Klaar

Het kan niemand ontgaan zijn, die zogenoemde ‘bloedmaan’ van gisteren. Mijn tijdlijn stond vol met foto’s en ja, zeker, hij – of zij? – was prachtig!

Wat heeft deze maan ‘gedaan’? Heeft ie voor jou iets opgehelderd? Ik heb het idee dat deze maan veel helderheid brengt, nog steeds werkt dat door. Alles lijkt eenvoudiger geworden. Juist door ‘het donker’ in te duiken worden zaken zichtbaar, duidelijk, alles komt aan het licht. Zonder moeite. Je kunt er niet omheen, het is klaar. Klaar is een mooi woord: helder. Klaar.

Zaterdag vroeg iemand me nog wat ik nou van Trump vond. ‘Als een tsunami’, kwam in me op. Hetzelfde geldt voor May en de Brexit: Een enorm terugtrekkende beweging, die voorafgaat aan een enorme vernieuwing, een golf van vernieuwing. Een voorbode van iets nieuws en waardoor alles ‘schoon’ gespoeld kan worden. Helderheid, klaarheid. En dus is het een tijd van enorme tegenstellingen. Om dat zichtbaar te maken.

We zien een enorme conservatieve kracht, het willen vasthouden aan het oude, het bekende, terug willen naar vroeger zelfs, als reactie op vernieuwingen en ontwikkelingen, waar we toch niet omheen kunnen. Die al zijn ingezet. Dat conservatisme is vanuit angst en dat houdt geen stand. Als angst de motivatie is, houdt iets geen stand. Een terugtrekkende beweging, ook in jezelf, leidt dus tot een enorme sprong voorwaarts. Groei. Het is de voorbereiding daartoe. Eerst vasthouden, dan loslaten.

Als je iets voor ogen hebt, een plan, een doel, een droom, een ideaal, dan hoort dat er ook bij. Om een stap verder te komen, trek je je even terug om te zien welke sprong je gaat maken. Een zaadje ontkiemt eerst de aarde in, in het donker, wortelt en maakt dan pas de sprong naar buiten en komt tevoorschijn. In de eerste fase is dat nog niet zichtbaar, het heeft tijd nodig om te wortelen en de doorbraak gaat altijd gepaard met de nodige turbulentie. In het begin wil het nog wat beschermd worden, voorzichtig komt ie tevoorschijn en groeit. Steeds sterker, steeds beter opgewassen tegen weer en wind.

Ook door jou heen wil iets gemanifesteerd worden, misschien ook wel iets nieuws. Voor iedereen geldt dat oude overtuigingen losgelaten mogen worden, dat waar we in vast zaten, gaat wrikken, er is meer bewegingsruimte nodig. Dat kan een heel gevecht zijn, maar het kan een stuk makkelijker gaan als je gewoon meebeweegt. Wees bereid. Zeg het eens hardop: ‘Ik ben bereid…’ want dan gaat het een stuk makkelijker allemaal.

Wees eerlijk naar jezelf, kijk je angsten aan. Wees bereid er naar te kijken en er doorheen te gaan. Daarachter wacht het licht. Zoals Rumi al zei:

Alles wat je wenst is aan de andere kant van de angst.

Je hoeft niet bang te zijn voor angst, net zo min als voor het donker. Er naar kijken is genoeg. Het zien is genoeg.

***

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Ik had me al eerder bereid verklaard (grappig, ook hierin zit het woord ‘klaar’), maar zo nu en dan zeg ik: ‘Okee, ik ben klaar voor de volgende stap.’ Of ik vraag helderheid, nog meer helderheid. Het grappige is dat het ook steeds makkelijker wordt. Zo wilde ik zondag even een filmpje maken waarin ik antwoord gaf op vragen die er waren gekomen over de intenties, maar een heel ander verhaal diende zich aan en wilde verteld worden. Daar kon ik niet omheen. Het wilde kennelijk heel duidelijk gezegd worden. Ik stond er zelf van te kijken. En er gaat nog een vervolg op komen, ook dat merk ik al. Het gaat erover dat het zogenaamde ‘donker’ niets is om bang voor te zijn. Daarachter is het licht. Kijk er doorheen. Dat kan je.

