Geloof & vertrouwen

Dankjewel dat je leest wat ik schrijf…

Ik hou van schrijven. Schrijven is mijn lijntje met mezelf, mijn ‘stroom’, mijn kanaal, mijn voeding en mijn ‘adem’ als het ware. Als ik goed op dreef ben, vergeet ik ook de tijd, vergeet ik dat ik aan het schrijven ben en stroomt het gewoon vanzelf. Heerlijk is dat. Ik denk dat dat voor iedereen geldt: Als dat wat door je heen wil stromen vrij z’n weg kan vinden, voel je je goed, lekker en stroomt alles vanzelf mee. Ik heb mezelf geleerd om daarin steeds meer vrijheid te nemen en te voelen, ook als ik filmpjes opneem. Vrijheid… misschien is dat vrijheid: dat door je heen laten stromen, vrij…. zoals het komt, komt het. Dat is het Leven. Het wil niet allemaal eerst beoordeeld en gecensureerd worden. Geef jezelf de vrijheid.

Mijn nieuwe boek is ook in wording, al weet ik nog niet helemaal waar het heen gaat. Maar dat is ook juist wel de charme. Dat is de charme van het hele leven misschien wel trouwens.

We zijn ook niet afhankelijk, alleen van onszelf. Hoe je je voelt hangt van jezelf af en van je gedachten ergens over. Hoe je denkt maakt uit – hoe je denkt over jezelf maakt heel veel uit. En we hebben allemaal onze eigen conditioneringen – om naar te kijken en om er iets van te leren. Het leven is een les, en als je de les begrepen hebt, wordt het een speeltuin, dan kan je ervan genieten. Dat waar je nog niet naar gekeken hebt, vraagt om aandacht. Als iets niet goed voelt is het (nog) niet in overeenstemming met wie je werkelijk bent. Het is ook de kunst om alles te waarderen en op waarde te schatten, alles gebeurt in overeenstemming met ‘je persoonlijke pad’…

Ook als het niet leuk is. Juist dat wil je iets vertellen. Het roept je terug naar jezelf, naar ‘de waarheid’ in jezelf. Soms is dat heel duidelijk. Als iets niet goed voelt, heeft dat je juist iets te vertellen.
Je hebt meer geloof en vertrouwen nodig. Dat geldt eigenlijk voor iedereen. Daar groeien we ook in, als het goed is. Geloof en vertrouwen maken het leven veel makkelijker. Geloof in je Zelf en vertrouw op je Zelf. Je Goddelijke Zelf wel te verstaan…

Geloof vooral niet al je gedachten, die houden je meestal af van je geloof en je vertrouwen. Ze houden je vaak gevangen in beperkingen, die juist overwonnen willen worden. Laat al je gedachten eens los… dat geeft je ruimte. En nieuwe inzichten. Vanuit een Stilte, diep in jezelf, kunnen nieuwe inzichten en ideeën opwellen. Voed dat in jezelf wat goed voelt, waar je blij van wordt.

Als je niet doet waar je gelukkig van wordt, blij van wordt, vanuit inspiratie aanwezig bent en ‘groeit’, zal dat je belemmeren. We hebben die groei nodig om ons lekker te voelen en blij te zijn. Dat je naar je ziel toe beweegt en je vrij voelt.

Zoek het ‘heil’ (de heelheid) niet buiten jezelf, maar in jezelf…

Veel mensen zien zichzelf niet in wie ze zijn. En veel mensen trekken zich veel teveel aan van wat anderen van hen vinden. Trek je vooral niets aan van wat een ander vindt. Wees gewoon lekker jezelf, dat is al helemaal goed. En dan kunnen anderen dat ook zijn, want daar nodig je ze toe uit als je jezelf bent. Blijf goed bij jezelf!

En als je in de spiegel kijkt en ziet – durft te zien – wat het je te vertellen heeft, lost het op.

Dat is het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn leven.

***

In dit filmpje een mooie channeling over geloof & vertrouwen:

Opruimen & wegwezen ;)

Opruimen is een vorm van ego loslaten! Het schiet me opeens te binnen dat Mooji zo’n uitspraak heeft: ‘Kom maar terug als je je hele biografie op de achterkant van een postzegel  kwijt kunt…’

Als je het zo bekijkt, is opruimen dus heel erg bevrijdend. Alles waar je nog aan dacht vast te moeten houden, de identificaties met je verleden, dat wat je denkt dat je bent of was….

