Wie ben ik?

Het is de beste vraag die je jezelf kan stellen: Wie ben ik? Misschien kan je je beter afvragen: Wie ben ik niet? Want alles waarmee je je identificeert, is beperkend en bovendien tijdelijk. Ik hou er niet van om in hokjes geplaatst te worden of labeltjes opgeplakt te krijgen. Maar om je enigszins een beeld te geven van wie je voor je hebt, zal ik hier toch iets vertellen over mezelf:

Ik ben Petra. Creatief, nieuwsgierig, avontuurlijk, maar ook gesteld op rust, Stilte en harmonie. Hooggevoelig, helderwetend en (door schade en schande) wijs. Schrijver, ‘teacher‘, ‘nieuwetijds’ journalist, beelddenker, filmer, gek op de natuur, dieren, bomen en buiten zijn.

Ik woon (nu nog) in de stad, samen met Muni, mijn ‘aapje’ (kat). Ik reis graag, geniet van verrassende gebeurtenissen, mooie ontmoetingen, schoonheid, de zee en het bos.

Ik film en fotografeer alles wat los en vast zit – zie mijn ‘dagboek van een Wonder’ – en doe ook graag interviews, maak ook in opdracht portretten en reportages, geef les en adviseer, doe yoga en mediteer.

Petra’s Happy View

Petra Maartense is de drijvende kracht achter Happy View. Vanuit de logica ‘Waar je aandacht aan besteedt, groeit…’ is zij een nieuwe vorm van journalistiek gaan bedrijven: Dàt voeden waar we wel blij van worden. Juist aandacht besteden aan positieve ontwikkelingen, oplossingen, daarmee inspireren, mooie initiatieven delen en steunen, elkaar stimuleren en het beste in de wereld (laten) zien.

Petra over Journalistiek & Goed Nieuws:

“Jarenlang ben ik in de ‘gewone’ journalistiek werkzaam geweest, onder andere bij het NOS-Journaal en Urbania (NPS) en altijd al vond ik de verhalen van mensen en hun overlevingskracht, eigenheid, creativiteit en dappere keuzes het meest interessant. Wat ik ontdekte is dat het aankaarten van misstanden en ellende in de wereld, zoals kinderarbeid, milieuvervuiling of onbegrip voor vluchtelingen, niks oploste. Alle goeie bedoelingen ten spijt, dat was dus niet de manier… We kunnen beter kijken naar wat wel goed gaat, wat er wel is, wat er wel gebeurt. En daar de aandacht op vestigen.”

Vanuit dit oogpunt is ook het werken met Intenties geboren. Gezamenlijk intenties sturen en bekrachtigen heeft een enorm effect. Het is een manier om oplossingen uit te nodigen in je leven, te groeien en jezelf te ontwikkelen, maar ook om anderen te bekrachtigen en wereldwijd positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Petra deelt wat zij tegenkomt in het dagelijks leven, vanuit dit perspectief. Zij maakt documentaires en schrijft boeken, ondersteunt en adviseert zelfstandig ondernemers en particulieren, geeft diverse workshops en cursussen bij de Happy View School, geeft ook les in interviewen en filmpjes maken, maar ook en vooral in het effect van het werken met intentie.

In het boek ‘Eerherstel een Nieuw begin’ lees je meer over haar persoonlijke ervaringen in het leven, in relaties, in de journalistiek, de ‘geheimen’ die ze ontdekte en de wijsheid en nieuwe inzichten die tot haar kwamen.

“Als kind schreef ik al, schrijven is mijn ‘kanaal’ al had ik dat vroeger niet zo door. Wel wist ik als kind al dat ik schrijvend overal uit kwam. Dagboeken vol…. en godzijdank is er op een gegeven moment in mijn leven opeens zoveel gebeurd (2006) dat ik spontaan weer begon te schrijven. Nu kan ik niet meer zonder, het is een levensbehoefte. Een dag niet geschreven en ik mis het. Het is als ademen zo ongeveer. En al schrijvend heb ik heel veel ontdekt. Als je schrijft, ontdek je ook jezelf. Ik heb ontdekt dat alles veel simpeler is en eenvoudiger kan. En dat draag ik graag uit…. Bovendien houdt het mijzelf goed bij ‘de les’….”