Helderheid

Zoveel helderheid, heerlijk… amazing… zalig en tegelijkertijd, waar zal ik beginnen? Het is de moeite waard om te delen allemaal. Iedereen heeft er iets aan. Een van de dingen die me helder is geworden, is dat ik het vooral heel simpel en eenvoudig ‘moet’ houden… Daarmee bereik je meer. Zowel meer mensen als meer effect. Dat gebeurt ook wel. Bijvoorbeeld als ik wandel. En gewoon opneem wat in me opkomt. En als ik dat deel, filmend of schrijvend, komt er vanzelf meer. Hier in dit filmpje alvast even een paar van die ‘simpele’ inzichten…

In de intentiesessies die we wekelijks doen, komt ook als vanzelf al van alles naar voren. Iedereen kan meedoen, het is makkelijk en het gaat vanzelf. Je versterkt jezelf ermee. Ik maak gebruik van de manieren die ik ken om je snel mee te nemen, intenties zijn een geweldig instrument daarvoor. Want het voornaamste is dat je ‘het’ in jezelf zoekt. Alles wat je zoekt en verlangt is daar te vinden…

Zolang we proberen iets in de buitenwereld te veranderen, gaat het niet werken. Dan beland je in strijd met dat wat is, met de buitenwereld, met anderen of met situaties. Dat wat je in die buitenwereld aantreft, vertelt je altijd iets over jezelf. Over wat je waarneemt. En dat is zoals jij het waarneemt.

Nou zijn er mensen die zeggen: “Ja maar….” Dat begrijp ik, want het is een hele stap om anders te kijken en zelf de verantwoordelijkheid te nemen over wat je ziet. Toch is het uiteindelijk makkelijker. Het maakt het zelfs mogelijk alles op te lossen. Kijk in de spiegel en zodra je ziet wat het over jou vertelt, kan het oplossen…

Nu is het ook zo dat je kunt kiezen waar je naar kijkt. Richt je de aandacht op problemen, dan versterk je de vibratie daarvan, ook in jezelf. Richt je de aandacht op wat je fijn en prettig vindt, waar je blij van wordt, dan versterk je dat, zowel in jezelf als in anderen.

Problemen kunnen aan het licht komen, om gezien te worden en om te transformeren. Niet om te blijven. Alles gaat over jezelf… In het Licht van je Ware Zelf lost alles op.