Ineens kom ik in een droom terecht. Stel je eens voor, je laat ‘alles’ achter je en je trekt de wijde wereld in… Wouw, het idee staat me wel aan. Met Muni & Bliss – dat wel. En met computer en met camera en met energie, maar okee, dat kan ook zonne-energie zijn… En dan rondtrekken, de natuur in… aan zee… hier weg zijn voordat het vuurwerk losbarst… mijn fantasie slaat op hol!

Dat zou ook best een leuk tv-programma opleveren, lijkt me. En het ‘Dagboek van een wonder’ wordt er opeens ook een stuk spannender van, nietwaar?

Ik heb meteen een afspraak gemaakt met Sandra. Sandra reist in een camper door het land. En… met kat! Doet me ook weer denken aan Anja, die op allerlei huizen en dieren past, maar binnenkort een nieuwe sprong gaat wagen. Welke weet ze nog niet.

Ik begrijp het gevoel. Ik begrijp hoe heerlijk het is, die vrijheid. Het avontuur. Ik begrijp mezelf, bedoel ik. Het Leven is avontuur, het Leven is om ‘verhalen’ te beleven, toch? Wouw…. ik geloof dat hier een zaadje geplant is…. 😉

 

Verruimen en ontvangen…

Als er een boom omvalt in het bos en niemand is daarbij om het te horen, maakt het dan geluid? Dat is een interessante filosofische vraag, nietwaar? Als ‘Source’ (de bron, de Liefde, de ongeziene wereld) er is, maar wij staan er niet open voor om het te ontvangen, wat dan? Via ons vindt het zijn weg…

En natuurlijk vangen we regelmatig iets op, alleen zijn de meeste mensen zich nog niet zo bewust van hun verbinding met ‘het veld’ of ‘de bron’, hoe je het maar noemen wil. Wij zijn Divine Beings… Wat betekent dat eigenlijk? Dat die energie van de ‘bron’, het Goddelijke, ook in ons aanwezig is. In meer of mindere mate laten we dat bewust toe, zijn we ons daarvan bewust. Maar je kunt de keuze maken om er op af te stemmen, je kunt de keuze maken altijd op je hoogste, beste, meest liefdevolle Zelf af te stemmen. Je bent nooit alleen, je bent altijd verbonden. Alles is energie, ook jij bent energie.

Dus als je je nu eens heel alleen en ellendig voelt en je roept om hulp, zoals die boom in het bos die valt, wordt het dan gehoord? Misschien denk je van niet, maar dat heeft dan alleen te maken met je perceptie. Er is altijd hulp. Je wordt altijd gehoord. Je Inner Being is er altijd voor je, houdt van je, bewondert je, wil het beste voor je en doet z’n best om het je aan te reiken. Altijd. En niet alleen je eigen ‘Inner Being’, ook de lichtwereld, de Divine Beings, het geweldig grote Goddelijke veld waarmee je verbonden bent. De energie kan je voelen, de warmte kan je voelen, de Liefde kan je ervaren, de antwoorden komen, de hulp is er. Het enige wat ervoor nodig is, is dat je het merkt. Dat je het ‘hoort’. Met je hart. Vanuit je hart is er verbinding met dat oneindige veld. Onze gedachten zitten vaak in de weg, onze eigen invullingen maken dat we het niet altijd beseffen. Je wordt gehoord, altijd. En je krijgt ook altijd antwoord. Of je het nou hoort of niet…

In deze video reik ik je een methode aan om te verruimen, om iets de kans te geven om op te lossen. Ontwarren van de knoop, de klit, door niet door te gaan met het denken erover en het steeds ingewikkelder te maken. Geef alles de kans om zichzelf op te lossen door er meer Licht en meer Liefde naartoe te brengen. Dat is intentie en dat werkt, want wij besturen de energie met onze aandacht.

En voor wie naar het Inspiratium wil komen: Van harte welkom! Met de code Petra2019 krijg je 30 euro korting. Zie www.inspiratium.nl voor meer informatie en aanmelding!

Meesterschap

What the world needs is not a change of circumstance,
but a change of consciousness.

