Passie, flow & afstemming…

Als je in de ‘flow’ zit, ‘flowt’ alles mee. Als je vanuit je hart en je passie leeft en ‘werkt’, dient alles zich vanzelf aan wat je daarvoor nodig hebt, wat daarbij ondersteunend is en wat voedend, bekrachtigend en stimulerend is. Het is een vreugdevol proces, waarin ‘zorgen’ niet passen.

Veel mensen die op zo’n manier willen leven en werken, maken zich wel zorgen. Laat ik je dit zeggen: Dat gebeurt alleen als je ‘eruit’ bent. Als je hoofd zich er weer mee gaat bemoeien. Als je er ‘op de oude manier’ over na gaat denken. Natuurlijk zit er van alles in ons menselijk bewustzijn geprogrammeerd – omdat dat ons eeuwenlang zo verteld is. Dat je bijvoorbeeld heel hard moet werken om iets te bereiken. Of dat je vooral moet zwoegen in het leven en als je geluk hebt, kun je daar dan op een gegeven moment de vruchten van plukken. Let me tell you: Iets is moeilijk als je denkt dat het moeilijk is. Maar als je er niet zo over nadenkt, gaat het vanzelf.

Zoals een vlindertje lekker rondfladdert. Die heeft geen agenda en ook geen ingewikkeld plan. Het vlindertje fladdert en vliegt en ziet wel waar hij of zij terecht komt. Natuurlijk weet ie wel wat ie aan het doen is, daar hoeft ie verder niet over na te denken.

Zodra we ons zorgen gaan maken, hebben we een probleem. Want dan zijn we ‘eruit’. Uit de afstemming, uit de flow. Zodra je uit je ‘afstemming met je Ware Zelf’, (dat is het grote Niets/meditatie/Zijn) bent, komt die mind opzetten. Maar zolang je in de afstemming bent, loopt het vanzelf. Creativiteit wil ook vrijuit stromen. Dan stroomt de rest mee. Als je je vrij voelt, trek je aan wat daarbij past. Dan heb je vertrouwen. En dat vertrouwen wordt steeds sterker. Want je merkt dat het werkt.

Vraag je af: Hoe kan ik de wereld het beste dienen? (Ipv mezelf) Want dat wat er door wil stromen, via jou, de wereld in, gaat niet zozeer om jouzelf. Je bent het kanaal, waardoor het de wereld in wil. Op jouw eigen unieke manier. Wat goed is voor ‘de wereld’ is ook goed voor jou. Als we ons pad en onze missie vervullen, voelt dat altijd goed. En: Alles wat je geeft, komt in meervoud bij je terug….
Ook positieve gedachten, waardering, inspiratie, kracht, enz… enz…

Focus op wat je (WEL) wilt, wat is je doel?

Vraag je bij alles wat je doet, onderneemt en van plan bent af:
Komt dat uit je hoofd of heb je dat van diep binnenuit op laten komen? Is het een geïnspireerde actie?

Het is zo fijn om steeds meer vrijheid en plezier te ervaren in wat je doet. Dan voelt niks meer als ‘werk’…. Alles loopt vanzelf. Verrassingen dienen zich vanzelf aan. Dat hoeft niet ‘beoordeeld’ te worden, daar mag van genoten worden…

Wat belangrijk is – voor iedereen – is dat je tot je recht komt en je helemaal jezelf voelt, dat het vrijuit stroomt en je je kunt laten leiden door wat er van binnenuit in je opkomt. Geef het eens de ruimte en de kans… je zal verstelt staan!

De laatste filmpjes die ik heb gemaakt, sluiten hier helemaal op aan. Deze bijvoorbeeld (en er is er nog een onderweg): 

Enjoy!

Nog veel meer hierover in: Eerherstel, een nieuw begin