Kies voor de Liefde…

Het gaat er eigenlijk – op veel verschillende manieren – steeds over: Er zijn twee bewegingen. Er is een ‘tegenkracht’ actief, die jou wil verhinderen je te ontwikkelen en jezelf te bevrijden, maar een andere beweging is ondertussen ook gaande en dat is je Ware Zelf, die zich wel wil bevrijden en dat ook doet. Mooji heeft het er ook steeds over, in deze satsangs in Rishikesh. Het is vooral een kwestie van ‘aware’ zijn, je ervan bewust zijn en ook weten dat jij die kracht niet bent. Er is protest in je, onwilligheid misschien, een tegenbeweging. Die is heel logisch, het hoort erbij. Maar je kunt kiezen wat je de ‘baas’ wilt laten zijn. Je Ware zelf of je ‘valse’ zelf, het ego. Stukje bij beetje bevrijden we ons van het ego en verruimen we onszelf. Geloof me, dat voelt een stuk prettiger. Het loslaten op zich is het ‘probleem’ niet, de angst om los te laten is het punt. Dat wat er aan vooraf gaat. En soms is dat zo hevig, die strijd, dat verzet, dat daardoor juist ineens een doorbraak ontstaat. Geef je verzet op, laat het Leven komen zoals het komt. Geef je over… en zie wat het Leven voor je in petto heeft.

Misschien denk je dat je iets onder controle hebt, dat hebben we niet. We hebben alleen de keuze: Staan we ervoor open of niet. Laten we het toe of niet? Laten we het Leven hetzelf regelen, helemaal zoals de bedoeling is of niet? En eerlijk gezegd: Al die intenties helpen daar zeker bij, maar zijn ook vooral de manier om jezelf te bevrijden en een duwtje te geven in die richting. Want je wensen en verlangens zijn bij lange na niet te evenaren met dat wat op je ligt te wachten… Het is zelfs een schamel aftreksel daarvan en het is goed dat er wensen en verlangens in je opkomen, want daarmee zet je wel stappen vooruit. Daarmee zeg je wel ‘ja’ tegen nieuwe ontwikkelingen. Maar wat er allemaal mogelijk is, hoe mooi en geweldig, liefdevol, vredig en zacht alles is wat op je wacht… dat kun je zelfs niet dromen. Onze hersenen kunnen daar niet bij. Je kunt het alleen ontdekken, stap voor stap leg je de weg af. Het verschijnt voor je ogen als je er geen moeite meer voor doet. Als je de strijd opgeeft, is alles er.

“Je kunt die kracht gebruiken,” zegt Mooji. We hebben die frictie nodig. Om het te zien, om je ervan te bevrijden. Dat is wat er in de wereld ook gebeurt. Precies hetzelfde als in ons eigen leven. Als je weet wat je niet meer wilt, weet je ook wat je wel wilt. Pas als ‘de nood’ hoog is, roep je heel hard ‘Ja! Ik wil!’ en there you go…. Maar het kan makkelijker 😉 Zeg gewoon ‘Ja’ tegen jezelf, wat het ook is, ook al weet je niet wat er dan volgt… Laat je Ware Zelf de leiding nemen. En stuur alle angsten weg…. Kies voor de Liefde. That’s it.

Rijkdom & Overvloed…

Vandaag weer een videoverhaaltje voor jullie.

Heb je dat ook altijd, dat je een boek openslaat en precies het juiste stukje treft, waar je op dat moment iets aan hebt? Dat heb ik nou ook…. Haha, kijk maar. Ik tref het aan in het hoofdstuk ‘Rijkdom & Overvloed’, een interessant onderwerp. Het Goud ligt klaar om opgedolven te worden… waar blijven we? Durven we dat? Mogen we – van onszelf – ons Zelf zijn? Of richten we onze aandacht liever op wat we allemaal niet zijn, onze zorgen en problemen? Wees eerlijk naar jezelf en kijk naar jezelf, ervaar wat er ervaren mag worden en kom steeds weer een stap verder.

