Koers houden

‘Koers houden,’ hoor ik mezelf tegenwoordig steeds zeggen tegen mensen. Als je weet wat je wilt of wat je nodig hebt, blijf daar dan op gefocust. Laat je niet zo afleiden door van alles ‘onderweg’. Als het even tegenzit of je begint te twijfelen, is het weer een vorm van angst die erin sluipt. Sta dat gewoon niet toe, want het maakt je zwakker. Je geeft iets buiten jezelf macht, onderzoek het maar.

Iemand vertelde mij over een managementgoeroe die een bepaalde visie had over marketing, hoe je ermee om moest gaan als je tegenwerking tegenkwam, namelijk je plan bijstellen of aanpassen.  Ik denk daar heel anders over. Dat wat je tegenkomt is iets wat iets in jou reflecteert. Bijvoorbeeld dat je je afhankelijk voelt van bepaalde instanties. Daarmee geef je iets buiten jezelf macht en je twijfelt omdat je denkt dat het jou kan blokkeren in je plannen. Dat kan niet als je dat niet zoveel macht geeft, als je er niet bang voor bent. Volg je eigen koers. Laat je leiden van binnenuit, niet door zaken van buitenaf. (Welkom bij mijn cursus 😉 )

Ik citeer uit een – nog niet gepubliceerd – artikel dat ik schreef nav een interview met White Bull: “Wil je leven in angst of wil je leven in vertrouwen? Dat is de vraag die je jezelf steeds opnieuw kan stellen. Wil je je machteloos voelen, wil je je slachtoffer voelen? Wil je echt geloven dat de macht over jouw gezondheid en welzijn buiten jezelf ligt? Wil je echt geloven dat je leven op elk niveau gerund wordt door zogenaamde ‘illuminati’? Je maakt jezelf klein als je zo denkt. “Wat hier voornamelijk aan de orde is, is de gewoonte van mensen om hun macht weg te willen geven, om slachtoffer te willen zijn eigenlijk,” laat White Bull ons inzien. “Het gaat over het terugvinden van je eigen kracht. Laat je niet bang maken, geloof niet alles wat je verteld wordt. Stem af op DE Waarheid. Die vind je in jezelf. “

“Er is Waarheid met een hoofdletter en er is een heleboel ‘waarheid’ met een kleine letter, dat is de ‘waarheid’ die wij mensen ervan maken, die wij geloven. Onwaarheid eigenlijk, maar omdat we het geloven is het waar in onze beleving en manifesteert het zich zoals we het zien. Hoe kan je de Waarheid herkennen? Het overstijgt de dualiteit. Het heeft niks te maken met de mind, met geloof of met overtuiging. Het resoneert in je lichaam en je kunt het voelen. Elke cel danst als het ware mee op de toon van de Liefde, want dat is de Waarheid.”

Dat creërende aspect (van hoe we denken, wat we geloven en wat we tegen onszelf zeggen, waar we op afstemmen) is dus echt iets wat we moeten leren begrijpen als mens, want we creëren de hele wereld ermee.

“Ja. Inderdaad. ‘As within, so without,’ hoe vaak ik dat al niet gezegd heb! Maar eerst zouden mensen in moeten zien dat ze niet bang hoeven te zijn voor hun eigen Goddelijke natuur, hun eigen kracht. Vaak denken mensen dat dat ego is, maar dat is het niet. Het is je eigen kracht, die je terug op kunt eisen. Het is de kracht van de Liefde.”

Ik heb dit artikel (in twee delen) geschreven omdat ik het gevoel had dat het belangrijk was voor mensen die al vergevorderd denken te zijn op spiritueel niveau, om te beseffen dat ze met het veroordelen van de zogenaamde MSM (Main stream media), met ‘complottheorieën’ (die zij zo niet noemen) over chemtrails, illuminati  en de medische wereld bijvoorbeeld, een vergissing maken: Ze blijven hangen in de dualiteit en versterken de tegenstander.  “De mens heeft altijd een vijand nodig,” zegt White Bull daarover. “Dat is een excuus om geen eigen verantwoordelijkheid te nemen, maar je geeft je kracht ermee weg.”

Helaas wordt het tweede deel niet gepubliceerd in het blad waarvoor ik het geschreven had. Men was het er niet mee eens. Ik ben aan het bekijken waar het wel gepubliceerd kan worden en ik zal het in elk geval op deze website plaatsen. Maar dit is de kern van het verhaal: Ken je ’tegenstanders’ niet zoveel macht toe, tenzij je jezelf wilt verzwakken. Herken je excuses om niet volledig in je eigen kracht te gaan staan. En maak een andere keus, als je werkelijk een bijdrage wilt leveren aan een mooiere en betere wereld. De wereld is een reflectie: so within, so without. Hou koers dus.