De Ware Vrijheid = Vrede in jeZelf !

Het voelt als DE omslag, deze zonnewende. Ik werd zondagochtend wakker met het gevoel ‘Ja. Hè, hè… het is lichter.’ De dagen daarvoor leek de spanning zich nog even extra op te bouwen, de tegenstellingen zich te verscherpen, vrij zwaar voelde dat. Het interessante van die tegenstellingen is, dat het zich letterlijk zo zwart-wit liet zien. Dualiteit.

En dat lieve mensen, wil ik HIER & NU even benadrukken: Zoek de VREDE in jeZelf. Streef naar innerlijke VREDE. Bestel het, laat het je intentie zijn, kijk wat er nog niet in VREDE is in jezelf.

Kan je het verschil voelen in de zachtheid van werkelijke Liefde, knuffels, Stilte, een glimlach, een bloem, een bij, een vlinder, een zomers briesje… een aai, een tevredenheid, rust, schoonheid…..

Of dit: boosheid, woede, frustratie, verontwaardiging, beschuldigingen, wantrouwen, schuldigen aanwijzen, “ze…” roepen … “ZE”… Wie worden dan bedoeld? De media, de regering, de monsters, de rijken, de bazen, de machthebbers, de … nog erger….

Het is heel belangrijk om dat even op te merken. Voel je het verschil? Voel je het verschil tussen strijd en  vrede? Dan begrijp je ook dat het gaat over innerlijke strijd en innerlijke vrede! En dat is van belang. Hoe je je voelt! Want je gevoel is wat je uitzendt…
Dat creëert, versterkt situaties of lost ze op. Wij manifesteren alles wat we zien in de wereld. Wist je dat je je hele omgeving mee ‘omhoog’ kan ’trekken’ als het ware, als je vanuit je hart, in VREDE aanwezig blijft? Dat je het meest bereikt door de strijd IN jezelf aan te pakken en op te lossen, waar te nemen…?

Kijk in de spiegel… altijd!

Wist je dat een gevoel van frustratie (bijvoorbeeld) alleen nog maar meer oproept wat dan die frustratie voedt? Kan je die frustratie in jezelf oplossen? Door ‘m aan te kijken, door in te zien wat er nog in jou leeft en wat niet is gebaseerd op ‘waarheid’?

Het is van belang om op te ruimen IN jezelf, om je bewust te zijn van wat er nog onderdrukt is of altijd was en om dan van daaruit niet nog meer ‘rotzooi’ te verspreiden, maar door het in jezelf te ervaren en te transformeren en zo de wereld, het veld ook op te schonen.
Dat kan nu allemaal heel erg makkelijk. Laat los en het vertrekt…. Vasthouden aan oud zeer en oude pijn, kost je meer moeite dan loslaten…. Probeer maar eens. Let go….

Dat is de Ware bevrijding… VRIJHEID is IN JEZELF.

Alles wat ik langs zag komen aan ‘aanklachten’ en ‘strijd’, narigheid ed, heb ik steeds weggeklikt, verwijderd en genegeerd, simpelweg omdat het niet goed voelde. Omdat het mij ‘omlaag’ zou trekken, omdat dat niemand helpt. Omdat het een en al mind-verhalen waren, steeds gekker…

‘Wie is ‘ze’?’ denk ik dan ook altijd. Ik ben ook wel eens ‘ze’ geweest. En van heel veel zaken weet ik toevallig iets af, uit ervaring, ik heb namelijk zelf bij het Journaal gewerkt, vrienden en bekenden die in allerlei sectoren werkzaam zijn, veel gereisd en beleefd en talloze mensen geïnterviewd en rondgekeken op allerlei terreinen.
Het is vaak niet waar, wat er allemaal beweerd wordt. Waar komt het dan vandaan? Waarom geloven mensen alles zomaar? Ga eens naar je eigen gevoel… wat in jou wordt er getriggerd, gevoed, aangewakkert?

