TIPS

100.000 tips

Ja, wie weet… worden het wel 100.000 tips. Maar laten we het eenvoudig houden. Passend bij Happy View.

tip 1: Hou het simpel 😉

Het belangrijkste om te ervaren is dat het je eigen intentie is die telt en effect heeft. Je hebt zelf het stuur in handen. Je kunt bijvoorbeeld wel heel gezond en verantwoord eten, maar doe je dat met tegenzin of op een hele dwangmatige (gestreste) manier, dan heeft het niet zoveel zin. Geniet ervan, ook als je eens iets eet of doet wat misschien niet zo gezond is. Ontspannen leven, je goed voelen, dat is het belangrijkste. En natuurlijk helpt het om je goed te voelen als je gezond leeft. Maar ervan genieten en dankbaarheid zijn minstens zo belangrijk. Behalve dat het natuurlijk gewoon prettig is om je goed te voelen, is het ook ‘nuttig’: Je trekt precies aan wat bij je gevoel past. Dus je zorgen maken, helpt niet. Focus vooral op wat je wel wilt, neem zelf het stuur in handen!

Ademen

Over ademhalen valt heel veel te vertellen. Als je ergens pijn hebt bijvoorbeeld, leg je hand eens op die plek en adem er dan naartoe. Stel je voor hoe je adem erheen stroomt en ontlast, ontspant, ruimte geeft en adem het ‘los’. Neem de tijd, concentreer je en verzet je niet tegen de pijn, maar adem er als het ware ‘doorheen’. Hetzelfde kan je doen met iets wat je dwars zit. Stel je bijvoorbeeld voor dat het een ‘knoop’ is  (in je gedachten) en adem het ‘los’. Laat het gaan, geef het ruimte. Adem diep in en adem het uit.

Water drinken

Drink genoeg (veel) water (liefst gezuiverd) en weet dat water heel makkelijk ‘intenties’ opneemt. Zo kun je drinken wat je op dat moment nodig hebt. Goede moed, vrolijkheid, genegenheid, concentratie, gezondheid, vitaliteit, wat je maar wilt. Hou het glas een minuut in je handen en focus je op die intentie voor dat je het opdrinkt. Of stel je voor dat het drinken van water alles ‘schoonspoelt’ in je lichaam. Je kunt je dat ook voorstellen als je onder de douche staat: Dat alles van je afspoelt.

Masuru Emoto heeft onderzoek gedaan naar het effect van intenties op water en het is de moeite waard je daarin te verdiepen. Wat hij ondermeer ontdekte is dat gesproken of geschreven woorden, maar ook muziek, effect hebben op de kristallen die het water vormt in bevroren toestand. Liefde en dankbaarheid leiden tot de mooiste kristallen. Je begrijpt: lelijke woorden en herrie geven geen mooie kristalvorm. Als je bedenkt dat wij voor ±  80 procent uit water bestaan, kan je je voorstellen wat het met je (lichaam) doet als je aan het mopperen bent of als je vrolijk aan het zingen bent. Dit principe kan je dus ook toepassen als je een glas water drinkt.

Beweging

Beweeg minimaal een half uur per dag. Wandelen is perfect. Als je lichaam in beweging blijft (liefst nog meer dan een half uur per dag), blijft alles in beweging. Het is goed voor je stofwisseling (het afvoeren van overbodige ballast) en voor de geest. Maar… dat is het mooiste effect: Alles kan ook naar jou toe gaan bewegen. Als je stil blijft zitten, kan je wensen wat je wilt, maar je zal de energie ook in beweging moeten zetten, wil het naar je toe kunnen komen. Bovendien komen er door beweging stofjes vrij, waarbij je je lekker voelt. Maar dat weet iedereen wel. Of niet?

Nog een tip waarbij beweging erg goed werkt: Als je ergens last van hebt, van iemand of van iets, stel je dan eens voor dat je er doorheen loopt. Stel je eens voor een persoon waar je boos op bent bijvoorbeeld voor je staat. Neem vooral de intentie om niet die persoon te schaden (dat helpt je sowieso niet, want dat zal dubbel en dwars bij je terugkomen), maar om je van die lading te bevrijden. Hoe levendiger je je het je voor kunt stellen, hoe beter. Probeer er doorheen te lopen. Kijk hem of haar aan en loop er dwars doorheen. Als het je lukt: Gefeliciteerd.

Voedsel

Je bent wat je eet, zeggen ze wel eens. Als je bedenkt dat alles ‘energie’ is, dan wil je toch geen vlees meer eten van gestreste dieren? Er wordt heel veel geschreven over gezonde voeding, dat gaan we hier niet nog eens dunnetjes over doen. We hebben wel een mooie richtlijn: Hou het eenvoudig en puur, weet wat je eet. Steeds meer mensen eten biologisch en bewust. Steeds meer mensen willen weten wat er in hun voedsel zit en waar het vandaan komt. En terecht. Er is ook steeds meer aanbod. En wie zegt dat het duur is, vergist zich: Het is voedzamer en beter voor je, je voelt je beter en je hebt meer energie. Dus op de lange duur is goed (biologisch) voedsel een prima investering, die zichzelf terug verdient.

Opruimen

Opruimen in je huis is opruimen in je geest. Het helpt je. Je hebt er niets aan om alles te bewaren. Vooral niet als er herinneringen aankleven die oude pijn, stress, frustraties of onprettige herinneringen boven halen. Geestelijk opruimen is ook van belang om verder te kunnen. Om niet te blijven hangen in het verleden. Een mooie richtlijn bij het opruimen is: “Word ik hier blij van?” Ook de populaire Kondo-methode is hier op gebaseerd. Als je regelmatig opruimt, blijft het stromen. En dat ‘stromen’ dat is wat we nodig hebben. Om ons goed te voelen, om in beweging te blijven, maar ook om alles te kunnen ontvangen wat naar ons toe wil komen…

Kleding

We kunnen kiezen en onze keuzes maken uit. Kinderarbeid en milieuvervuiling, uitbuiting van mensen en de aarde, het kan voorkomen worden als wij als consument bewustere keuzes maken. Dat heeft een groter effect dan je misschien zou denken. Er zijn steeds meer leveranciers die verantwoorde kleding verkopen en het is mogelijk om te kiezen voor katoen, die mens en milieuvriendelijk geproduceerd is. Door te kiezen voor deze kleding, stimuleren we deze trend. Het heeft niet alleen een positief effect op de wereld, maar ook op onszelf. Je kunt het verschil echt voelen.