Yoga voor innerlijke Vrede

In deze zeer uitdagende en extreme tijd is het van belang om goed voor jezelf te zorgen, genoeg te bewegen, zodat alle energie goed door kan stromen… Daarom wat simpele yoga-oefeningen, die tevens een goede richtlijn bieden voor het dagelijks leven.
Misschien denk je nog dat het van belang is om het druk te hebben, van alles te moeten, maar vraag je eens af: Wat is werkelijk van belang? Vrede in jezelf, want dat brengt Vrede in de wereld… 🙂

Wees de verandering!

Het is alweer een tijdje geleden, maar we zijn al eens aan het meten geweest. Toen kwamen we er op uit dat ‘het virus’ een bepaalde frequentie heeft en als je nu maar zorgt dat je zelf in je hoogste frequentie blijft, heb je er geen of nauwelijks last van. Je kunt je ook – los van de getallen – wel voorstellen dat je met een goed gemoed, vreugdevolle en Liefdevolle aanwezigheid vanuit het hart overal beter tegen bestand bent en ook een positieve vibe verspreidt, die gunstig is voor alles iedereen in je omgeving. Dat weten we toch allemaal wel? Het is ook heel logisch, nietwaar?

Toch blijft het een zeer hardnekkig verschijnsel dat mensen (ego’s beter gezegd) anderen graag willen blijven lastig vallen met onheilspellende boodschappen, waarschuwingen, scenario’s en vrij dwingende oproepen (zoals daar nu weer een nieuw verschijnsel opdoemt onder het motto ‘#datismijnzorg’…), terwijl dat averechts werkt. Wat denkt men daarmee te bereiken? Ik zou als antwoord daarop willen geven: #weetwatjecreëert

Ik denk dat dat nu onze leerschool is: Leren dat je zelf energie bent, energie verspreidt en dat het uitmaakt waar je de aandacht op richt en hoe. Wat wil je versterken? Besef wat je aan het creëren bent als ergens over klaagt, als je bepaalde rampscenario’s voeding geeft met je aandacht. Waarom zoek je het niet in jezelf? Waarom creëer je niet dat wat je WEL wilt? Onwetendheid?

Bij iedereen wordt er in deze tijd wel iets geraakt, we komen allemaal onszelf tegen in de zin van dat wat er nog getransformeerd wil worden, om te groeien in onze eigen kracht en Goddelijkheid, toont zich. Heb het lef om het heft in eigen hand te nemen en te gaan staan voor je eigen Waarheid. Loop geen anderen achterna. Wat is jouw diepste Waarheid? Waarom zouden we geen vertrouwen hebben in ons eigen weten? In onze eigen kracht? Als we ons dan zoveel zorgen maken, waarom zetten we dan niet de schouders eronder om gezamenlijk iets nieuws te creëren? Dat doe je simpelweg door de aandacht gericht te houden op wat je wel wilt, wat wel goed gaat, wat wel prettig is. Dat doe je door je bewust te worden van je eigen energie, je eigen trilling te verhogen en te mediteren bijvoorbeeld. Alles gaat over jezelf.

Vanuit frustratie creëer je meer frustratie. Je brengt jezelf daarmee in een lagere trilling en daardoor trek je nog meer aan wat daarmee resoneert. Je kunt je wel voorstellen dat dankbaarheid, liefde, vrede, vreugde, compassie en bewondering hogere frequenties voortbrengt toch? Is het dan een ander die jou iets aandoet? Of maak je je eigen keuzes? Dat is de vrijheid die je hebt…

Als we met z’n allen in zak en as, in de stress, in de woede, verontwaardiging of in angst en zorgen gaan zitten, wat voor een wereld creëren we dan?

In feite is het wel interessant wat er allemaal gebeurt, want ‘het virus’ is een tool, een instrument tot verandering. Om alles naar een hoger plan te brengen. Een hogere trilling van de Aarde, een hogere trilling in onszelf. Als je meebeweegt en meegroeit en opruimt wat je niet meer dient, het oude loslaat, oordelen en overtuigingen en allerlei ontevredenheid loslaat, wat blijft er dan over? Precies wie je bent. Dat heeft geen ‘verhaal’ nodig, geen excuus, geen rechtvaardiging. Val anderen niet lastig met je negatieve energie, met je ballast, met dat wat je in jezelf kunt opruimen. Waarom denken we dat we iets buiten onszelf kunnen aanspreken en veranderen, terwijl alles over onze eigen beleving gaat?

