Emoties

Emoties willen een uitweg krijgen, dat is zelfs nodig om onze energie door te laten stromen en onszelf te bevrijden van oude ballast en oude patronen. Wat Eckhart Tolle hier vertelt is interessant:

Geef expressie aan je emoties èn neem ze waar.

Ik denk dat velen van ons emoties vaak onderdrukken, afkeuren, veroordelen en op die manier steeds in herhaling vallen: Dezelfde oude patronen blijven zich herhalen, dezelfde gedachten creëren steeds opnieuw een zelfde soort gevoel: slachtofferschap bijvoorbeeld of boosheid. Als we onszelf toestaan wel onze emoties te uiten en er expressie aan te geven – zonder nou meteen te vervallen in geweld, ‘sla op een kussen’ bijvoorbeeld, zoals Eckhart Tolle suggereert – is dat bevrijdend. Dan kan de energie weer doorstromen, dan voel je de levensvreugde en de passie weer.

Eckhart Tolle: “Je hebt een keuze: Als een emotie opkomt, kan je die uiten of onderdrukken. En het kan eenvoudig getransformeerd worden als je er bij aanwezig blijft. Sta jezelf toe om emoties te ervaren, zonder het te personaliseren en zonder erin te verdrinken. Herken het als energie. Het is energie. En neem het waar.”