Welke pijn in mij?

Hallo lieve mensen, het zijn bijzondere tijden…
Daarom deel ik alvast een stukje ‘nieuw boek’ met jullie.
Blijf goed ‘bij jezelf’…  & Enjoy…! Petra  

Het zijn bijzondere tijden. De wereld verandert en wij zijn erbij. Wij veranderen. Wij zijn de verandering. Je kunt meebewegen, je kunt je verzetten, je kunt ook op zoek gaan naar je eigen Waarheid. De weg naar binnen is uiteindelijk de enige weg. Alles om je heen, alles in de buitenwereld, laat je iets zien. Het is een weerspiegeling van je innerlijke beleving, maar ook al verleden tijd.

Op elk moment kan er iets nieuws gecreëerd worden. Van binnenuit.

Niks in de buitenwereld verandert omdat je ermee vecht, omdat je er iets van vindt, als je het buiten jezelf probeert te veranderen. Je kunt je hooguit afvragen: Wat raakt mij zo, dat het in mij verzet oproept? Welke pijn in mij wordt hier geraakt? Wat maakt me zo boos? Wat zou ik graag anders willen zien? Wat in mij wil gezien worden, erkend worden, tot z’n recht komen? Welke onwaarheid heb ik veel te lang geloofd? Wat voelt er precies niet goed? Waarin zou ik me vrij willen voelen? Waar vind ik mijn eigen vrijheid? Waar is mijn eigen kracht? Ervaar ik kracht door ergens tegen te vechten? Of verlies ik daarmee juist mijn eigen kracht? Omdat ik aan zaken buiten mijzelf zoveel erkenning geef, alsof ik er slachtoffer van ben?

Het is een tijd waarin we mogen gaan ontdekken en erkennen wie wij zelf zijn. We hebben onszelf altijd ontkend, niet gezien wie we werkelijk zijn, hoeveel macht we zelf hebben. Het is van belang om dat te ontdekken en om op zo’n manier gebruik te maken van je eigen kracht en mogelijkheden, dat het jou en de wereld vreugde, vrijheid en vrede bezorgt. DE eerste vraag die je je kunt stellen is: Wie ben ik?

Wie ben ik?

Het is een vraag die je stelt, die vervolgens z’n eigen werk gaat doen. Je hoeft het antwoord niet te bedènken. Als je je oprecht deze vraag stelt, nieuwsgierig en bereid, creëer je een openheid, waardoor je al meteen kunt voelen dat het antwoord grootser is dan je je kunt voorstellen met je beperkte menselijke geest. Je kunt gaan ontdekken dat je meer bent dan de man of de vrouw met je ‘verhaal’ over wat je allemaal meegemaakt hebt, gedaan hebt, beleefd hebt, waar je bent geboren en welk beroep je hebt, hoeveel kinderen je hebt of niet, hoe je eruit ziet, welke leeftijd je hebt, met wie je wel of niet samenwoont, welke mening, kleur, gezindheid, voorkeuren of status je hebt. Het is allemaal niet van belang in het licht van de Waarheid. Je bent. Wie je werkelijk bent gaat voorbij aan de vorm, aan het verhaal dat je vertelt. Je verhaal is in feite een beperking van wie je werkelijk bent, je kunt stukje bij beetje de kaders waarin je dacht te passen, loslaten. Misschien levert dat in eerste instantie angst op, omdat je er aan vast hield. Ja maar, ik heb toch jaren gestudeerd, ik heb toch niet voor niets dit of dat meegemaakt of gedaan, ik ben trots op… of ik ben toch slachtoffer van…? Of: ik ben de moeder, vader of zoon of dochter, ik ben de echtgenoot, de geliefde, de verstotene, de verlatene, de baas, de geweldige, fantastische, de leider, de volgeling, de zelfstandige of de afhankelijke, de brave of de opstandige…?

Is dat zo? Je kunt je bij alles afvragen: Is dat zo?

En dan stort je wereld misschien in, omdat je dacht dat je wist wie je was, wat je leven inhield, omdat je alles goed georganiseerd en onder controle had, inclusief de mensen om je heen misschien. Of het geeft je juist ruimte om te ontdekken dat je niet vast zit in de kaders, die je zelf bedacht had, dat je je eigen grenzen kunt oprekken, dat je kunt kiezen waar je aan vasthoudt en wat je laat gaan… Je hoeft helemaal nergens aan vast te houden. En in die ruimte word je juist steeds meer jezelf. Je Ware Zelf. Je Ware Zelf laat zich niet definiëren, niet vangen, niet beperken.

EERHERSTEL ~ Een Nieuw Begin