Laat de Liefde toe…

“Love is the most powerful energy in creation. Love is not an emotion. Love is the life-force. Love is the energy and vitality that keeps you alive. It is the vibration, the power that animates all life in the universe.”
Divine Mother

Kijk, dat bedoel ik! Ik heb er net een hele verhandeling over geschreven en dan komt deze quote binnen van Divine Mother. Die vat het helemaal samen.

‘Laat de Liefde toe, sta het toe door je heen te stromen, helemaal.’ Die boodschap ontving ik zelf gisteren. ‘Doe ik dat dan niet?’ vroeg ik me af. Er zijn omstandigheden waardoor je als mens geneigd bent het automatisch af te sluiten, te beperken. Dat is interessant, want dat zijn altijd zaken buiten jezelf, omstandigheden, anderen, gedachten ergens over… waarmee je dus de ‘buitenwereld’ – die een reflectie is – macht geeft over jouw welzijn, jouw geluk, jouw vitaliteit, jouw levensstroom. Dat klopt niet, omdat het andersom werkt. Want de buitenwereld is een reflectie en alles gaat dus over jezelf. Neem je dan nog hier of daar iets waar wat je zou kunnen tegenhouden, dan is dat dus een ‘oude’ manifestatie, die het ‘nieuwe’ zou kunnen blokkeren als je het voor ‘waar’ aanneemt. De realiteit zoals we die waarnemen is al verleden tijd. Dat verklaart ook waarom we steeds hetzelfde – in verschillende vormen – tegenkomen: dat zijn ‘oude manifestaties’, aansluitend op ons ‘oude’ gevoel, wat kennelijk nog actief is in ons onderbewuste, maar waar we doorheen kunnen stappen. Waar we eigenlijk niet eens zoveel moeite voor hoeven te doen. Het is helemaal niet nodig iedere keer weer opnieuw overal in te duiken, te verwerken, gezien is gezien. Klaar. Weten dat het al verleden tijd is, is genoeg. In hoeverre wil je die oude verhalen bij je blijven dragen en zichzelf steeds opnieuw laten manifesteren?

“Er valt helemaal niks te fixen, te healen, te repareren,” zegt Abraham Hicks dan. Het is een spel, waarvan je kunt genieten als je de spelregels leert kennen. De reeds gemanifesteerde werkelijkheid proberen te veranderen (repareren) is waanzin. Creëer liever iets nieuws! En geef het ‘oude’ niet zoveel aandacht, dat creëert juist weerstand. Daarmee belemmer je zelf de totstandkoming van het ‘nieuwe’. Door teveel macht toe te kennen aan wat je waarneemt in de zogenaamde ‘realiteit’ ontneem je jezelf de Kracht, die je in je hebt om juist dat te manifesteren wat je wenst. Levenskracht is manifesterend en is dus Liefde, dè creërende kracht.

Daarom is het eigenlijk ook onzinnig om ons met anderen te bemoeien. Ja. Interessant inzicht. Want, zeg nou zelf, hoeveel tijd besteden we daar doorgaans niet aan? Uitwisselen en in de spiegel kijken is iets anders, daar leer je veel van. Het vertelt je namelijk alles over jezelf. En over de keuzes die je kunt maken: Dat wil ik wel en dat wil ik niet. Alles en iedereen is in feite een ‘vorm’ van jezelf, waar je je mee kunt verbinden, mee kunt identificeren of waar je afstand van kan nemen. Je kunt kiezen, wat je in jouw werkelijkheid wilt laten bestaan of niet. Daar ben je zelf bij. Jij bepaalt hoe jouw leven eruit ziet.

Afgelopen weekend kwam ik ‘een verhaal’ tegen, wat mij liet zien hoe mensen ‘verhalen’ kunnen maken, waar ze dan zelf helemaal in kunnen gaan geloven en die hen de levenslust en levenskracht ontnemen, belemmeren aanwezig te zijn in de volheid van wie zij werkelijk ZIJN. Je begeeft je dan in het donker, je vergeet het Licht te zien in jezelf. De mind kan met je aan de haal gaan en je meesleuren die diepte in. Tot je het doorziet. Dan kan je er weer uitstappen en er misschien zelfs om lachen. Pas op voor die mind, pas op voor je eigen gedachten, want wat je gaat geloven, wordt je (tijdelijke) waarheid. We leven allemaal verhalen, maar we kunnen de verhalen mooier maken, leuker, plezieriger, rijker, vervulder, als we goed bij onszelf blijven. En bij jezelf blijven is in je Kracht blijven, in de Kracht van de Liefde aanwezig blijven en die stroom van Liefde, die er altijd is, in jou en om je heen, is helend, manifesterend en vreugdevol. Alles gaat een stuk gemakkelijker als je daar op focust. En je niet laat misleiden door angst, de tegenpool van de Liefde.
Dat is de uitdaging… We helpen elkaar om dat te zien. En om vervolgens zo wijs te zijn om het spiegelbeeld bij te stellen, van binnenuit. Door in Liefde en Licht aanwezig te blijven. Dat is wie we werkelijk Zijn. We waren het alleen even vergeten misschien. Maar dat was nou net de ‘les’ op aarde, de uitdaging is om daar achter te komen. Veel plezier!

Goed Nieuws! Je krijgt 15 % korting op het Inspiratium (5 april) met de code HAPPYVIEW – Hoera! Zie ik je daar? 😉