Enjoy…

 

JE BENT VRIJ

Wat betekent Vrijheid? Dat is een goeie vraag. Ik zou er zo een boek over kunnen schrijven. Maar laat ik hier alvast een beginnetje maken. Vrijheid is iets wat altijd al bovenaan mijn lijstje heeft gestaan, maar ondertussen een steeds diepere betekenis krijgt voor mij. Het is niet eenvoudig, een heel proces zelfs. Ondertussen is het wat je bent, een recht, een wezenlijk aspect van je Leven:

JE BENT VRIJ.

Vrij om te kiezen wat je wilt, vrij om je eigen keuzes te maken, vrij om te denken wat je wilt, vrij om te zijn wie je wilt, vrij om wel of niet in het ‘proces’ te stappen, vrij om vast te houden of om los te laten. Vrijheid kan ook beangstigend zijn, vooral voor degenen die graag zekerheden hebben in hun leven. Let me tell you: Die heb je niet. Alle zekerheden zijn schijnzekerheden. Behalve dat je bent wie je bent. Bevrijd van alle labels, gewoonten, identificaties, verhalen, ideeën over jezelf en vooral van alle angsten, blijft er iets over wat ‘niks’ lijkt, maar tegelijkertijd ‘alles’ is. Wie je werkelijk bent, is vrij.

Voor mijn gevoel is het Leven bedoeld om jezelf steeds weer en steeds meer te bevrijden van angst. En dat is simpel: Kijk je angsten aan, maak een keuze: Wil je leven vanuit angst? Of ben je bereid een stap verder te gaan, dwars door je angsten heen? Maak je je keuzes vanuit angst of vanuit kracht? Dat is de vraag. Het getuigt van veel Kracht en moed om je angsten aan te gaan, om ze onder ogen te durven zien. Maar hou dan ook vooral het doel voor ogen: Vrijheid.

Ook Vrijheid kan mensen bang maken, toch is het niet iets om bang voor te zijn. Het leven wordt er juist leuker van, rijker, plezieriger, meer Leven met een grote L. Je weet niet alles van tevoren – dat weet je sowieso niet, al denken we vaak van wel en proberen we daar grip op te krijgen… – dat maakt het Leven ook zo mooi. Magic…

Wat is Vrijheid? Misschien hetzelfde als Eerherstel: jeZelf in Ere herstellen, ontdekken wie je bent. Wat er allemaal mogelijk is, hoeveel Kracht je hebt, hoeveel meer Liefde er ‘beschikbaar’ is dan je ooit geweten hebt en wat een enorme Kracht die Liefde heeft. Liefde is Vrij, anders kan het niet stromen. Liefde vraagt ook om Vrijheid, om lef, om beweging, om het toelaten, het durven toe te laten en het durven te geven, het durven te uiten en het durven te laten stromen, z’n eigen weg te laten vinden. Ware Liefde vraagt om Vrijheid.

Vrijheid betekent ook dat je je vrij voelt om je Zelf te zijn. Wat anderen daar ook van vinden. Het betekent ook dat je jezelf vergeeft. Je kunt niet alles in een keer goed doen, het Leven is ook bedoeld om te leren. Vrijheid is Leven zonder schuldgevoel, maar ook zonder gevoel van slachtofferschap. Zonder jaloezie, zonder te willen bezitten, zonder te jezelf te censureren, zonder jezelf te beperken, zonder anderen te willen sturen of controleren, ook dat. Want als je de ander geen vrijheid geeft, ben je zelf ook niet vrij.

Jezelf bevrijden van alle angsten die je tegenkomt. Dat is de weg naar Vrijheid. Je Vrij voelen, om te voelen wat je maar voelt, wat het ook is, durven te beLeven… Durven in het diepe te springen, al weet je niet wat je wacht… Durven te vliegen en durven te duiken… durven je te uiten, je eigen Waarheid te spreken. Durven om keuzes te maken, die voor jouzelf goed zijn, wat anderen daar ook van vinden. Durven om sowieso los te laten wat anderen ergens van vinden. Je mag jezelf zijn, je mag Zijn wie je bent. Ook al vinden anderen dat vaak niet leuk, bedreigend of willen ze jou in hun ‘hokje’ hebben. Door jezelf te zijn nodig je anderen ook uit om zichzelf te zijn.