Hier de filmpjes… wordt vervolgd!

De kracht van ‘I am’…

Wat ik doorgaans al doe als ik aan het schrijven ben, heb ik nu ook een keer – heel bewust – ook op film gedaan: Me afstemmen en kijken wat er komt. Het grappige is dat er onverwachts iets uit kwam rollen, wat je een ‘goeie oefening’ zou kunnen noemen. Een oefening in het trainen om je af te stemmen op je ‘Ware Zelf’ zoals ik dat noem. Op de ‘I am’, zou je ook kunnen zeggen. Heb je dat al eens gedaan? Voel eens wat er gebeurt als je ‘I am’ zegt, denkt, herhaalt, of de mantra meezingt bijvoorbeeld. Het brengt je meteen weer helemaal bij jezelf.

Het voordeel van ‘I am’ is dat alle onwaarheden, al die verhalen over jezelf ongedaan gemaakt kunnen worden, het brengt je terug bij de kern van wie je bent.

Ik zag afgelopen weekend ook een documentaire over Ramana Maharshi met mooie beelden uit India, een plek waar ik ook geweest ben. De enorm krachtige berg Arunanchala, waarvan je je hier nauwelijks voor kunt stellen hoe voelbaar dat is als je daar bent. Maar het meest interessant is natuurlijk de boodschap die hij had en die hij zonder woorden over bracht. Dat spreekt me wel aan: Ga eens op zoek naar de ‘I’, daar heb je geen woorden, theorieën of mind voor nodig. Het is een ervaring. Een bevrijdende en verrijkende ervaring. Waarbij je dus alles loslaat. Niks ‘engs’ aan, alleen maar onbegrijpelijk voor de mind. Maar wel voor iedereen te ervaren.

 

Broeden

Dit is een stukje uit mijn ‘dagboek van een wonder’, wat ik aan het schrijven ben…

Mooi om in dit nieuwe jaar – na al zo’n 44 vlogs te hebben gemaakt – een nieuwe naam te bedenken voor de filmpjes, die ik maak en waarin ik van alles vertel. Het is dus een soort dagboek, log betekent dagboek. Dan klinkt ‘dagboek’ al meteen een stuk interessanter. Wat dacht je van ‘dagboek van een wonder’? Haha… best aantrekkelijk! Zeker…. Ik leg het even ‘in de week’, dat betekent dat ik het loslaat en het even tijd geef. ‘Even op broeden’ noem ik dat ook wel. ‘Broeden’ is prettig. Het is het tegenovergestelde van piekeren, zou je kunnen zeggen. Je gooit een vraag de lucht in en dan kijk je welke antwoorden er komen. Dat heb ik me eigen gemaakt. Het is een zeer speelse, krachtige en prettige methode, waarvan ik me nu pas bedenk dat het best de moeite waard is om iets over te vertellen. Het is enerzijds doelgericht, anderzijds vrij. De beste ingevingen komen altijd als je er niet mee bezig bent, niet op zit te wachten, maar op een ontspannen manier ergens anders mee bezig bent. Dan kunnen ze binnen komen, omdat je mind de weg niet verspert. Als je heel hard gaat zitten nadenken over de oplossing voor een ‘probleem’, maak je het jezelf eigenlijk onmogelijk om ergens uit te komen. Dan draai je vaak in kringetjes rond. Het is alsof je dan gevangen wordt gehouden door de mind.