(Neale Donald Walsch)

Wat wel?

Er zijn mensen die klagen over andere mensen dat ze zo negatief zijn. Komisch toch? Ze hebben niet door dat ze op dat moment zelf ook negatief zijn. Vergeet niet dat je krijgt wat je verwacht. Dat je alles waar je de aandacht op vestigt dubbel en dwars terug krijgt. En… dat alles dus over jezelf gaat. Je kunt keuzes maken. Jij kunt beslissen waar je je aandacht aan besteedt.

Ben je bang dat deze of gene zich negatief zal uiten tegen je? Reken maar dat je dat dan ook krijgt. Vraag je eens af hoe het zou zijn en zou voelen als je een andere reactie krijgt. Stel het je eens voor. Leef je in, voel alvast hoe dat zal voelen… en kijk dan eens wat er gebeurt!

Heel wat mensen laten zich beïnvloeden door berichten op social media. Wat ik al jaren doe en wat jij ook kunt doen:  Wegklikken wat je niet bevalt. Waar je niet blij van wordt. Op die manier hou je alleen over in je tijdlijn wat je wel wilt zien. En daar krijg je dan meer van. Zo krijg ik elke dag heel veel goed nieuws te zien. Omdat ik een groep op FB heb gemaakt met ‘Goed Nieuws!’ waar inmiddels vele anderen graag aan bijdragen en mee voeden. Zo kan het ook.

Zo werkt het in het hele leven. Waar we aandacht aan besteden groeit. Als we ons gaan ergeren, ontvangen we meer van dat waar we ons aan ergeren. We hebben als mens de mogelijkheid om te kiezen waaraan we onze aandacht besteden. Vaak is het zo dat we een excuus nodig hebben om iets in onszelf niet aan te gaan – het is projectie van onze eigen onvrede die we dan weerspiegeld zien. Maak de keuze om je goed, blij en verheugd te voelen – no matter what. Het is niet afhankelijk van anderen of omstandigheden. Alleen van onszelf. Geef geen bestaansrecht / kracht en macht aan iets buiten jezelf wat je niet wilt voeden. Voed dat wat je wel wilt zien. Zoals St Germain zegt: Je kunt geen twee meesters tegelijkertijd dienen….. So… let go….. en kijk naar het licht! 

Soms zijn er mensen die menen mij te moeten wijzen op de ‘realiteit’. Don’t worry, ik ken de realiteit. Ik ben al jarenlang journalist en heb meer gezien van de wereld dan de gemiddelde toerist. Juist dat heeft me wakker geschud. Het houdt niet op te bestaan als je iets aankaart of er schande van spreekt. Ook niet als je er de opening van het Journaal van maakt of een politieke rel mee veroorzaakt. Integendeel. “Wat wel?” vroeg ik me af. Wat werkt wel? Hoe verander je iets? Het antwoord was de vraag zelf: Wat wel?

Kijk naar wat wel! Wat je wel prettig vindt of lijkt, wat wel goed gaat, wat je wel een goed gevoel geeft. Hoe het wel zou kunnen, hoe het wel werkt…. besteedt je kracht, energie en aandacht aan ‘wat wel’…. daarin ligt je kracht.  ‘Wat wel’ is vele malen krachtiger dan ‘wat niet’. Het werkt manifesterend.

 

Het Wonder van Intenties

Heb jij al eens meegedaan aan een intentiesessie? Ik ben er zo blij mee dat we dat doen! Nu inmiddels alweer ruim anderhalf jaar, elke dinsdagavond met een groepje via Skype. Er is al zoveel op wonderbaarlijke opgelost en getransformeerd. Bovendien helpt het onszelf ook enorm. Veel sessies staan ook op youtube, zodat iedereen mee kan doen. In de montage haal ik dan de persoonlijke zaken eruit (namen en specifieke situaties) en op dat punt kan iedereen dan z’n ‘eigen’ intenties (mensen en situaties) invullen en kracht en liefde toesturen. En ook dat werkt. Ook dat vergroot de gezamenlijke kracht van het sturen van intenties, zo is gebleken. Prachtig toch?