Een mens kan niet perfect zijn en dat hoeft ook niet. Je bent al perfect. Dat hangt niet van oordelen of reacties af. Je bent helemaal perfect zoals je bent. Door te zijn wie je bent, nodig je ook anderen uit om dat te zijn. We zijn allemaal een spiegel voor elkaar. Ook dat is bevrijdend: Je kunt anderen iets kwalijk nemen, maar je kunt ook naar jezelf kijken. Het maakt je vrij om ‘het’ in jezelf te zien en op te lossen. Wie dat niet doet en het liever bij een ander neerlegt, dat wat hem of haar niet bevalt, vergist zich en zet zichzelf gevangen. Want alles in in jou, roept jou om er naar te kijken: Wat heeft het je te vertellen? Welke angst beheerst je leven? Waar kan je je nu van bevrijden?

Vrijheid levert je veel plezier op, Kracht, Liefde, maar ook juist Vertrouwen. Je merkt dat het Leven zichzelf wel weet te regelen, dat jij dat niet hoeft te doen. Laat het Leven vrij stromen, door jou heen. Ervaar de Levenskracht…. Laat de energie door je heen stromen. Alles wat nog geblokkeerd is of voelt, is nog niet vrij. En jij bent zelf de enige die dat vrij kan maken. Als je dat wilt. Ook daar ben je Vrij in….

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin

Keep your eyes on the road

Focus. Blijf kijken naar de weg, je pad, de kant die je op wilt. Mooji had een leuke vergelijking, waar we aan dachten toen we door dit bos wandelden en ik een foto maakte – links, rechts, nee, het pad in het midden! – en dat was een verhaaltje over autorijden, terwijl het begon te regenen en de ruitenwissers aan stonden. Waar kijk je naar? Bewegen je ogen mee met de ruitewissers? Van links naar rechts? Of hou je ondanks de bewegingen voor je neus je ogen gericht op de weg? That’s it. Zo simpel: Keep your eyes on the road.

Alles is altijd op het juiste moment

De vogeltjes fluiten er flink op los en kondigen niet alleen het daglicht aan, maar ook de nieuwe lente…

Alles komt altijd op het juiste moment, niet te vroeg en niet te laat. Zoals de titel van het eerste boek van White Bull luidt: ‘God is nooit te laat, maar ook nooit te vroeg.’ Alles klopt altijd, ook al zien wij dat (nog) niet. Achteraf is het makkelijker waarneembaar dan wanneer je ergens middenin zit. Daarom kan je je ook maar beter overgeven aan het Leven, de levensstroom en meedeinen op haar golven. Wetend dat je ondertussen de hele oceaan bent: Aan de oppervlakte kan het rustig zijn en kalm of onstuimig, wild en enthousiast. Het leven biedt je golven: ups en downs, tilt je hoog op en sleurt je mee de diepte in. Het kan ‘upliftend’ zijn, dat is ook de bedoeling… en hoe verder je reikt, des te meer kom je tegen wat nog wil worden opgeruimd. Neem het waar, lach erom, ervaar het, voel het en laat het vooral bewegen. Je bent de zee, niet de golf.

The answer, the strength, the right action or the resource will be there when you need it, not before, not after. (Eckhart Tolle)

Alles komt altijd op het juiste moment. Als je er aan toe bent. Als je er klaar voor bent. De volgende ‘les’ staat altijd voor de deur, klaar voor je volgende stap. Ik weet niet of je ooit klaar bent, geen idee. Steeds als je dat denkt, komt er wel weer iets nieuws om je uit te dagen, te testen, te helpen dus. Te bevrijden… Want we groeien naar ons Zelf toe, meer en meer. Door ons te bevrijden, nog meer en weer en nog een keer…Het  Zelf is Vrij en oneindig, nog oneindiger dan de blauwe lucht of de oceaan. Het Zelf is overweldigend… zo overweldigend dat je er soms bijna niet mee om kunt gaan. De mind maakt bokkensprongen, wil er niet aan. Nutteloos, spartelend, pogend je terug te fluiten… De controle weer op te eisen: “Blijf in je hok, daar waar ik je kan zien staan.”

Een weg terug is er niet, soms lijkt het zo, maar eenmaal wetend van je Ware bestaan, kan je niet langer onwetend zijn. Even misschien, in een poging ook dat weer vast te houden… maar dan is het gedaan. Het is het spel van het Leven: hoe dichter je bij de kern komt, des te groter het protest. Je kunt het zien als een aapje, dat danst voor je ogen, zich verstopt en weer tevoorschijn floept. Pak me dan, als je kan… Het aapje speelt met je, houdt je voor de gek, plaagt je en danst met je. Het is net zo lief als lastig op z’n tijd. ‘t Is net Muni, die de patronen probeert te vangen: ‘Als ik naar de badkamer ga en in het bad spring, doe jij dan de kraan aan?’

Onze onzekerheid probeert er grip op te krijgen, de logica er in te ontdekken, het grote Onbekende terrein te bezweren, geeft er allerlei namen aan. Nutteloos gespartel. Er is geen vat op te krijgen. Dat is dè illussie van het bestaan. Dus geef je er maar aan over, er zit niks anders op. En dan opeens…

Alles altijd op het juiste moment. Doe geen moeite, forceer niks. Laat het Leven lekker moeiteloos zijn gang gaan. Geniet onderweg, van de golven, van het beleven, het voelen… van het bestaan. Want het wordt steeds mooier, steeds rijker, steeds vervullender, steeds prachtiger en krachtiger als je het gewoon beleeft en niet zelf in de weg gaat staan.

Alles op je levenspad is VOOR jou, niks is tegen jou. Onthoud dat goed. Dat is de sleutel om ermee om te gaan. Geef je verzet op tegen dat wat IS en dan zie je opeens: Alles is er al!

Alles is er al. Ook voor jou.

Graag of niet

Graag of niet. Het Leven vraagt je om keuzes te maken en er dan ook voor te gaan. Pak je Lichtzwaard op. Kies voor dat wat je verder doet groeien, waarmee je jezelf ontwikkelt, waarmee je jezelf EER aandoet: EERHERSTEL van wie je werkelijk bent.

Waarom zouden we genoegen nemen met minder? Het is nu de tijd om achter je Zelf te gaan staan en de sprong te wagen. Reken af met dat wat je niet langer dient, wat je beperkt en belemmert om je Zelf te zijn. Doe je Zelf niet langer geweld aan. Maak keuzes die bij je passen, die kloppen, die je uitdagen… Maak keuzes vanuit je Kracht en niet vanuit je zwakte (angst). Je weet het, want ergens diep in je Zelf klinkt je innerlijke stem duidelijk genoeg, waarom zou je daaraan twijfelen? Dat getwijfel is het ego, dat je probeert tegen te houden, je poogt klein te houden en gevangen in je ‘hok’…

Het Ware Zelf kent geen beperkingen, is Vrij, heeft Lef, durft en waagt de sprong. Aan halfbakken beslissingen heb je niks, daarmee beperk je jezelf nog steeds om te Zijn wie je werkelijk Bent. Je kunt niet iedereen tevreden houden, dat hoeft ook niet, anderen hebben hun eigen lessen te leren en hun eigen weg te gaan. Je bent niet verantwoordelijk voor de ander, diens groei of zwakte. Die ander is niet zwak, die is net zo sterk – in zijn of haar Ware Zijn – als jij. Je houdt ook anderen ‘klein’ als je dat anders ziet. Daarmee hou je elkaar gevangen. Waar kijk je naar? Wat zie je? Verbind je met je ‘Inner Being’ en met de ‘Inner Being’ van anderen. Kijk door de rest heen. Alles wat je bestaansrecht geeft, blijft bestaan. En heeft jouzelf iets te vertellen… Wat wil je in stand houden? Waarom?

Wil je Leven vanuit je Kracht of vanuit angst?
(Tip: Geef jezelf antwoord en zeg het eens hardop!)

Zelfgeweld, dat woord kwam in me op vanmorgen. Zelfgeweld is wat je jezelf aandoet als je weigert te kijken naar je eigen houding ten aanzien van jezelf en het Leven. Als je jezelf bekritiseert, schuldig voelt, slachtoffer voelt, verslavingen in stand houdt, je afhankelijk maakt of voelt van wat dan ook buiten jezelf en als je jezelf klein houdt, geen stappen durft te zetten, je gevoel niet durft te volgen. Als je jezelf afkraakt of belemmert te doen wat je wilt doen, te Leven, te genieten van het Leven. Als je jezelf de Liefde niet toestaat, die er is, die door je heen wil stromen.

Laten we het eens hebben over verslaving. Want dat gaat niet alleen over verslaafd zijn aan (verdovende) middelen, het gaat over veel meer dan dat. Lang geleden vertelde White Bull me dat ik – net als vele anderen – verslaafd was aan ‘disempowerment’. Ik had daar nog nooit van gehoord en begreep het toen ook niet. Maar dat leidde tot zelfonderzoek en ik ontdekte welke patronen ik had geïntegreerd in mijn leven, waarmee ik mezelf steeds weer onderuit haalde. Stukje bij beetje zijn ze opgeruimd. De weg is nu vrij…

Zulke patronen zijn ontstaan vanuit angst, oude wonden – die zelfs terugvoeren naar vorige levens – een hele kunst om ze te ontdekken. Maar: Je intentie is genoeg om ermee af te rekenen. Zeg tegen jezelf dat je er vrij van wilt zijn, dat je bereid bent en dat je de overwinning op jezelf wilt behalen en het hele proces treedt in werking. Je krijgt het te zien… en als het is gezien, kan het weg. Dat vraagt een beslissing. Weet eerst Wie je bent, dan laat alles wat daar niet bij hoort, gemakkelijk los. Heel veel van wie je denkt dat je bent of was, je hele verhaal, je verleden, je imago, je identiteit, alles waarmee je jezelf identificeert… ben je niet. Het zijn slechts ervaringen, verhalen… Zijn wie je werkelijk bent vraagt Lef om keuzes te maken, dat levert angsten op om doorheen te gaan, naar te kijken en weg te sturen. En het levert je Vrijheid op, Vreugde, Liefde, Kracht, Vertrouwen in je Zelf… Nieuwe kansen en mogelijkheden!

Een oceanisch gevoel. Je bent niet de druppel in de oceaan, je bent oceaan in de druppel! Jou kan helemaal niks meer gebeuren.

Het is ‘zelfgeweld’ om jezelf niet te erkennen, om de ‘mind’ je andere verhalen te laten vertellen, dat je het niet kan of niet mag of niet durft, bijvoorbeeld. Het is zelfgeweld om te denken dat je anderen nodig hebt of zij jou. Het is zelfgeweld om jezelf en je eigen Goddelijkheid te ontkennen. Om jezelf te beperken, te laten beperken of jezelf niet alles te gunnen wat het Leven te bieden heeft. Zeg ‘Ja’ tegen het Leven en het Leven lacht je toe. Alles snelt je tegemoet. Jij bent degene die het wel of niet toestaat. Zeg een ‘Ja’ tegen jezelf en zie wat er gebeurt. Voel de Kracht. En durf vanuit die Kracht te leven.