Ik heb gisteren Ziya nog verteld hoe het werkt, hoe je je los kunt maken uit de greep van ‘limitations’, van de beperkende overtuigingen, de mind, die ons gevangen houdt. Hoe kan je ontsnappen uit een benarde situatie? Door dat te doen wat je weer bij je Zelf brengt. Voor hem is dat zingen, muziek maken. Dan vergeet hij alles en is hij één met z’n ziel. Dan voelt hij zich goed en kan hij ontspannen. Dat heb je nodig. Je hebt het als mens nodig om in verbinding te zijn met ‘de stroom’, ook wel de ‘flow’ genoemd. Die flow is energie die door ons heen stroomt. En als die energie door ons heen stroomt, beweegt alles met je mee, komt alles vanzelf op je pad wat je nodig hebt. Je bent dan zelf niet meer degene die het blokkeert. Want je bent zelf altijd degene die de flow blokkeert. Wij, onze mind dan, doen er vooral alles aan om controle te hebben, iets na te jagen, het vast te grijpen, het te regelen of af te dwingen, te pushen… en daarmee maken we het onszelf moeilijk. Dat is wat deze persoon ook doet, je eigen mind kan een vorm van terreur zijn, maak je er vrij van! Mijn wens is dat hij zelf tot inzicht komt, z’n angsten overwint, meer vrijheid neemt en meer zichzelf kan zijn. Dat hij ontspant. Dat hij inziet dat het ‘andersom’ werkt. En ik laat me niet meer pushen of meesleuren. Hoera. Dat is een overwinning. Dat is een grotere overwinning dan ik dacht.

Je hoeft niet mee te gaan in drama’s, in de ‘logica’ van anderen, evenmin als in je eigen zogenaamde ‘logica’. Anderen zijn soms hele goeie spiegels. Het helpt mij ook om alert te blijven en niet te vervallen in geklaag, negatieve gedachten, om oude overtuigingen los te laten en overal doorheen te kijken. Er doemt hier alleen nog een puntje op, ook dat is me duidelijk: Ik kan het niet voor anderen doen, ik kan ze niet dwingen, ik kan het wel heel vervelend vinden als ze het niet begrijpen en niet willen horen, maar dat is dan hun eigen ‘probleem’. Het is niet aan mij om iets voor hen te willen! Het is aan mij om me vooral niet van de wijs te laten brengen. Ik word getriggerd, soms, door anderen. Juist omdat ze iets van mij vragen, omdat hun ego nogal pushend is, omdat ze mij een schuldgevoel kunnen bezorgen, alsof ik niet wil helpen en dan komt er ook nog een vorm van frustratie om de hoek kijken, omdat ik niet word begrepen. Wat een ingewikkeld gedoe! Laat andere mensen hun eigen weg vinden en neem verantwoordelijkheid voor jezelf! In elke situatie is het de kunst om terug te gaan naar jezelf, je af te vragen wat het in jou losmaakt, vraagt, oproept of triggert. Wat vertelt je dat over jezelf? Daar groei je van. En ja, sommige mensen zijn goeie leermeesters wat dat betreft, juist omdat ze het je moeilijk maken. Maar daarover heb ik het in mijn (vorige) boek al gehad! We gaan toch zeker niet opnieuw beginnen? Is dit een vervolg op het vorige boek? In principe niet. Het zal er wellicht aan refereren. Wat ik al heb geschreven hoef ik niet nog een keer te doen. Tegelijkertijd zullen de basisprincipes uit dat boek hier ook vanzelf wel weer in tevoorschijn komen. Maar dit boek heeft een andere vorm. Een dagboek van een wonder laat wonderen zien!

Nieuwjaarsboodschap

Hier is de nieuwjaarsboodschap van WIJ, gechanneld door Inge. Zoals ‘WIJ’ al zegt: Het is maar een moment, zo’n nieuwjaar. Het gaat meer over ‘De nieuwe wereld’, zoals we dat voor het gemak vaak noemen (ik althans). Die nieuwe wereld is er als wij daartoe besluiten!

Er zijn allerlei voorspellingen voor het nieuwe jaar. Kijk je daar ook naar? Wat gaat het jaar brengen? Realiseer je je ook dat je de toekomst zelf creëert, in het NU? Deze boodschap geeft je daarvoor een aantal duidelijke richtlijnen, ze sluiten mooi aan op de intentiesessie van gisteren. Want dat is wat we doen met intenties: We richten de aandacht op wat we wel willen, we bekrachtigen dat door daar op te focussen. Dat maakt uit. Hoe meer mensen meedoen hoe sterker het veld wordt. Stel je voor dat de nieuwe wereld er al is. Leef alsof het er al is, alles wat je wenst. Dat is dè omslag die we NU kunnen maken.

Krachtige Intenties voor 2019

Iedereen, die mee heeft gedaan met het bekrachtigen van de intenties voor 2019: hartelijk dank!