Hoogste tijd om te ontdekken wie je werkelijk bent! Kies voor je Ware Zelf, het hoogste in jezelf, de aanwezigheid vanuit je hart. Onderwerp je mind en je ego daaraan, laat het Goddelijke in jou toe, sta het toe door je heen te stromen en jou te verlossen van al die rommel. Laten we ophouden om nog meer ellende en narigheid te verspreiden. Wat in jou wil dat? Waarom? Let go….

Stem elke dag af op je Ware Zelf. Focus op een wereld die je zou willen zien, mooi, schoon, liefdevol, blij, vrij, prachtig, licht, … Kijk naar wat je WEL een goed gevoel geeft. Het maakt niet uit wat, dat kan een bloemetje zijn, een vlinder, een huisdier, een geurtje, muziek, maar wat het ook is, laat je ermee volstromen… Dat heeft effect op alles. Want alles gaat over energie…. Je kunt ervoor kiezen om afgestemd te blijven op het mooiste en het hoogste in jezelf en de ander. Dat heeft kracht. Veel meer kracht dan menigeen weet…

Wees de verandering die je wilt zien!

 

Mijn ochtendritueel & Jouw Keuze

Goedemorgen!

Is het niet heerlijk, elke dag een nieuw begin? Ik geniet enorm van mijn ochtendritueel. Soms duurt het de hele dag 🙂 Ik rek het…
Dat extra uurtje (wat natuurlijk maar kunstmatig is) komt me dan ook heel goed uit. Ik schrijf vooral in de ochtend. Dat geeft me inzichten, er is een enorme helderheid, inzichten willen opgeschreven worden, ook wel doorgegeven, maar vooral niet ‘gestoord’ door externe factoren. Een goede reden om het volgen en bekijken van social-media en andere berichten van buitenaf uit te stellen, evenals allerlei praktische to-do-zaken op mijn lijstje.

Schrijvers zitten vaak in hun eigen ‘bubbel’, niks mis mee volgens mij. Want zo creëren we wel een mooie nieuwe wereld, de wereld van onze dromen. Zeker nu, in deze tijd.  Het belang van dromen, idealen en wensen, intenties, is lange tijd afgedaan als ‘niet-realistisch’, omdat de Westerse wereld in een heel rationeel tijdperk was beland, waarin we dachten – een groot misverstand – dat alles meetbaar, verifieerbaar en bewezen moest zijn voor het bestond. Dat is niet waar. Alles begint als droom, als idee, als intentie. Daarna volgt de realiteit. Die wij dus zelf scheppen. Met onze aandacht, met onze focus en met het besturen van de energie.

Er waren altijd al mensen, boodschappers, die dat wisten. Einstein bijvoorbeeld. Of Jezus. Als alles energie is, is de discussie over wat wel of niet waar is, dus ook niet van belang. Het is maar net waar je in gelooft, wat je waar maakt. Daarom is dit een heerlijke tijd. Want we krijgen wat we ‘willen’, hoewel we ons vaak niet zo bewust zijn van wat we doen. De enorme chaos in de wereld heeft er alles mee te maken. Waar richten we de aandacht op? Wat versterken we daarmee? Meer dan ooit tevoren hebben we toegang tot allerlei informatie, dramatische berichten van over de hele wereld komen ons belagen. Daarin kan je keuzes maken natuurlijk, want je kunt je niet overal tegelijk mee bezig houden. De beste manier om om te gaan met ‘nieuws’ waar je niet blij van wordt, is onmiddellijk de omslag maken naar ‘wat wel?’ Formuleren van een intentie, dat gaat meteen aan het werk. Zo hebben we met z’n allen al heel veel wensen de lucht in gestuurd. Zelfs als je het niet bewust formuleert, gebeurt dat. Het leven nodigt je uit… Je Inner Being weet dat.

Vraag en het is gegeven!

En dan? Dan is het zaak om ‘het’ te ontvangen. Dat kan alleen als je je op een ander level begeeft. Niet op hetzelfde ‘level’ als waarop het ‘probleem’ zich bevindt… Dat kan dus alleen door je goed te voelen, door vrede te ervaren in jezelf, door vanuit het hart, ontvangend aanwezig te zijn. Je hebt het nodig om (weer) op dat level te komen, zodat je het kunt ontvangen, dat wat je gevraagd hebt, dat wat je wenst. En je zult versteld staan, want het universum komt met meer dan wat je zelf had kunnen bedenken… op manieren die je niet verwacht had. Vertrouw… en geef je daaraan over. Verheug je alvast!