Je eigen Kracht onderuit halen, steeds opnieuw, steeds jezelf weer betwijfelen en er niet in geloven, jezelf belemmeren en tegenhouden, dat is die ‘verslaving aan disempowerment’. Dat is wat ik hier ‘zelfgeweld’ noem. Het wil gezien worden, zodat je een andere keuze kunt maken.

Van Divine Mother leerde ik gisteren iets interessants: Stuur het eerst weg. Breek het af, die lading. Die ‘imprint’, die heel oud kan zijn, waar je genoeg last van gehad hebt, die je bang en onzeker probeert te maken. Stuur die lading weg, geef het met kracht opdracht te vertrekken. Stuur het naar het Licht. Wees de ‘baas’ en zeg: GO! Jouw Kracht kan alles wegsturen waar je genoeg van hebt. Alle energieën, die je hebben beperkt en tegengehouden, of ze nu door andere mensen vertolkt worden of werden of door situaties. Dat maakt niet uit. Het zijn ladingen, lagere frequenties, die nu niet meer kunnen blijven voortbestaan. Iedere keer als je een angst of ongemak voelt, stuur het dan weg. Stuur het eerst weg, die lading, en ga daarna pas bekijken wat het was. Niet als je er middenin zit. Dat was de aanwijzing van Divine Mother en dat is iets om te onthouden. Maak jezelf er eerst vrij van, dan gaat alles veel makkelijker! Dan heb je weer helder zicht. Vanuit angst kan je geen goeie keuzes maken. Wel vanuit je Ware Zelf. Die weet wat je te doen hebt. Die begeleidt je, leidt je en wijst de weg. Niks om bang voor te zijn!

***

Anyway: Ik ga alleen nog maar in zee met mensen die duidelijke keuzes maken. Die JA zeggen. Die durven. Die kiezen. Anders werkt het niet, heb ik gemerkt. Ik heb de hele cursus ‘Herschrijf je eigen leven’ daar nu ook op aangepast, na een ervaring met iemand die geen keuzes wilde maken. Eerst duidelijk je eigen intentie formuleren en JA zeggen, anders begin ik er niet meer aan… Dan is het voor mij frustrerend en levert het niet op wat het zou kunnen opleveren. Hetzelfde geldt voor de cursus Dierencommunicatie: Je kiest ervoor of niet. Graag of niet. Als je JA zegt gaan er deuren voor je open… Je zegt JA tegen jezelf en dan is er van alles mogelijk.

Lang geleden concludeerde ik al eens dat ik geen mensen meer over de streep ging trekken om te interviewen, want dat werkte niet. Het werd geen goed interview, het leverde allerlei problemen achteraf op ook. Ik denk dus dat het voor alles geldt: Graag of niet! 🙂

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin

 

 

Geen moeite doen, alles is er al :)

Life proceeds out of your intentions for it. We have been told, “As you believe, so will it be done unto you,” and that is true. Belief is a strong and very powerful energy. It is a magnet. It attracts to us what we firmly expect it to. (NDW)

De vraag komt regelmatig in me op en wordt me ook vaak gesteld: Hoe gaat het samen, intenties en ‘Alles is er al’? Dat is een hele goeie vraag, het antwoord heeft alles te maken met in hoeverre we al aanwezig ZIJN in dat wat we werkelijk Zijn. Van daaruit is alles mogelijk, creëer je vanzelf, manifesteert alles zich vanzelf op de mooiste en beste manier. Een intentie is dan bij wijze van spreken niet eens meer nodig… Maar wel zeer krachtig als hij gestuurd wordt en ook dat gaat eigenlijk vanzelf. Automatisch, je Leven is een en al Intentie, je verspreidt Liefde en Licht en Vreugde, met gemak regelt alles zich. Het zou je intentie kunnen zijn om zo te leven, vanuit je Ware Zelf.

