Het fluitende vogeltje

Het is heel nuttig om je af en toe eens even helemaal terug te trekken uit de alledaagse drukte en al het ‘gedoe’ in de wereld langs je heen te laten gaan. Het is wat rustig hier, op mijn pagina ‘Bespiegelingen’, omdat ik bezig ben met mijn nieuwe boek. Dat is nogal een beslissing om dat nu voorrang te geven boven alles, omdat het betekent dat ik even wat minder sociaal ‘aanwezig’ ben, ik heb namelijk de beslissing genomen me nu niet meer te laten afleiden. Dan pas zie je goed hoeveel er elke dag is om je af te leiden. Hoe makkelijk je je kunt laten afleiden. En het leert me om heel selectief te zijn in waar ik mijn tijd en aandacht aan besteed. Nou was ik daar al behoorlijk bedreven in, maar toch… het kan altijd nog beter, blijkt.

Het boek brengt mij stappen verder. En het zal dus uiteindelijk ook de lezers stappen verder brengen 😉 Mijn doel is om het eenvoudiger te maken, want alles is eenvoudiger. Sommige dingen weet je, maar je vergeet ze zomaar weer, als je niet op blijft letten. Als je je laat afleiden… En nu leg ik alle puzzelstukjes bij elkaar en toont zich een geheel wat klopt en inderdaad: Het is eenvoudig. Die eenvoud vergeet je te zien als je je op laat slokken door alle drukte, gekte en chaos van de wereld. De wereld en alles wat er in ons leven gebeurt kan ons onzeker maken. Die onzekerheid kan je overwinnen als je terug gaat naar de rust en de stilte in jezelf. Als je je niet gek laat maken.

Toen ik vanmorgen wakker werd, hoorde ik de regen kletteren. Maar dwars daar doorheen floot een vrolijk vogeltje. En klein dapper vogeltje, die zich niks aantrekt van die stortregen, maar de dag enthousiast tegemoet zingt, vol goede moed. Dat vogeltje maakte me vrolijk. Het lukte hem om er bovenuit te komen, hij liet zich niet van de wijs brengen. Hij zingt over de nieuwe lente die in aantocht is. Laten we een voorbeeld nemen aan dat vogeltje!