Leer zelf communiceren met dieren!

Cursus dierencommunicatie

Op 20 april 2024 is er weer een ontmoetingsdag voor alle (ex) cursisten Dierencommunicatie in Doorn. Wie de cursus wil doen voor die tijd, kan terecht bij de Happy View School!

“Welkom in de grote wereld van de dieren!”
door Piek Stor & Petra Maartense

Dierentolk Piek Stor deelt haar ervaringen in een cursus. We leren je de kneepjes van ‘het vak’, terwijl we op een speelse manier gaan ervaren hoe het is om met dieren te ‘praten’.

Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open als je de dieren leert ‘verstaan’. “Geen enkel gesprek is hetzelfde en het is altijd weer indrukwekkend,” vertelt Piek. Zij put inmiddels uit tien jaar praktijkervaring, waarin ze vele huisdieren heeft gesproken. Honden, katten, konijnen, paarden en papegaaien bijvoorbeeld, maar ook meer dan 170 andere diersoorten.

In het boek ‘In de Stilte hoor je alles’ komen er ruim 70 aan het woord en dat biedt ons mensen verrassende wijsheid. Dieren bekijken het leven vaak heel anders. Ze leven veel meer in het hier en nu, dat geldt zeker voor de vrije dieren. Ook hebben ze een heel ander ‘idee’ over leven en dood, waar wij mensen veel aan kunnen hebben. In de praktijk biedt dierencommunicatie veel oplossingen voor allerlei ingewikkelde situaties. Zo kan bepaald lastig of onbegrijpelijk gedrag vaak verklaard en opgelost worden door een goed ‘gesprek’.

Petra is een ervaren docent (en journalist) en begeleidt de cursus. Ze vormt ‘de brug’ tussen wat voor Piek zo vanzelfsprekend is en wat de deelnemers willen leren, weten en ontdekken. Ze helpt je goed af te stemmen op jezelf, het dier, maar ook om vooraf duidelijk je doel en/of intentie te formuleren. Iedereen heeft te maken met twijfels en onzekerheden, dat hoort erbij. Wat we je in deze cursus ook leren is goed onderscheid te maken tussen wat invulling van de ‘mind’ is en wat ‘echt’ doorkomt.

Veel mensen, die al enige ervaring hebben in het communiceren met dieren twijfelen of ze het wel goed verstaan, of het wel klopt wat ze ‘horen’ en vragen zich af of ze het niet zelf aan het bedenken zijn. In deze cursus gaan we daar uitgebreid op in en bieden we duidelijke handreikingen. Bovendien is er genoeg ruimte om zelf te oefenen.

Voor meer informatie, aanmeldingen of andere vragen, kan je ons mailen: info@happyview.info

Tot Ziens! 
Piek & Petra