Mijn ochtendritueel & Jouw Keuze

Goedemorgen!

Is het niet heerlijk, elke dag een nieuw begin? Ik geniet enorm van mijn ochtendritueel. Soms duurt het de hele dag 🙂 Ik rek het…
Dat extra uurtje (wat natuurlijk maar kunstmatig is) komt me dan ook heel goed uit. Ik schrijf vooral in de ochtend. Dat geeft me inzichten, er is een enorme helderheid, inzichten willen opgeschreven worden, ook wel doorgegeven, maar vooral niet ‘gestoord’ door externe factoren. Een goede reden om het volgen en bekijken van social-media en andere berichten van buitenaf uit te stellen, evenals allerlei praktische to-do-zaken op mijn lijstje.

Schrijvers zitten vaak in hun eigen ‘bubbel’, niks mis mee volgens mij. Want zo creëren we wel een mooie nieuwe wereld, de wereld van onze dromen. Zeker nu, in deze tijd.  Het belang van dromen, idealen en wensen, intenties, is lange tijd afgedaan als ‘niet-realistisch’, omdat de Westerse wereld in een heel rationeel tijdperk was beland, waarin we dachten – een groot misverstand – dat alles meetbaar, verifieerbaar en bewezen moest zijn voor het bestond. Dat is niet waar. Alles begint als droom, als idee, als intentie. Daarna volgt de realiteit. Die wij dus zelf scheppen. Met onze aandacht, met onze focus en met het besturen van de energie.

Er waren altijd al mensen, boodschappers, die dat wisten. Einstein bijvoorbeeld. Of Jezus. Als alles energie is, is de discussie over wat wel of niet waar is, dus ook niet van belang. Het is maar net waar je in gelooft, wat je waar maakt. Daarom is dit een heerlijke tijd. Want we krijgen wat we ‘willen’, hoewel we ons vaak niet zo bewust zijn van wat we doen. De enorme chaos in de wereld heeft er alles mee te maken. Waar richten we de aandacht op? Wat versterken we daarmee? Meer dan ooit tevoren hebben we toegang tot allerlei informatie, dramatische berichten van over de hele wereld komen ons belagen. Daarin kan je keuzes maken natuurlijk, want je kunt je niet overal tegelijk mee bezig houden. De beste manier om om te gaan met ‘nieuws’ waar je niet blij van wordt, is onmiddellijk de omslag maken naar ‘wat wel?’ Formuleren van een intentie, dat gaat meteen aan het werk. Zo hebben we met z’n allen al heel veel wensen de lucht in gestuurd. Zelfs als je het niet bewust formuleert, gebeurt dat. Het leven nodigt je uit… Je Inner Being weet dat.

Vraag en het is gegeven!

En dan? Dan is het zaak om ‘het’ te ontvangen. Dat kan alleen als je je op een ander level begeeft. Niet op hetzelfde ‘level’ als waarop het ‘probleem’ zich bevindt… Dat kan dus alleen door je goed te voelen, door vrede te ervaren in jezelf, door vanuit het hart, ontvangend aanwezig te zijn. Je hebt het nodig om (weer) op dat level te komen, zodat je het kunt ontvangen, dat wat je gevraagd hebt, dat wat je wenst. En je zult versteld staan, want het universum komt met meer dan wat je zelf had kunnen bedenken… op manieren die je niet verwacht had. Vertrouw… en geef je daaraan over. Verheug je alvast!

Dat wat je verafschuwt, dat wat je zorgen baart, dat wat je vanuit je hart wenst, dat wordt altijd heel goed begrepen door je Ware Zelf. Het hele universum werkt mee aan de totstandkoming daarvan. Nu wij nog 😉

Hoe doe je dat? Door het ‘verhaal’ los te laten, het ‘oude verhaal’ vooral niet te blijven herhalen, er ook niet mee te gaan vechten (want dat versterkt en geeft het meer macht), maar je te focussen op hoe het voelt als het is zoals je het wenst. Wat is de essentie van wat je wilt? Dat is altijd zoiets als vrede, vrijheid, vreugde, Liefde, begrip, gemak, helderheid, gezondheid, schoonheid, rust, vertrouwen, rechtvaardigheid, veiligheid, gelijkwaardigheid, … En het goede nieuws is: Daar kan je je nu alvast op richten. Want als het jou lukt om je af te stemmen op dat gevoel, om het alvast te voelen… dan nodig je het uit er te zijn. En… ook dat kan je ‘bestellen’!

Je hebt het dus nodig om je goed te voelen om te kunnen ‘ontvangen’ (ofwel creëren)  wat je wenst. En het mooie is: je kunt dat in een ander onderwerp zoeken. Laat het onderwerp wat je zorgen baart even lekker links liggen, richt je op iets waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld op een bloemetje, een bij, de zon, de zee, zet een fijn muziekje op, ‘pet your cat’… 😉 koester jezelf, eet lekker & gezond, lach en dans… voel je gezond en vitaal, geniet! Dan gaat de rest vanzelf mee bewegen….

Dat is het geheim! Ik deel het graag met je, want hoe meer blije en positieve mensen op de wereld hun aandacht nu richten op dat wat er is om blij mee te zijn, dankbaar voor te zijn en waarderen wat er is, in de natuur bijvoorbeeld…. die prachtige Moeder Aarde die ons voedt en koestert, hoe meer we ervan genieten en dankbaar zijn, zonder het allemaal te willen beheersen en controleren… hoe meer Liefde, hoe mooier en makkelijker de wereld zich beweegt naar deze nieuwe dimensie van Liefde en Licht, die we aan het betreden zijn.

Jouw keuze!

In welke wereld wil je leven? Dat is de vraag! Stel het je voor… droom ervan… voel het, geniet, ontvang… en laat je eigen ‘goed voelen’ vooral niet verstoren. De wereld die je waarneemt, de zogenaamde ‘realiteit’ is al verleden tijd. We creëren NU een nieuwe wereld.

Laat het niet afhangen van anderen, stop met het bekritiseren en zeuren en versterken van dat wat je niet zint. Stap mee naar een ander level, ga naar je hart en blijf aanwezig in je hart. Het hart oordeelt niet, is gewoon aanwezig in Liefde…

Fall in Love, stay there…. (Rumi)