Dat wat je verafschuwt, dat wat je zorgen baart, dat wat je vanuit je hart wenst, dat wordt altijd heel goed begrepen door je Ware Zelf. Het hele universum werkt mee aan de totstandkoming daarvan. Nu wij nog 😉

Hoe doe je dat? Door het ‘verhaal’ los te laten, het ‘oude verhaal’ vooral niet te blijven herhalen, er ook niet mee te gaan vechten (want dat versterkt en geeft het meer macht), maar je te focussen op hoe het voelt als het is zoals je het wenst. Wat is de essentie van wat je wilt? Dat is altijd zoiets als vrede, vrijheid, vreugde, Liefde, begrip, gemak, helderheid, gezondheid, schoonheid, rust, vertrouwen, rechtvaardigheid, veiligheid, gelijkwaardigheid, … En het goede nieuws is: Daar kan je je nu alvast op richten. Want als het jou lukt om je af te stemmen op dat gevoel, om het alvast te voelen… dan nodig je het uit er te zijn. En… ook dat kan je ‘bestellen’!

Je hebt het dus nodig om je goed te voelen om te kunnen ‘ontvangen’ (ofwel creëren)  wat je wenst. En het mooie is: je kunt dat in een ander onderwerp zoeken. Laat het onderwerp wat je zorgen baart even lekker links liggen, richt je op iets waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld op een bloemetje, een bij, de zon, de zee, zet een fijn muziekje op, ‘pet your cat’… 😉 koester jezelf, eet lekker & gezond, lach en dans… voel je gezond en vitaal, geniet! Dan gaat de rest vanzelf mee bewegen….

Dat is het geheim! Ik deel het graag met je, want hoe meer blije en positieve mensen op de wereld hun aandacht nu richten op dat wat er is om blij mee te zijn, dankbaar voor te zijn en waarderen wat er is, in de natuur bijvoorbeeld…. die prachtige Moeder Aarde die ons voedt en koestert, hoe meer we ervan genieten en dankbaar zijn, zonder het allemaal te willen beheersen en controleren… hoe meer Liefde, hoe mooier en makkelijker de wereld zich beweegt naar deze nieuwe dimensie van Liefde en Licht, die we aan het betreden zijn.

Jouw keuze!

In welke wereld wil je leven? Dat is de vraag! Stel het je voor… droom ervan… voel het, geniet, ontvang… en laat je eigen ‘goed voelen’ vooral niet verstoren. De wereld die je waarneemt, de zogenaamde ‘realiteit’ is al verleden tijd. We creëren NU een nieuwe wereld.

Laat het niet afhangen van anderen, stop met het bekritiseren en zeuren en versterken van dat wat je niet zint. Stap mee naar een ander level, ga naar je hart en blijf aanwezig in je hart. Het hart oordeelt niet, is gewoon aanwezig in Liefde…

Fall in Love, stay there…. (Rumi)

 

Creëer vanuit je Innerlijke Kracht

Hoe maak je van de nood een deugd? Daarover heb ik het in mijn laatste youtube-filmpjes, we gaan er mee door de komende tijd. Hou de focus op (je-weet-wel) ‘WAT WEL‘… Dat is de kunst.

We worden uitgedaagd. Iedereen op z’n eigen manier. We komen allemaal onszelf tegen. Dat is ook de bedoeling, dat biedt de kans tot transformatie. Beweeg mee, wees bereid, kijk ernaar en keer vooral steeds opnieuw weer naar binnen…

Hoe het ook zij, wat er ook aan de hand is, hoe streng de maatregelen ook zijn, hoeveel angst je ook hebt, hoeveel woede, irritatie, onbegrip, of misschien gelatenheid, misschien depressiviteit, alles wat je tegenkomt, kom je tegen IN jezelf. Dat is de sleutel. Je kunt jezelf bevrijden.

Idealiter zou helemaal niks in de buitenwereld je uit je innerlijke rust en vrede moeten kunnen halen, maar keur jezelf vooral niet af als dat wel gebeurt. Dat is logisch en het is een kans tot groei. Kijk er naar en verzacht er in…. verzacht in alles….