En dan komt de contradictie: Daar is geen moeite voor nodig. Zelfs ‘intentie’ is dan al moeite. Aan de andere kant ontvouwt het Leven zich precies op de manier zoals je het ‘wenst’ (al dan niet bewust). Dus waar we intenties heel goed voor kunnen ‘gebruiken’ is om iets om te vormen van angst naar vertrouwen, van ‘probleem’ naar oplossing, van iets mankeren naar heelheid. Het is een transformerende kracht, een genezende kracht, die je in de eerste plaats bij je Zelf brengt, want vanuit het hart en vanuit verbondenheid. Het helpt je de blik te richten op wat wel en om de eventuele onvolkomenheden, die je waarneemt in het ‘gewone leven’ (de werkelijkheid die zich in fysieke vorm aan je vertoont) tot heelheid te brengen, in z’n heelheid te zien, in z’n schoonheid, met de ogen van Liefde. Dat kost geen moeite als je je Ware Zelf aan het roer laat staan. Met intenties nodig je dat ook in jezelf uit, die Ware Zelf. Je Ware Zelf zijn kost geen moeite en heeft een immense Kracht en invloed. Dat hoef je zelfs geen intentie meer te noemen.

Dus ja, het is een contradictie: Je zoekt wat er al is. Alles is er al. Kost het moeite om geen moeite te doen?

When Attention is one with the ‘is-ness’, all your life flowers! Mooji

Prachtig stukje hierover van Mooji – vanaf 10′: “Wat kost geen moeite? Ga daar eens heen. Breng je aandacht erheen (dat is misschien even een beetje moeite). Je mind probeert daar eerst aan te komen. Als je je aandacht er op richt, zegt de mind: ‘Hallo, ik ben er! Kijk, geen moeite…’ Dat is het zelfs niet. Als ik je wijs op ‘geen moeite’, wil iets moeite doen om ‘geen moeite’ te zijn.”

“Je ware Zelf vraagt geen moeite. Het kost moeite om een persoon te zijn. Het kost geen moeite om je Zelf te zijn.” Probeer maar! 😉

Ook deze (nieuwe) channeling van WIJ – door Inge De Smedt – geeft antwoord op de vraag: verbind je, voel de Kracht van de Eenheid…

Wees de Liefde die je bent

Een aanrader: Mooji in Rishikesh, elke dag live uitzendingen en nieuwe satsangs. Heerlijk om naar te kijken. Heerlijk ook om te (her)ontdekken hoe eenvoudig het eigenlijk is.

Als je grote sprongen maakt, kom je ook diepere angsten tegen. Hoe hoger je vliegt in het licht, hoe dieper je oude wonden aangeraakt worden. Om te genezen, omdat ze geen stand houden in het Licht van wie je werkelijk bent. Het gaat steeds makkelijker… De Liefde geneest, Zelfliefde geneest alles. En alles wat nog niet voldeed of voldoet aan het complete, hele en alomvattende van de Liefde, die je bent, wordt getransformeerd. Laat het gewoon gebeuren, zie het, kijk ernaar en voel hoe bevrijdend dat is. Steeds een laagje dieper… we bevrijden de hele wereld ermee.

Bijvoorbeeld: Geef je jezelf toestemming om helemaal, volledig aanwezig te zijn, je over te geven aan het moment, te verdrinken in De Liefde, volmaakt gelukkig te zijn, helemaal je Zelf te zijn, zonder enig voorbehoud? Te vertrouwen op de diepe Vrede en Vreugde die zich van je meester maakt? Durf je dat? Durf je JA te zeggen tegen het Leven, zoals dat zich aandient?

Don’t grasp, don’t try, don’t fix anything… Fall in Love, stay there…
Wees de Liefde die je bent. Waar Liefde is, kan geen angst zijn. Maak geen voorbehoud als het om de Liefde gaat, want het is je ultieme ZIJN, het een-zijn met God.

