Vreugde, Vrijheid & Expressie…

“Ik maak de wereld graag een stukje fleuriger,” vertelt Mireille, die me gisteren deze prachtige tekening toestuurde.
Ik voel me zeer ‘vereerd’ en haar ‘verhaal’ bezorgde me kippenvel: “Ik heb je gisteren ‘ontdekt’ via het interview van Patrick Kicken, wat een mooi en eerlijk gesprek was dat…Dat is voor mij echt genieten!
Ik volg Patrick al een aantal jaren en luister vaak naar zijn Youtube gesprekken tijdens het maken van mijn tekeningen. En zo nu en dan zit er echt een ‘pareltje’ van een interview tussen! Die bijzondere gesprekken kunnen mij dan ook echt een creatieve ‘boost’ geven. Ook monologen van bv Dr. Wayne Dyer of sessies met Moojiji kunnen dit effect op mij hebben. Ik zeg wel eens gekscherend: “mijn verbinding met hierboven staat dan helemaal open en er valt een dosis creativiteit – als een soort download- binnen in mijn hoofd”.
Zo ook gisteren, toen ik het interview met jou beluisterde, was ik net begonnen met een nieuw ontwerp op papier te zetten. Vandaag heb ik wat video’s van je eigen kanaal beluisterd en tussen het tekenen door zelfs je nieuwste boek besteld! Ik zat helemaal in de flow! Mijn tekening is nu af en ik heb intens van het maak- en luisterproces genoten. Dank daarvoor. Ik hoop nog veel mooie dingen van je mogen te beluisteren!”
Dankbaar ben ik – zeer dankbaar voor zulke reacties. Is dat nu niet mijn ego wat dit wil delen? Nou, ik weet niet wat mijn ego ervan vindt, die is het nooit ergens mee eens… dus waarom zou ik ‘m een stem geven? De ene dag vindt ie dit, de andere dag dat, hij vermomt zich graag als mijn ‘steun en toeverlaat’, maar ondertussen is ie alleen maar blij als ik me door hem van de wijs laat brengen, onderuit laat halen, tegen laat houden, luister naar al z’n commentaar en kritiek… Is het leven niet een grote strijd met het ego? In plaats van met anderen, in plaats van met uiterlijke omstandigheden? Yes it is… Zolang je die strijd voert wel. Tot je het ziet en ‘m gewoon lekker laat…

Pas op want hij is slim. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van z’n slimmigheden, steeds opnieuw. Hij maakt er een spel van om steeds weer op slinkse wijze binnen te sluipen, op zoek naar iets waarmee hij me kan triggeren, mijn innerlijke vrede kan verstoren. Just watch it…. Lach erom en ga er vooral niet mee in gevecht. Laat maar. Het ebt vanzelf weg…

Kijk ernaar, laat je er niet door vangen… neem waar en laat gaan. Het zijn allemaal maar verhalen… het is allemaal niet wie je bent. Zoals Mooji vanmorgen zei: Wees als een beeldhouwer die wegsnijdt wat niet ‘de vis’ is (in dit geval een vis), zodat de vis overblijft. Alleen de ‘True Self’… dus. De rest mag stukje bij beetje weggehakt worden. Dan is er Vrijheid, dan ben je wie je bent. Een vis die al in het water is, maar het water niet kent, op zoek is naar water, waar hij al in is…