De meeste deelnemers deden op afstand mee, op hun eigen manier. Er is ook een filmpje beschikbaar, voor wie alsnog deel wil nemen – zowel een korte als een uitgebreide versie. Elke keer dat je meedoet wordt het geheel versterkt en dat heeft ook weer effect op jezelf. Herhalen mag en kan!

Korte versie:

Uitgebreide versie, met uitleg, voorbereiding & begeleiding:

Wat  – weer eens – heel duidelijk werd is dat alles ook over onszelf gaat. Wat we opruimen in onszelf, ruimen we ook op ‘in de wereld’. Het transformeert in jou en dat heeft een enorm effect op alles waar je naar kijkt, hoe je de wereld beleeft en op het totaalveld.

Daarom is het ook zo nuttig om dagelijks weer even alles op te ruimen wat je in de weg zit, tegenhoudt of blokkeert.
Daarbij kun je ook Ganesha te hulp roepen:

Zoals je wellicht ook gezien hebt, is de schaal helemaal geleegd op oudejaarsdag en weer klaar voor nieuwe intenties! De eerste intenties voor het nieuwe jaar liggen er alweer in. Wil je jouw persoonlijke intenties er aan toevoegen, dan kan dat. Je stuurt ze naar info@happyview.info – gebruik positieve bewoordingen – en dan leg ik ze in de schaal.

Elke dinsdagavond hebben we een intentiebijeenkomst via de Skype. Om 20.00 uur ‘s avonds. Ook daar kan je je op afstemmen, als je wilt. Meedoen kan ook, er is plek voor enkele nieuwe deelnemers.

Tot slot: Er volgt nog een nieuwjaarschanneling van Inge, die plaats ik hier en op het youtubekanaal zodra het filmpje gereed is.

Als het nu niet een en al GLORIE wordt met 2019, dan weet ik het ook niet meer 😉

Face it…

Vermijdingsgedrag. Heb je daar wel eens van gehoord? Ik zag het woord voor het eerst voorbij komen in een tweet als reactie op het programma van Beau. Een geweldig programma trouwens: Het Rotterdamproject. Als je het gemist heb, kijk dan de laatste aflevering even terug, dat is een dubbele aflevering, waarin teruggeblikt wordt en daarin zie je hoe alle deelnemers het ervan af gebracht hebben. Beau helpt 5 daklozen op weg met een budget van 10.000 euro, hulpverlening en persoonlijke aandacht. Mooie en eerlijke gesprekken, maar ook interessante ontwikkelingen. Die tweet ging over Hilde, waarvan niemand verwachtte dat zij dakloos was. Wat zij zelf vertelde is dat ze al haar rekeningen in een grote tas had gestopt en er niets mee had gedaan.

Van de week hoorde ik het woord weer van iemand. Ze was boodschappen aan het doen en opeens werd alles haar teveel en is ze de winkel uitgegaan met slechts drie van de tien boodschappen. Volgens een hulpverlener had ze haar missie moeten volbrengen en wel alle boodschappen moeten doen. Anders zou ze vermijdingsgedrag gaan vertonen. Wegvluchten voor alles wat teveel wordt. Dat is kennelijk een fenomeen, waar op wordt gelet. Ik verbaasde me hierover. Het is toch juist goed om naar je gevoel te luisteren en er gehoor aan te geven als het je teveel wordt? Maar het risico is dan kennelijk dat dat een patroon wordt, dat je dus van alles gaat vermijden. Dat bracht me enigszins in verwarring.

Ik ben een nogal hooggevoelig persoon – misschien herken je dat wel – en dan probeer je automatisch ook situaties te vermijden, die te heftig zijn, te belastend, te hard of te druk. Het is toch logisch dat je je leven zo inricht dat je overbelasting en overprikkeling probeert te voorkomen? Ik voel me het lekkerste als het gewoon lekker rustig is, dan functioneer ik ook het beste. Tegelijkertijd zie ik ook wel in dat spiritualiteit voor veel mensen een vorm van vermijden is, een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse ‘realiteit’. Maar ja… wat is realiteit? Dat is wat wij ervan maken.

