Ons bewustzijn groeit

Dit is een tijd waarin ons collectief bewustzijn enorm stijgt. In onderstaand filmpje zie je Gerrit Verweij, die gemeten heeft dat we nu in een stroomversnelling zitten. Dat betekent dat we daar ook individueel mee te maken hebben. We worden uitgenodigd om te groeien. Het verklaart waarom we allemaal precies dat in onszelf tegenkomen, waar naar gekeken wil worden. Precies zoals het virus bij iedereen weer verschillende verschijnselen geeft – of niet – zo komen we onze eigen onbewuste delen tegen. Vaak in de vorm van emoties, omdat dat nu eenmaal de ‘pointers’ zijn naar dat wat getransformeerd wil worden. De ‘fout’ die we vaak maken is dat we er hele verhalen van maken, emoties willen verklaren, onszelf daarin verdedigen of – ook dat – anderen ‘de schuld’ willen geven. We voelen ons slachtoffer, we willen het beter weten, we ervaren allemaal onze eigen ‘waarheid’, maar daarachter ligt een andere waarheid verscholen: De mind en het ego verdedigen zich en pogen zich staande te houden. Ervaar, neem waar en let go…
Neem elke dag even de tijd om bij jezelf na te gaan hoe je je voelt, waar je tevreden over bent, wat je voor jezelf kunt betekenen, hoe je meer van jezelf kunt gaan houden, jezelf en je eigen wensen en verlangens kunt honoreren en luister naar je eigen gevoel, zonder enig oordeel.

Elk gevecht is een gevecht tegen jezelf – ook al lijkt dat soms niet zo. Ook al lijken anderen ‘het’ gedaan te hebben. De buitenwereld spiegelt jou je eigen beleving. Wees alert. Vraag je af waar je gevoelens van onvrede vandaan komen. Wat geeft jou een gevoel van onmacht, bijvoorbeeld? Besef dan dat niets in de buitenwereld daar ‘schuld’ aan heeft, het is in jou. Je hebt je Ware Zelf misschien nog niet ontdekt of je hecht teveel waarde aan ‘de buitenwereld’, je geeft daarmee je kracht weg. De Ware Kracht ligt in jezelf. Dat kan je en mag je gaan ontdekken. Alle ‘verhalen’ van de mind houden je daarvan af, maken het ingewikkeld en afhankelijk van anderen. Je hebt de goedkeuring van anderen niet nodig, je hebt zelfs geen liefde nodig van anderen. Je hebt de Liefde in jezelf nodig, de Liefde die je bent. Vanuit Liefde is er heelheid, vanuit Liefde is alles mogelijk. Vanuit Liefde accepteer je jezelf helemaal zoals je bent en kan alles transformeren. Je bent Liefde. Wees bereid, zeg ‘Ja’ tegen je Ware Zelf en laat je leiden door Liefde…