“Fall into my heart, letting go of everything else. Trust, this is the biggest issue, the issue of trust. It is hard to let go if you do not trust that you are going to be safe. I will keep you safe.” Divine Mother

Je verdient het om in Liefde te leven, om Liefde te ontvangen en geven, te delen, om er werelden mee te transformeren. En dat gaat gemakkelijk als je niet meer vecht, je niet langer verzet, maar je overgeeft…

Enjoy mijn nieuwe ‘productie’… 😉

Leef dat wat door jou geleefd wil worden

Wat vertel je wel en wat vertel je niet aan de buitenwereld? 😉 Het leuke is dat ik me aardig aan het bekwamen ben om alles op zo’n manier te vertellen dat het wel gaat waar het over gaat, zonder daarbij teveel in persoonlijke details te treden, maar ondertussen wel dat deel waar het over gaat en waar iedereen wat aan kan hebben. Daarom ook. Het was een groot avontuur, alles te ontdekken: Wat werkt er wel en wat niet? Het delen hoort er ook bij. Je vrij voelen om te delen, waarom niet? Ook dat gaat over je eigen angsten overwinnen, jezelf goedkeuren, jezelf die ruimte en die vrijheid geven en doen wat je van binnenuit voelt wat de bedoeling is. Je weet het niet altijd van tevoren. Als ik nu naar het filmpje kijk van ruim een jaar geleden, toen het boek net uit was en we de open haard aanmaakten om de ‘oude zaken’ uit 2017 los te laten en nieuwe intenties voor het jaar 2018 te formuleren, moet ik erg lachen. Ik zie dat ik al aan het vertellen ben hoe ik de soep maak, we waren al bezig met intenties, dat is later uitgebreid en het huis stond blauw, toen ik de open haard aanmaakte. Nu is de schoorsteen geveegd. Het is een vervolgverhaal geworden, dat is wel grappig. Dat weet je natuurlijk niet als je ergens aan begint, maar zo gaat het…

Dit is het filmpje van ruim een jaar geleden, een van de eerste vlogs, die ik maakte:

En hier het filmpje, dat ik afgelopen week maakte, waarin de schoorsteen wordt geveegd. De symboliek is geweldig. Alles klopt altijd! Het verhaal vertelt zichzelf…

Een van mijn grootste ‘fans’ reageerde heel enthousiast op het grote nieuws, wat ik in dit filmpje met jullie deel. “Je leeft het echt,” zei ze. Zo had ik het zelf nog niet bekeken, maar het is helemaal waar. het leven zelf vertelt je alles. Zoals ik het heb opgeschreven, zo gebeurt het ook. Op een aantal punten had ik in het boek al een voorsprongetje genomen, ik had het herschreven en dat is zich vervolgens in de praktijk gaan bewerkstelligen. Alleen al Eerherstel zelf. In het afgelopen jaar is alles zich gaan bewerkstelligen en dit, wat ik nu meemaak IS EERHERSTEL! Van mezelf in de eerste plaats. Want alles gaat in de eerste plaats over jeZelf. Over jeZelf in ERE herstellen, met minder geen genoegen meer nemen. Wat ik zelf het leukste vindt is dat het Leven je dat allemaal aanreikt. Vanzelf. Alles komt op je pad, elke dag, wat je nodig hebt om je keuzes te kunnen maken: Wil je dit of wil je dat? De situaties worden je getoond, jij kan kiezen. Maak je geen keuzes – omdat je ergens bang voor bent of maak je wel keuzes, omdat je stappen verder wil? Kies altijd vanuit je Kracht en overwin je angsten. Reik uit naar het hoogste, hou je blik gericht op wat je wel wilt en wat mooi is, wat je wenst en wat goed voelt. Bekwaam je daarin.

En wees ook rigoureus in het afrekenen met oude patronen, angsten en alles wat jouw Hoogste Zelf niet langer dient! Neem beslissingen, EER je Ware Zelf en durf daarvoor te gaan. De weg wijst zichzelf als je JA zegt tegen het Leven, tegen jezelf en tegen dat wat zich door jou heen wil manifesteren. Je hoeft helemaal niet vooraf precies te weten wat dat is, je hebt het alleen maar nodig om de weg daarvoor vrij te maken. Dan dient het zichzelf aan. Alles op het juiste moment.

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin