ze ook herschrijven. Halverwege begreep ik dat er wel iets nodig was voor ‘Een nieuw begin’: EERHERSTEL!

Eerherstel van onszelf, het Goddelijke, de scheppende kracht in onszelf, eerherstel van wie wij in wezen Zijn. Eerherstel ook voor Moeder Aarde, al haar schepselen, het leven, de levenskracht. Eerherstel voor het vrouwelijke, de vrouwelijke kracht in onszelf: aspecten als intuïtie, zachtheid, de voedende en helende kracht van de Liefde, eerherstel van ons lichaam, maar ook eerherstel van het meest heilige geschenk dat de mensheid ontving: seksualiteit, onze levensenergie. Niets is zo verguisd, verwrongen en beladen als dat in de afgelopen eeuwen, met alle ellende van dien. Dat heeft alles te maken met de geïnstitutionaliseerde ongelijkheid tussen man en vrouw. Dat kwam voort uit de angst voor het spirituele, de verbinding met de onzichtbare wereld, met onze voorouders en onze eigen scheppende kracht, dat wat de mens eigen kracht en macht gaf. We werden bang gemaakt en we hebben die macht uit handen gegeven. We geloofden niet meer in onszelf. We kenden onszelf niet meer. Nu zijn we dat weer aan het herontdekken. De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf en in de wereld is zich aan het herstellen.

Dat is wat we nodig hebben voor de vrede in de wereld: vrede in onszelf.

Wat ik beoog is om dat wat veel te makkelijk als ‘zweverig’ of ‘spiritueel’ wordt afgedaan zonder goed begrepen te zijn, inzichtelijk, simpel en toegankelijk te maken voor iedereen. Ik laat de logica zien, die vergelijkbaar is met natuurkunde, alleen leren we het niet op school en komt het meestal niet overeen met onze ‘oude’ manier van denken. Ik heb het grondig aangepakt. Als de journalist die ik (ook) ben, ben ik vragen gaan stellen, gaan lezen, onderzoeken, ervaren, uitproberen, ontdekken, maar vooral op zoek gegaan naar de essentie. Ik wist dat het eenvoudig moest zijn en dat is het uiteindelijk ook. Je eigen leven toont je de weg…

Het enige wat alles altijd overleeft is De Liefde.
Dat is onze kracht. Dat is de overwinning.

De wereld zit nu in een overgangsfase, het is logisch dat dat niet zonder slag of stoot gaat. We gaan van ‘de oude wereld’ naar ‘de nieuwe wereld’. Oude zaken, zoals ongelijkheid, machtsmisbruik, manipulatie en schuld passen niet meer in de nieuwe wereld. Niet voor niets komt er van alles aan het licht wat lange tijd goed verborgen is gebleven. Natuurlijk zijn dit diepgaande processen, nodig om al het ‘oude’ op te ruimen. We bewegen ons naar een nieuw tijdperk: Het nieuwe is er al, het oude stribbelt nog tegen. Net zoals onze eigen ‘mind’ nog vaak flink kan tegenstribbelen.

’t Is maar net waar je naar kijkt, wat je aandacht geeft en of je je laat leiden door wat er in de wereld buiten je gebeurt of dat je naar binnen gaat, op zoek naar de Waarheid in jezelf.
De wereld is onze spiegel… daarom vertel ik je mijn verhaal!
En als jij het leest, wordt het jouw verhaal.

You are the other me…

Petra

Lees meer over EERHERSTEL in de Bespiegelingen
(linksonder op deze pagina kan je je daar op abonneren)
Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Wil je zelf ook reageren op dit boek, heb je een vraag of een opmerking, wil je iets organiseren of op de hoogte blijven van activiteiten die we organiseren rond het thema ‘Eerherstel’, welkom! Je kunt mailen of hieronder een reactie schrijven: