Short-Cut & de Stichting Verlichting

Situations don’t make you unhappy. They may cause you physical pain, but they don’t make you unhappy. Your thoughts make you unhappy. Your interpretations, the stories you tell yourself make you unhappy.
Eckhart Tolle

Kort samengevat in het Nederlands:

Het zijn niet de situaties, die je ongelukkig maken, het zijn je gedachten erover.

Daarom is het van belang jezelf soms een ander verhaal te vertellen. Een ‘oud verhaal’ kan zo ingesleten zijn dat het ongemerkt steeds opnieuw bepaalde gevoelens triggert. Dat is niet erg, maar nuttig. Iets om alert op te zijn en om naar te kijken. Want zolang dat als een repeterend patroon in je systeem aanwezig is, blijven bepaalde situaties zich herhalen. Vaak zit er een belemmerende overtuiging achter en zolang je die niet hebt gezien, heb je daar last van.

Elke overtuiging, die jou belemmert, is gebaseerd op een onwaarheid over jezelf. Een misvatting. Een nog niet zien van je eigen Goddelijkheid. Het is natuurlijk nogal wat om je eigen Goddelijkheid te erkennen… eeuwenlang is dat uit den boze geweest. Het is nu echter de tijd om daarmee af te rekenen. Om op te staan. Om te zien, te erkennen en te accepteren wie we werkelijk zijn.

Het kan een hele worsteling zijn stuk voor stuk al je overtuigingen, gedachten en aannames onder de loep te nemen. Dat is ook een vrij omslachtige weg… Er is een kortere! Een short-cut!

Ik kan je er alles over vertellen, maar dan gaat het nog steeds allemaal via je hoofd, via gedachten, woorden en dat is een filter wat we eigenlijk helemaal niet nodig hebben om ‘dat’ te bereiken.
Daarom nodig ik je uit om deel te nemen aan de intenties (die allemaal te vinden zijn op youtube) of om mee te doen aan de cursus Eerherstel voor je Goddelijke Zelf of om het boek ‘Eerherstel, een nieuw begin‘ te lezen. Vanzelfsprekend zijn er nog meer wegen, maar dit is wat ik op dit moment ‘in de aanbieding’ heb voor je…. 😉

oprichting Stichting Verlichting

Dan nog even wat ander nieuws! Gisteren heb ik de Stichting Verlichting opgericht! Daarover hoor je binnenkort meer…