Feest!

Vrijdagavond was het ineens zover: de 1000-ste abonnee meldde zich op mijn youtubekanaal. Hoera! Waarom is dat zo leuk? Tja… het geeft me mogelijkheden bij youtube die vorig jaar net werden afgeschaft toen ik begon te ‘vloggen’ zoals dat heet. Mogelijkheden om er ook inkomsten uit te halen. Dat zou wel gaaf zijn. Er zijn mensen die ervan leven hè, van zo’n ‘vlog’. Mijn ‘vlog’ heet inmiddels ‘dagboek’, dat klinkt een stuk leuker nietwaar? En ook nog ‘Dagboek van een Wonder’, zodat er toon gezet is: We letten op de wonderen! Die gebeuren dan ook.

Voordat ik ermee begon – ruim een jaar geleden – had ik me even verdiept in wat dat nou was, dat ‘vloggen’ en wat die zo succesvolle ‘vloggers’ dan te bieden hadden, wat zo interessant was. Dat doe ik inmiddels niet meer, nauwelijks, want ik kreeg al meteen dè informatie, die ik nodig had: ‘Doe het op je eigen manier en wees vooral jezelf en ga niet iets of iemand nadoen.’  Kijk, dat soort adviezen, daar hou ik wel van! Blijf jezelf trouw. En waar het dan met name om gaat – blijkt – is om je dan ook vrij te voelen in het jezelf zijn. Haha, daar gaat het hele leven misschien wel over… 😉

Nu ga ik op weg naar de 8.000. Waarom? Omdat we met 8.000 mensen tegelijk – dat is ooit uitgerekend – allerlei zaken kunnen bewerkstelligen met intenties, die de wereld mooier, beter en vrediger maken. Eerlijk gezegd denk ik dat je dat niet op die manier kan berekenen – in percentages – maar ik geloof zeker dat ‘het‘ kan. Ik weet dat het werkt, want we hebben het al zo vaak meegemaakt in kleine kring dat onze gezamenlijke inspanningen om intenties of healing te sturen uitmaakte. Hoe meer mensen daar achter komen en het leren of gewoon meedoen, hoe beter toch? Het helpt in elk geval jezelf.

Ik geloof zelfs dat ‘het‘ allang voorbereid is, de intenties voor Vrede, meer Liefde, meer Vrijheid, een eerlijker wereld, een schonere wereld, meer zorgzaamheid, meer vertrouwen, meer …. alles wat we altijd wensen als we iets meemaken waar we niet blij van worden… dat dat allemaal al opgeslagen ligt als ‘wens’. Er zijn al eeuwenlang mensen die mediteren, bidden en mantra’s zingen. Waarom is die nieuwe wereld er dan nog niet?

Ha……, jawel, die is er wel! Aan ons om de goeie kant op te kijken! Wat wil je zien? Waar kijk je naar? Hoe kijk je? Waar richt je de aandacht op? Wat versterk je met je aandacht?

Het is heel simpel, het is maar een kleine stap, een klein verschil. Je ‘ziet’ het of je ziet het niet, je staat of aan de ene kant van de lijn of aan de andere kant. In het veld of erbuiten…

En toch… blijft het oefenen en opletten. Blijven veel mensen elke dag excuses zoeken om maar niet mee te gaan in de positieve flow van hun Ware Zelf. Blijft die mind maar zeuren, terwijl jij net lekker aan het genieten was. ‘Terug in je hok!’ probeert hij. ‘Kom hier!’ ‘Waag het niet jezelf te bevrijden uit mijn greep…..’

Ja ja, je kent het wel, al dat ge-ja-maar. Hou ‘m in de gaten, die mind. Want het is niet de wereld, niet je moeder of je partner, niet je kind of je baas, niet je buurman of je vijand, het is alleen ‘hij’ die jouw leven verziekt. Letterlijk en figuurlijk.

“Je kunt geen twee meesters tegelijkertijd dienen.”

Daar mag je zelf over nadenken, wat dat betekent….. !