Vandaag staat de energie van het zonneteken blauwe nacht centraal: “De Blauwe Nacht helpt je vandaag om het evenwicht in jezelf te vinden. Door innerlijk gecentreerd te zijn word je niet van je stuk gebracht. Vanuit innerlijke rust kan je naar je schaduwaspecten  kijken.”(www.kinweb.eu/dagenergie)

Het is hoe dan ook een tijd van gigantische transformatie, niet alleen vandaag. We staan op de drempel van een heel nieuw tijdperk. Een prachtig, liefdevol, fantastisch, harmonieus, warm, licht, gezond, schoon en vriendelijk tijdperk, waarin we elkaar eren en waarderen, maar vooral ook de natuur, Moeder Aarde en haar dierenrijk, plantenrijk, haar bodem, de oceanen en al het wonderbaarlijke Leven weer eren. Het Leven is heilig en wij zullen dat, linksom of rechtsom weer in ere herstellen, net als onze eigen natuur. Dat is nu aan het gebeuren. Hou daar de focus op… werk er aan mee. (EERHERSTEL, een nieuw begin)

Allereerst gaat het om onze eigen innerlijke transformatie. Alleen van binnenuit verandert de wereld. Dus… Gebruik elke gelegenheid om naar binnen te keren, kijk wat je tegenkomt, erken het en geef het de kans om te transformeren. Door het te zien, erin te verzachten, er doorheen te bewegen… Wat het ook is.

Het gaat nooit over anderen, het gaat altijd over jezelf. Wat in jou voelt zich (nog) niet vrij, (nog) niet veilig? Wat is nog niet in Liefde aanwezig? Waarin ontken jij jezelf (nog)? Denk je dat je zwak bent, denk je dat je afhankelijk bent, denk je dat je niet bent opgewassen tegen wat er allemaal plaatsvindt in de wereld momenteel? Hoeveel invloed laat je dat hebben op jouw innerlijke welbevinden?

Maak een keuze. Maak de keuze om in je Ware Kracht, je Ware Zelf aanwezig te zijn. Als je heel duidelijk JA zegt tegen je Goddelijkheid, je eigen kern, de Waarheid in jezelf, dan is het niet nodig om de strijd te voeren met anderen, dan ontwikkel je de innerlijke Kracht om positieve veranderingen te bewerkstelligen, ook in je omgeving. Je bent als de stralende Zon, onaantastbaar en pure Liefde. Concentreer je op je hart, vanuit je hart blijf je in je Ware Kracht aanwezig. Stel je voor hoe je alles om je heen verzacht met zonnestralen… Hoe je verzachting verspreidt…. Kijk dwars door alle verschijningsvormen heen, hoe lastig en (teneer)drukkend die ook zijn. Blijf geloven in je eigen innerlijke Kracht, want daar moet je het van hebben. Achter de wolken schijnt de zon… Focus daarop!

Weet dat je vele Divine vrienden hebt, die aan je zijde staan. Ze zijn er om je te versterken, via je hart ben je met hen verbonden.

Met z’n allen moeten we even ergens doorheen… door de ‘nacht’ als het ware, maar je hoeft je niet mee te laten sleuren de diepte in. Alleen vanuit onze eigen innerlijke Kracht creëren we een nieuwe wereld. Vanuit Liefde. En deze Liefde is genezend, verblijdend en creërend. Stel je voor hoe de ideale wereld er voor jou uitziet. Stel je voor hoe we samen lachen, dansen, blij zijn, genieten van het Leven. Hou dat voor ogen! En verzacht ondertussen in alles wat je tegen komt. Elke dag opnieuw. Tot je weer helder en krachtig voor ogen hebt wat je wel wilt.

Stilte helpt daarbij. Ik kies er zelf voor om geen discussies te voeren, want dat versterkt alleen de mind en het ego maar, wat precies is wat we niet nodig hebben. Waar het ook over gaat, blijf in je hart aanwezig en weet dat alles kan oplossen in het veld van Liefde. Stuur elk ongemak daar naartoe, geef de energie ergens van (van ongemak, van pijn, van verdriet, van woede, van irritatie of wat dan ook) de opdracht om te VERLICHTEN, weet dat je vanuit je innerlijke Kracht de macht in  handen hebt om energie te besturen. Stuur Licht en Liefde. Elke dag. Naar alles wat je tegenkomt.

Vertrouw daarop en vraag de hulp daarbij van je engelen, gidsen en meesters. Roep je eigen Goddelijke Kracht aan. Elke dag.

Dankjewel!

Bijgevoegd een intentiemeditatie die je hierin versterkt:

 

 

Welke pijn in mij?

Hallo lieve mensen, het zijn bijzondere tijden…
Daarom deel ik alvast een stukje ‘nieuw boek’ met jullie.
Blijf goed ‘bij jezelf’…  & Enjoy…! Petra  

Het zijn bijzondere tijden. De wereld verandert en wij zijn erbij. Wij veranderen. Wij zijn de verandering. Je kunt meebewegen, je kunt je verzetten, je kunt ook op zoek gaan naar je eigen Waarheid. De weg naar binnen is uiteindelijk de enige weg. Alles om je heen, alles in de buitenwereld, laat je iets zien. Het is een weerspiegeling van je innerlijke beleving, maar ook al verleden tijd.

Op elk moment kan er iets nieuws gecreëerd worden. Van binnenuit.

Niks in de buitenwereld verandert omdat je ermee vecht, omdat je er iets van vindt, als je het buiten jezelf probeert te veranderen. Je kunt je hooguit afvragen: Wat raakt mij zo, dat het in mij verzet oproept? Welke pijn in mij wordt hier geraakt? Wat maakt me zo boos? Wat zou ik graag anders willen zien? Wat in mij wil gezien worden, erkend worden, tot z’n recht komen? Welke onwaarheid heb ik veel te lang geloofd? Wat voelt er precies niet goed? Waarin zou ik me vrij willen voelen? Waar vind ik mijn eigen vrijheid? Waar is mijn eigen kracht? Ervaar ik kracht door ergens tegen te vechten? Of verlies ik daarmee juist mijn eigen kracht? Omdat ik aan zaken buiten mijzelf zoveel erkenning geef, alsof ik er slachtoffer van ben?

Het is een tijd waarin we mogen gaan ontdekken en erkennen wie wij zelf zijn. We hebben onszelf altijd ontkend, niet gezien wie we werkelijk zijn, hoeveel macht we zelf hebben. Het is van belang om dat te ontdekken en om op zo’n manier gebruik te maken van je eigen kracht en mogelijkheden, dat het jou en de wereld vreugde, vrijheid en vrede bezorgt. DE eerste vraag die je je kunt stellen is: Wie ben ik?

Wie ben ik?

Het is een vraag die je stelt, die vervolgens z’n eigen werk gaat doen. Je hoeft het antwoord niet te bedènken. Als je je oprecht deze vraag stelt, nieuwsgierig en bereid, creëer je een openheid, waardoor je al meteen kunt voelen dat het antwoord grootser is dan je je kunt voorstellen met je beperkte menselijke geest. Je kunt gaan ontdekken dat je meer bent dan de man of de vrouw met je ‘verhaal’ over wat je allemaal meegemaakt hebt, gedaan hebt, beleefd hebt, waar je bent geboren en welk beroep je hebt, hoeveel kinderen je hebt of niet, hoe je eruit ziet, welke leeftijd je hebt, met wie je wel of niet samenwoont, welke mening, kleur, gezindheid, voorkeuren of status je hebt. Het is allemaal niet van belang in het licht van de Waarheid. Je bent. Wie je werkelijk bent gaat voorbij aan de vorm, aan het verhaal dat je vertelt. Je verhaal is in feite een beperking van wie je werkelijk bent, je kunt stukje bij beetje de kaders waarin je dacht te passen, loslaten. Misschien levert dat in eerste instantie angst op, omdat je er aan vast hield. Ja maar, ik heb toch jaren gestudeerd, ik heb toch niet voor niets dit of dat meegemaakt of gedaan, ik ben trots op… of ik ben toch slachtoffer van…? Of: ik ben de moeder, vader of zoon of dochter, ik ben de echtgenoot, de geliefde, de verstotene, de verlatene, de baas, de geweldige, fantastische, de leider, de volgeling, de zelfstandige of de afhankelijke, de brave of de opstandige…?

Is dat zo? Je kunt je bij alles afvragen: Is dat zo?

En dan stort je wereld misschien in, omdat je dacht dat je wist wie je was, wat je leven inhield, omdat je alles goed georganiseerd en onder controle had, inclusief de mensen om je heen misschien. Of het geeft je juist ruimte om te ontdekken dat je niet vast zit in de kaders, die je zelf bedacht had, dat je je eigen grenzen kunt oprekken, dat je kunt kiezen waar je aan vasthoudt en wat je laat gaan… Je hoeft helemaal nergens aan vast te houden. En in die ruimte word je juist steeds meer jezelf. Je Ware Zelf. Je Ware Zelf laat zich niet definiëren, niet vangen, niet beperken.

EERHERSTEL ~ Een Nieuw Begin

Discipline!

Juist als er heel veel aan de hand is, in de wereld of in je eigen leven, wordt je kracht om iets anders te manifesteren ook heel sterk.
Hoe dat kan? Omdat je de ‘need’ voelt, de noodzaak. Dat is energie, dat heeft kracht. Dat creëert en manifesteert. Soms hebben we bepaalde situaties nodig om te beseffen dat we het anders willen. Vanuit wat je niet wilt, wordt een wens geboren.

Focus dan op je wensbeeld, mediteer, zoek innerlijke vrede en breng zo alles naar een ‘hoger plan’ als het ware. Hou je aandacht goed gericht op wat je wel wilt en wees je ervan bewust dat je creëert. Met elk woord, elke gedachte….

Discipline heb je nodig. Nu meer dan ooit tevoren. Meer en meer. Je zult het merken, dit is de enige weg: Focus! Je krijgt waar je in gelooft. Het is niet alleen wat we allemaal te leren hebben, maar ook wat we – als we het weten – dagelijks in de praktijk mogen brengen. Daar worden we toe uitgedaagd momenteel. Op alle mogelijke manieren. Iedereen krijgt zijn of haar eigen uitdagingen voor de kiezen. Werk aan de winkel dus. Tijd om oude ballast op te ruimen, om oud zeer te helen, je hart vrij te maken, je verbinding met je Ware Zelf te herstellen en dagelijks te versterken. Tijd om te leren hoe het werkt met energie: je bestuurt het zelf, jij bepaalt de koers, jij kunt kiezen! Vooral is het tijd om naar binnen te keren, om het in jezelf te zoeken, om het in jezelf op te lossen. Al die oude frustraties komen opzetten, maar projecteren gaat niet helpen.

Welke realiteit wil je creëren?
In welke wereld wil je leven?

Iemand vroeg aan Divine Mother (in een channeling die ik beluisterde van Connie Huebner): “Hoe moet dat nou? Sommigen zeggen dat deze situatie nog wel een jaar of langer gaat duren…!”
Ze doelde daarbij op alle angst & maatregelen rond het Coronavirus.
Ik was heel benieuwd naar het antwoord van Divine Mother en haalde opgelucht adem… Het klopte zo helemaal met mijn eigen gevoel en ‘weten’ en zeker ook met de reden van de 30-dagen Challenge. (die was de hele maand september met een aantal deelnemers, ik zal hier zo nu en dan wat aanhalen).

DIT is de remedie: Focus, discipline, weten waar je de aandacht op richt en hoe. Alles is energie en alles wat je aandacht geeft ben je aan het versterken. Als je je (zogeheten) licht ergens op laat schijnen, iets aan/naar het licht wil brengen, maak het dan LICHT (en niet zwaar!). Licht brengen, naar het licht brengen, verlichten…. het betekent in wezen dat je zelf in het Licht blijft staan en van daaruit heb je positieve invloed op de wereld. Dat vraagt vertrouwen. Geen angst. Geen gevecht. Vertrouwen. Kalmte. Weten wie je bent en wat je kunt. Weten dat het heel veel zin heeft om de focus te houden op WAT WEL. Dit is het enige ‘medicijn’ dat je gaat ‘redden’…

Zelfliefde, (=) een zijn met het Goddelijke, het besef dat je zelf creëert, dat het om vibratie gaat en dat je zelf de tools in handen hebt.

Divine Mother antwoordde: “In welke wereld WIL je leven? Welke wereld WIL je creëren? Je creëert en je versterkt dat waar je energie in steekt. Aandacht is energie sturen.”
Het gaat niet zozeer om alle mentale concepten, discussies, wat we ervan vinden…. waar we voor of tegen zijn… Het gaat eigenlijk alleen maar om innerlijke VREDE, rust, kalmte, Liefde, vreugde…

Je straalt uit wat je voelt en ervaart. Verhoog je vibratie, blijf in VREDE aanwezig, laat niets jouw vrede verstoren!

Dat is de uitdaging. En het is zo’n goed idee om te dromen hoe je zou wensen hoe de wereld eruit zou zien! Het is zo’n goed idee om te focussen op wat wel. Op wat fijn is, goed voelt, waar je blij van wordt…! Met je aandacht maak je het verschil!

***

“During the course of your day to day, look for the evidence of the world that you wish to create, that you wish to participate in.” (Panache)

Zoek gedurende de dag bewijzen van de wereld die je wenst te creëren, waar je deel van wilt zijn. Zoek de bewijzen van Vrede, van Liefde, van Vreugde, van Eenheid. Ga er actief naar op zoek.

 

 

Neem de tijd

‘Of ik er tijd voor heb?’ reageerde een van de deelnemers van de 30-dagen challenge en gaf daarop antwoord. Maar de vraag was: ‘Lukt het om er tijd voor te maken?’ Een subtiel verschil, maar er schuilt meteen een geheim in. Bepaal jij zelf waar je je tijd aan besteedt? Maak jij de keuzes in je leven? Of laat je je leven? Laat je anderen voor jou bepalen? Of laat je je agenda bepalen hoe je leven eruit ziet?

Neem de tijd. Dat is een van de onderwerpen die opkwam. Neem de tijd voor alles. Stem je er op af. Neem er de tijd voor. Wees aanwezig. Ook met je aandacht. Neem tijd voor jezelf, neem tijd om te verwerken, te voelen, te luisteren, te ontspannen, om alles wat je doet met al je aandacht te doen!

Dat verhoogt de kwaliteit van je leven. Dat verhoogt je bewustzijn. Dat verhoogt je levensvreugde. De verdieping, de beleving, de interactie met anderen, de Liefde voor jezelf.

Want daar gaat het vooral over: Liefde voor jezelf, keuzes maken waar je blij van wordt. Patronen doorbreken…

Als je wilt, kan je nog meedoen. Per dag dient zich precies aan wat ‘klopt’ en niet zozeer wat ik heb bedacht. Dat maakt het ook voor mezelf interessant en boeiend. Dus van harte welkom – als je nog wat los te laten hebt… of wat meer levensvreugde wenst…. of een patroon wil doorbreken…. (hier vind je meer informatie)

 

De nieuwe wereld begint in onszelf!

There is a field, beyond right-doing & wrong-doing, I’ll see you there.
Rumi

De Stichting Verlichting organiseert elke zondag, die valt rond nieuwe maan een bijeenkomst in het bos, waarbij we gezamenlijk onze intenties bekrachtigen voor de komende periode. Nieuwe maan is daar energetisch gezien een goed moment voor. Ook het aanwezig zijn in de natuur en de daadwerkelijke ontmoeting met elkaar versterkt de kracht van de intenties.

Wie komende zondag, 16 augustus (weer) mee wil doen aan deze zeer krachtige gezamenlijke meditatie voor ‘de nieuwe wereld’, van harte welkom!  Deze meditatie is van 17.00 uur tot 17.30 in de beeldentuin van Beerschoten bij het beeld wat je hier op de foto ziet.

Graag even aanmelden per mail, dan sturen we je ook de praktische info.

Voorafgaand maken we een wandeling in Stilte en (voor wie dat wil) op blote voeten naar het speciale healingveld.
Om 14.00 uur verzamelen we in de beeldentuin en daar formuleren we onze persoonlijke intentie(s). Tijdens het lopen gaan we loslaten wat er losgelaten kan of mag worden en op het veld aangekomen gaan we ‘het nieuwe’ bekrachtigen.

Alles wat we in onszelf oplossen, transformeren, bekrachtigen of herstellen, doen we ook voor de wereld. Vrede in jezelf is vrede in de wereld. Hoe wij naar de wereld kijken, bepaalt wat we zien. Als wij leren kijken met ons hart, vallen oordelen en beschuldigingen weg. Als we het beste zien in een ander, roepen we het beste tevoorschijn. Als we afstemmen op het ‘hoogste’, zuiverste, meest liefdevolle in onszelf, brengen we meer Licht & liefde op de wereld. Je verspreidt het door het zelf te Zijn. That’s all….

It takes One to see One.

See you!? 😉