Man en macht

Er zijn grote veranderingen gaande op de wereld momenteel. Die waren natuurlijk al ingezet, maar het lijkt nu steeds meer tot een soort ontknoping te komen. Als je van een afstandje naar al het nieuws kijkt, zie je hoe duidelijk het is dat ‘het oude’ geen stand meer houdt, al pogen mensen dat met man en macht. Man en macht… dat houdt geen stand meer.

Wat ik in Eerherstel, een nieuw begin heb laten zien is dat het ‘proces’ vergelijkbaar is met het proces IN onszelf. De macht van de mind bijvoorbeeld. De kracht van gedachten. Hoe bepaalde verwoestende krachten het in jezelf bijvoorbeeld ook wel eens over kunnen nemen van de vredelievende…

We komen er meer en meer achter dat wij de wereld zo hebben gevormd als ze nu is, dat we verantwoordelijkheid hebben met z’n allen, niet alleen in ons doen en laten, maar ook in ons denken. Ook denken kan vervuilend zijn. Het is de komende jaren (geen idee hoe lang) zaak om ons meer en meer bewust te worden van hoe we creëren en  wat we creëren. Alles is een spiegel.

Een simpele stap, die iedereen kan zetten – waar het ook over gaat, alles wat je maar raakt – is in de spiegel kijken:
Wat heeft dit mij te vertellen? Wat laat de spiegel mij zien? Wat wil ik zelf nog niet zien of erkennen, waarin kan ik zelf een verschil maken en hoe?

En dan gaat het niet over schuld of schuldig voelen, de spiegel is neutraal, die spiegelt alleen iets. Alles gaat altijd over jezelf, over je eigen beleving, je eigen ‘beeld’ ergens van en over je eigen angsten, onbewuste verwachtingen, enz… Maar: Alles wil ook oplossen en in het licht gezet worden. Als je ‘het’ ziet, kan het transformeren. Als je je oordeel ervan af haalt, kan het zich oplossen. Als je loslaat, kan het verder bewegen.

Wat ik zo heerlijk vind om te weten is dat alles naar het Licht toe beweegt. Op welke manier ook, alles wat er gebeurt, gebeurt ter verhoging van ons bewustzijn, de beweging is altijd naar een ‘oplossing’ toe, naar het Licht, naar de Liefde.

Probeer het eens, iets wat in je hoofd nogal dominant (met man en macht) aandacht wil krijgen naar je hart te brengen. Te verzachten. En kijk dan wat er gebeurt…

Als wij onze eigen ‘mind’ de baas kunnen blijven – en ach, dat mag best met vallen en opstaan gaan- verzachten we ook alles op de wereld. Als we in ons hart aanwezig blijven en elke situatie in het Licht der Liefde zetten, heeft dat een enorm transformerende kracht. Dat is ook wat er momenteel gebeurt, wat we kunnen zien. Alles transformeert. De nieuwe wereld is er al, de ‘oude’ wereld mag plaats maken. Brokkelt af, stort in, verdwijnt…

Aan de horizon gloort een hele nieuwe wereld, een wereld waarin we anders – gelijkwaardiger en met respect – met elkaar en de natuur, de dieren, de bomen, Moeder Aarde en onszelf omgaan.