Ik kijk mezelf aan. Face it. Op welke punten laat je zaken op z’n beloop en waarom? Ooit kocht ik een boekje ‘Eat that frog’ en daar stond in dat je eerst ‘de kikker’ op moest eten die op je bordje lag. De lastigste klus eerst doen, betekende dat. Jezelf aankijken en dat aanpakken wat je geneigd was uit te stellen. Erg interessant. Welke kikkers heb ik nog rondspringen? Laat ik daar eens naar gaan kijken. Dat is wel goed. Want het gaat vrij ongemerkt, dat vermijden. Het is de mind die allerlei mechanismen heeft ontwikkeld om zaken onder de tafel te vegen. Angst heeft veel macht als je je er niet van bewust bent. Het is de angst die aangekeken wil worden. Dat is de manier om angst de baas te worden. En wij zijn zelf ‘de baas’ natuurlijk. We kunnen alles. Wat we maar willen. En dan is vermijden geen optie. Aankijken en aanpakken. Angsten overwinnen is het meest ‘spirituele’ wat er maar is. Dat betekent ook: Je uitspreken, goed voor jezelf zorgen, je eigen behoeften kennen, durven, aanpakken, doen.

Misschien heb je ook wel eens dat je denkt ‘dit is niet mijn wereld’, zoals er met dieren wordt omgegaan, zoals er met de natuur wordt omgegaan, zoals er herrie gemaakt wordt, zoals alles op geld gericht is, zo ongevoelig als mensen kunnen zijn, zo bureaucratisch als het systeem is… Maar: let’s face it! Hoe kan dat ooit veranderen? Niet als we wegvluchten, niet als we ons verstoppen en niet uitspreken. Niet als we onszelf onzichtbaar maken. Niet als we het laten zitten. Alleen als we opstaan en onze eigen kracht opeisen. Als we niet bang zijn om duidelijk te zijn. Als we gaan staan waar we voor staan en doen wat we te doen hebben. Zonder angst. En ja… dat begint allemaal bij onszelf.

Ik ga nu eerst weer eens even opruimen. Dan kom ik vanzelf alles tegen wat ik – misschien onbewust – heb laten liggen: Even alle kikkers vangen…. en opeten! 😉

 

 

Vreugde wijst je de weg!

Doe wat je leuk vindt, waar je van geniet, waar je plezier in hebt, waar je van gaat zingen of iets waarvan je weet dat het je altijd deugd doet! Dan gaat de rest vanzelf…. Het is namelijk goed voor je humeur en dat is weer goed voor je gezondheid en het heeft bovendien automatisch aantrekkingskracht op nog meer prettigs.

Wat je eigenlijk doet is daarmee je frequentie op peil houden. Als je niet op ‘peil’ bent, niet in je hum, niet blij, misschien zelfs wel boos, bang, bezorgd of gestrest, ben je niet in je ‘goeie’ doen, niet in je ‘eigen’ frequentie, niet in je natuurlijke ‘staat van Zijn’!

Dat belemmert of blokkeert de energie, de ‘flow’ zogezegd. Die ‘flow’ kan je voelen en je hebt hem echt nodig! Het is je levenskracht, het is vreugde, het is het leven. Als dat om een of andere reden geblokkeerd is of belemmerd wordt, hoe kan je dan voluit leven?

‘Neem nooit beslissingen als je je niet goed voelt,’ zeggen ze wel eens. Behalve dan de beslissing dat je je eerst weer helemaal goed wil voelen, zou ik zeggen.

Van de week sprak ik iemand met een ‘burn-out’. Wat me vooral opviel in haar verhaal was de enorme hoeveelheid ‘moeten’, waar ook de hulpverleners en officiële instanties nog eens een schepje bovenop deden. Misschien is het wel zo dat bepaalde zaken/taken/situaties op een gegeven moment niet meer bij je passen. Niet meer aansluiten op jouw frequentie. Of dat je het te lang al volgehouden hebt om je aan te passen, je te voegen naar de wensen van anderen. Te weinig naar jezelf geluisterd hebt. Dan is het op een gegeven moment op. En dan is alles teveel.