Inge en ik hebben een mooie combinatie gevonden in het begeleiden van de intenties. Soms is een van de twee er niet en doet de ander het, vaak combineren we het en dan komt er een mooie channeling als aanvulling, die ons nog meer voedt, inzicht geeft en bekrachtigt. Een enkele keer heb ik mijn dag niet en laat ik het helemaal aan Inge over 😉 Dat gebeurde laatst en dat is ook fijn, dat dat kan! Maar wat nog veel fijner is, is om te merken hoe het meteen effect heeft en helpt en zaken oplost. Iedereen loopt wel eens ergens tegenaan, we hebben allemaal onze eigen blinde vlekken. Gelukkig maar, want daarom hebben we elkaar ‘nodig’, om dat te ontdekken, te zien en samen op te lossen. Of om elkaar te helpen natuurlijk. De gezamenlijke kracht is onontbeerlijk. Wij mensen zullen wel samen ‘moeten’ werken willen we iets bereiken. We zijn namelijk een geheel. Net als een bijenvolk in feite… al die bijen samen zijn een lichaam. Maar ook daarover volgt nog een channeling – die van gisteren. 😉

Elke intentie, groot of klein, voor jezelf of voor anderen, gaat ‘aan het werk’ voor je. Niet altijd op de manier zoals je (ego) dat had bedacht, maar altijd nog veel beter. Er is dan ook wel eens iets aan te kijken in jezelf, voordat er iets kan veranderen. Want een bepaalde overtuiging loslaten is vaak wel nodig voordat iets kan transformeren.

Een voorbeeldje: Als iemand last heeft van een bepaald lichamelijk ongemak of zelfs een ziekte, waarvan ‘men’ zegt dat er niks aan te doen is, dan kan je dat geloven of niet. Vraagt het dan niet heel veel kracht van je als je tegen alle gevestigde meningen in heel eigenwijs zegt of denkt ‘bij mij kan het wel genezen’? Nee. De Waarheid wint altijd en al wordt die Waarheid alleen door jou verkondigd, als je je niet aan het twijfelen laat brengen, niet gaat twijfelen aan jezelf en je eigen diepere weten, dan is dat genoeg om iets voor elkaar te krijgen. Zoiets als het steentje waarmee Goliath de reus omver kreeg…

Deze diepere laag in onszelf wordt aangeboord met de intenties, want van daaruit sturen we intenties. Anders heeft het niet zoveel zin. Intenties hebben kracht vanuit de puurheid, vanuit het hart. Niet zozeer vanuit de (dwingende, controlerende, invullende en veroordelende) mind. Ze hebben ook Vrijheid nodig om zich te kunnen realiseren. Elke intentiesessie begint met een (vorm van) meditatie, waarin je je afstemt op je Ware Zelf, het Goddelijke in jezelf. En ook dat wordt daardoor dus bekrachtigd. Langzaamaan wordt het voor iedereen die meedoet een gewoonte om zich daarop af te stemmen. Je kunt het zelfs in elke situatie in het dagelijks leven toepassen. En… je innerlijke Weten kan daardoor gaan spreken. Je krijgt inzichten, ingevingen, creatieve ideeën, je gaat dan ook als vanzelf meer vreugde, liefde en dankbaarheid ervaren en de wereld ‘anders’ bekijken. Met de ogen van Liefde, mildheid en vertrouwen.

En precies dàt helpt alles en iedereen. De manier waarop jij kijkt naar de wereld en naar anderen. Daarom nodig ik je uit om ook mee te doen, ik zal hieronder een paar intentiesessies plaatsen. Mocht je even behoefte hebben aan kracht, rust, vertrouwen of vreugde, dit zal je helpen!

Binnenkort organiseert Happy View  ook een dag, waarbij  intenties & energetische tools  (Magic Healing) centraal staan. Je leert er alles over en natuurlijk gaan we het in de praktijk ook toepassen en bergen verzetten… Datum volgt nog, maar als je belangstelling hebt, kan je vast een mailtje sturen: info@happyview.info

Afstemmen op jeZelf

Een tijd van vernieuwing, waarin het oude geen stand meer houdt. Blijf stevig staan, met beide voeten op de grond. Blijf goed bij jeZelf, in verbinding met jeZelf, afgestemd op de Waarheid in jeZelf, op je Ware Zelf. Wat dat precies betekent en hoe je dat doet, maar vooral ook waarom, zie je in deze twee filmpjes: