Heilzaam Schrijven

Oei… lang geleden dat ik hier een ‘Bespiegeling’ schreef!
Dat heeft te maken met een paar verschillende zaken:

Het is zomer en ik ben liever buiten…
Waar ik wel makkelijk hier en daar wat van kan filmen…
Wat je dan weer kan volgen via mijn ‘Dagboek van een Wonder’ (op youtube, hier…. )

En ik ben nog steeds aan het schrijven … maar – behalve dat ik werk aan een nieuw boek (!) – schrijf ik heel veel met de hand tegenwoordig. Ik heb gemerkt hoe ‘lekker’ dat is. Net zoals het ook heel lekker is om gewoon ongecensureerd te schrijven, puur voor jezelf, alles wat je maar wilt, de vrije stroom.

Ik lees net  in dit artikel  hoe heilzaam dat is. Vrij schrijven, een dagboek bijhouden, the morning pages, een manifest schrijven of een brief aan iemand schrijven (zonder die op te sturen), het wordt allemaal genoemd. Voornaamste is dat je door te schrijven jezelf vrijheid geeft, ontdekt wat er in je leeft, maar ook een diepere laag kunt betreden in jezelf. Je schrijft jezelf als het ware door de buitenste laag heen, waardoor je ook niet blijft hangen in bepaalde gedachten-kringetjes, die zichzelf maar blijven herhalen als je niet oplet.

Ik raad je ook zeker het boek ‘Eerherstel’ aan als je geïnteresseerd bent in het proces van ‘herschrijven’!