Ergens ’tegen’ zijn helpt niet, versterkt alleen dat waar je ’tegen’ vecht…

Ik ben de discussies ook niet gaan voeren, want dan kom je er nog steeds in terecht. Dan word je er ook weer in gesleurd, in de dualiteit. Ik ben een ervaren journalist en als journalist weet ik: Er zijn altijd vele kanten aan een verhaal, het is maar net hoe je het bekijkt, vanuit welk perspectief. En het is wijsheid om niet zomaar ergens in te geloven of ergens achteraan te lopen. Maar van de ene gedachte komt de andere, dus als er iets post heeft gevat in je, iets geraakt is, wat nog gezien en gevoeld wil worden misschien, kan dat mooi geprojecteerd worden op de buitenwereld. Zo geven we elkaar de schuld van alles. Omdat we niet naar binnen gaan en gaan voelen wat daar leeft. Wat daar gevoeld wil worden. Ervaren. gezien, Beseft. En vervolgens getransformeerd. losgelaten. 

Alles in de buitenwereld vertelt je iets over jezelf. Er zijn mensen die beweren van niet. Het kan niet, zeggen dat jij in vrede verkeert en in volkomen Liefde en dat je tegelijkertijd strijdt en aanklaagt…

Die ander ben je ook. Heb je je dat wel eens beseft?
(Ik raad je het boek ‘Eerherstel, Een nieuw begin‘ aan, daarin laat ik het zien, hoe het werkt en hoe je de vertaalslag kan maken. En dan kan de grote transformatie beginnen… terwijl je leest…)

Om het nu heel simpel te maken: Voel eens wat het met je doet als je je afstemt op Vrede, lieflijkheid, zachtheid, mildheid, bewondering, verwondering…
Kijk eens naar een vlinder, een vogel, een bij, een bloem… neem er elke dag tijd voor, want dat zijn zeker geen ‘kleine’ dingen…  Dat is aanwezig zijn in Liefde, vanuit het hart. Dat brengt vrede. Dat is upliftend, ook voor alles in je omgeving. Veel meer dan je weet en kunt inschatten…

Je ‘mind’ leeg maken is het allerbelangrijkste. ZIJN, aanwezig ZIJN in het moment, je volledige aandacht vanuit het hart ergens op richten, op een bloem bijvoorbeeld. Aanwezigheid vanuit Liefde maakt de hele wereld beter, doet alles groeien en bloeien. Het geneest en het zuivert.

Niet alleen de wereld is vervuild, niet zozeer ‘ze’ zijn schuldig, niet alleen ‘anderen’ vervuilen… onze eigen gedachten zijn (of waren) vervuild en dat is niet wie je bent. Clean en Clear je eigen systeem, je eigen gedachten, maak je mind leeg, vrij van al dat commentaar, al die meningen, wat je allemaal ‘moet’ vinden…. waar je allemaal verbolgen over bent, maak jezelf eens VRIJ!

De Ware Vrijheid is in JOU. Niemand kan je ‘vangen’ of belagen of benadelen als je simpelweg in je eigen Goddelijkheid aanwezig bent en blijft. Blijf afgestemd op het Hoogste in jeZelf.

Laat je niet verleiden tot drama’s, discussies, laat je niet meesleuren in het ‘slachtofferschap’ of in angst, woede of haat. Wat heb je er aan? Bevrijd jezelf. De Ware Kracht is alleen IN jezelf te vinden en is volkomen onafhankelijk van anderen…

Alles is in jeZelf aanwezig:

VREDE, VRIJHEID, VREUGDE, LICHT & LIEFDE.

Stem daar op af. Elke dag….

Ik raad je aan om (nog eens?) naar de boodschap van White Bull te kijken en te luisteren. Je hoort niet alleen steeds weer nieuwe dingen (diepere lagen), maar de energie is versterkend en voedend en geruststellend. Het fijne is dat er iets IN jezelf aangesproken wordt en geraakt, waarvan je kunt voelen: Ja….
Find your TRUE FREEDOM!