Je eerst goed voelen is altijd het allerbelangrijkste. Daar heeft een mens tijd en ruimte voor nodig. Wat ook meespeelt is dat alles wat je doet de energie meekrijgt die je er in stopt. Of je nu kookt, schildert, schrijft of heel ander werk doet. Als je het met plezier doet, als je het gevoel hebt dat je er zelf voor gekozen hebt en als je het kunt doen op de manier die het best bij jou past, dan kan je optimaal resultaat verwachten. Als je iets met tegenzin doet, als je enorm onder druk staat (door alles wat er ‘moet’ bijvoorbeeld), als alles voelt als ‘moeten’, dan is het echt tijd om beter naar jezelf te gaan luisteren!

Ik zou zeggen: Ga eens schrijven. Schrijvend kom je jezelf tegen op een prettige manier. Je wordt vanzelf ‘waarnemer’. Dat is handig. Keur jezelf dan ook niet af bij het waarnemen, ook erg belangrijk! Patronen worden je helder, maar je ontdekt ook je achterliggende wensen, motieven en obstakels. Het kan best zijn dat je aan het groeien bent, dat je misschien wel iets heel anders wil, dat je jezelf beperkt met allerlei ideeën dat je iets niet kan of mag of mogelijk is. Maar als je je dromen nou eens even de kans geeft om er te zijn, als je nu eens de vrijheid neemt om ze op te schrijven. Zo van: Stel je eens voor dat…. Kijk eens waar je dan op uitkomt! Welke wensen leven er in je? Wat komt er dan in je op? Onderdruk in elk geval je dromen niet. Want… waar je lol in hebt, kan zichzelf zo gaan creëren….  En hoe? Dat hoef je niet eens te bedenken. Als je er maar plezier bij voelt. De rest regelt zichzelf wel. Als jij maar ‘ja’ zegt tegen jezelf en het jezelf gunt om te genieten van wat je doet!

Intenties werken. Vooral als je ze opschrijft! Schrijf het op in positieve bewoordingen. Dus niet: Ik wil geen/niet meer, maar wel: Ik zou graag… (Je weet wel: Wat WEL ipv wat niet).

Ik was gisteren opeens spontaan aan het kokkerellen geslagen en had er lol in dat op te gaan nemen en er een filmpje van te maken. ‘Laat mij me maar lekker vermaken,” dacht ik bij mezelf. Ik knapte er zelf van op, het was een vorm van ‘recovery’ na de ‘aanslag’ op mijn hele systeem (met oud & nieuw) en ondertussen… regelde mijn werk zichzelf! Er kwamen bestellingen binnen, maar ook allerlei andere zaken regelden zich op de achtergrond helemaal ‘vanzelf’. Omdat ik ergens lol in had, stroomde alles. Zo gaat dat.

Het leukste zijn de dingen die niet ‘moeten’, toch? Een mens heeft ruimte nodig! Om zichzelf te kunnen zijn, z’n eigen impulsen te kunnen volgen en om goed naar zichzelf te kunnen luisteren. En het universum heeft ruimte nodig om alles wat je nodig hebt jouw kant op te kunnen laten stromen. Je bent ontvankelijk voor dat wat goed voor je is en waar je blij van wordt als je goed voor jezelf zorgt. Niet als je jezelf wegcijfert, ontkent en opzij zet.

Waar word jij blij van? Waarvan weet je dat je het altijd prettig vindt? Let eens op waar je van gaat zingen… En als je dat niet weet, gooi dan maar eens heel snel een vraag de lucht in: Of het je getoond kan worden, of je het zo snel mogelijk mag ontdekken! Vreugde wijst je de weg!

Dualiteit verheldert….

Welkom in 2019! Hoe is het met jullie? Ik hoop dat je alle feestdagen goed doorstaan hebt, er ook nog van genoten hebt en rustig het nieuwe jaar in gegleden bent. Het is maar een moment, wat een heisa wordt daar eigenlijk van gemaakt…

Wij – de katten en ikzelf – zijn hier langzaam aan het herstellen van al het geweld rond oud & nieuw. Wat een aanslag was dat. Van mij mag het per direct verboden worden, al het vuurwerk. Los van alle grote incidenten, waarover men het heeft, was de herrie immens. Erger dan anders. Vermoedelijk heel veel illegaal vuurwerk. Zoals mooie muziek een harmoniserend effect heeft op het lichaam en het brein, wat ook bewezen is, zo heeft dit een enorm schadelijk effect. Ik hoop het nooit meer mee te maken en heb me voorgenomen om volgend jaar – met katten en al – elders te gaan bivakkeren.

Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar was om mijn innerlijke rust en vrede niet te laten verstoren. Nou, daarin werd ik dus meteen even flink op de proef gesteld. Be careful what you wish for…

Het is niet gelukt. Maar wat me wel duidelijk werd is dat je dat ook niet hoeft te ontkennen. Als je naar je gevoel luistert, hoort dat er ook bij. Vanuit iets wat je niet meer wilt, ontstaat een hele duidelijke wens en dat is iets om op te focussen. In feite is mijn wens alleen maar kracht bijgezet. En zo’n diep gevoel, de behoefte aan rust en vrede, heeft wel kracht. Dat kan zich dan gaan manifesteren. Als je weet wat je niet meer wilt, weet je ook wat je wel wilt. En dan is het de kunst om daar vervolgens op te focussen. En er op te vertrouwen dat dat zich dan gaat manifesteren. Dat vertrouwen is nodig om de achterliggende angst te neutraliseren. Om te ontdekken dat je die manifestatiekracht hebt. Zolang er angst en twijfel meespeelt op de achtergrond, werkt dat nog averechts. Het doel zal zijn dat het vertrouwen in onszelf groeit. En het vertrouwen in onze gezamenlijke kracht. Laat je niet uit het veld slaan… Laten we de krachten bundelen, gezamenlijk intenties sturen en vanuit onze eigen kracht een ‘nieuwe wereld’ manifesteren, met rust, vrede, harmonie, liefde, respect voor de dieren en de natuur, het milieu en onszelf. Ook ons eigen lichaam heeft behoefte aan al die aspecten.

Wat ga jij doen om je optimaal te voelen dit jaar? Wat ga je doen om in balans te blijven? Hoe ga je voor jezelf zorgen? Maak er een prioriteit van, want als je je goed voelt is er vanzelf balans, vrede, harmonie en gaat alles makkelijk en vanzelf. Dan wordt het leven een aaneenschakeling van mooie verrassingen, dan kun je er ook zijn voor anderen op de beste manier – vanuit je kracht en vanuit vreugde. Het is absoluut niet egoïstisch om eerst goed voor jezelf te zorgen, het is nodig. Alles begint in jezelf.

Hoe dieper je geworteld bent in jezelf, hoe krachtiger je bent. Hoe meer vrede je in jezelf ervaart, hoe groter de reikwijdte van jouw vrede is op je omgeving en op de wereld. Blijf jezelf trouw en laat je niet meeslepen door dat wat je probeert uit je kracht te halen. Blijf jezelf trouw en luister heel goed naar jezelf en je eigen gevoel.

Ik heb in dit nieuwe jaar al een paar ‘proeven’ gehad en juist door die gigantische verstoring van de rust en de vrede, wist ik ook precies waar ik ‘nee’ tegen moest zeggen. Dus de tegenstelling werkt verhelderend. Dat is het ‘voordeel’ (ahum…) van de dualiteit.

Hier zie je ook de tegenstelling… in twee heel verschillende filmpjes. Wel grappig, je ziet het ook: Donker en licht. Je kunt ook alleen naar de tweede kijken hoor 😉 Dat is beter voor je… Er zit ook een mooie ‘oefening’ in aan het eind. 

Intenties zaaien, Glorie oogsten! Op 2019!

Op de valreep… voor iedereen die meditatief, zingend en vanuit het hart  het nieuwe jaar in wil glijden!

Ook vind je op youtube nog een mooi eindejaarsgesprek met Jan & Inge, een channeling, een soort nieuwjaarsboodschap en allerlei mantra’s. Laat weten als je mee wilt doen met de intenties voor het nieuwe jaar! Een mooi nieuw jaar wacht… Persoonlijk kan ik niet wachten! Laat HET maar beginnen….!

Fijne avond, rustige avond voor wie dat wenst en een mooi nieuw begin!