De Ware Meester

‘Je kunt geen twee meesters tegelijk dienen.’

Weet je wat dat betekent? Dat je vastberadenheid nodig hebt als je iets wilt. Focus.  Op het moment dat je begint te twijfelen, aan jezelf of aan de omstandigheden, mogelijkheden of haalbaarheid, dien je in feite die andere meester. Die van ‘disempowerment’, de valse meester, die je uit je kracht haalt.

Je kent het wel, het ge-‘ja-maar’, het ‘ja-maar’ haalt onderuit wat je wenst, wat je bezig bent te manifesteren, het verzwakt. Als je iets wilt, wees dan duidelijk en eenduidig. Wees sterk en gedisciplineerd. Geef die ‘ja-maar’ geen kans.

Die ‘ja-maar’, de twijfel is altijd angst. We bouwen alvast een voorbehoud in, voor de zekerheid. Stel dat het tegenvalt, dan hebben we dat alvast ingecalculeerd. Een vorm van controle.

Soms zijn mensen voor 90 % zeker ergens van en twijfelen ze voor 10%, maar ondertussen groeit die 10 procent, als daar de aandacht op gevestigd wordt. Als je in de ‘ja-maren’ blijft hangen. Je wordt afgeleid, afgeleid van je doel, je droom, omdat je denkt dat het niet mag, niet kan, het niet zo makkelijk kan gaan, jij het niet waard bent, omdat je er niet 100% in durft te geloven. Zo maken we onze eigen ‘maren’ dominant en zo creëren we blokkades.

You need to be sure. Je zult duidelijke keuzes moeten maken, geen halfbakken, want dan krijg je ook halfbakken resultaten. Je maakt duidelijke keuzes en dan laat je los. Het is niet aan ons om het helemaal te bedenken ‘hoe’, het gebeurt. Het toont zichzelf. Het regelt zichzelf. Dat hoeven wij niet te doen. Het enige wat wij te doen hebben is gefocust blijven op het optimale resultaat. Het niet in de weg staan zichzelf te manifesteren. Ons er alvast op verheugen en er klaar voor zijn.

Hou die angst in de gaten, want het is een valse meester. Luister niet naar hem. Kies ervoor die ware meester te dienen. Die totale toewijding eist, vertrouwen, overgave, geen controle, maar wel discipline. Die ware meester zal je alles geven, alles wat je wenst en nodig hebt en meer dan dat. Je hoeft het niet zelf in te vullen. Laat je verrassen. De ware meester weet beter wat je nodig hebt dan je ego. Dat ego kan bijvoorbeeld een huis of een auto wensen, de ware meester weet dat het niet zozeer om die auto of dat huis gaat, maar om je vrijheid, je plezier, je gemak, je veiligheid, je gevoel van welzijn. Vrijheid is Welzijn, want vrijheid betekent: Vrij van zorgen, vrij van ongemakken, vrij van angst, vrij van twijfels, vrij van zware lasten, vrij van problemen, vrij van negatieve ideeën over jezelf, vrij van vastgeroeste overtuigingen, vrij van tegenslagen, vrij van alles wat je ervan weerhoudt plezierig en genietend te leven en jezelf te zijn. Maak jezelf vrij door die vrijheid te wensen, hou je angsten niet langer in stand, ze dienen je niet. Kies voor de ware meester, die in jezelf woont en je zult alles ontvangen wat je nodig hebt en wat je gelukkig maakt.