Alles is energie

Onderstaande tekst kwam ik tegen en ik heb geen idee wie hem geschreven heeft. Toch deel ik ‘m met je, want het is wel belangrijk om je hiervan bewust te zijn: Alles is energie. Het maakt zoveel uit waar je je mee bezig houdt, wat je toelaat, waar je je mee voedt, hoe je denkt – over jezelf en anderen – wat je leest, waar je naar kijkt, wat je doet, zegt en denkt… En je kunt je aandacht – natuurlijk – doelbewust richten, je kunt keuzes maken waar je wel en niet op afstemt, wel of niet je aandacht aan besteedt. En alles maakt uit.

Alles is energie. Alles heeft een bepaalde frequentie, een bepaalde trilling. Dat wetende, kan je je afvragen wat je toelaat in je leven en wat je zelf uitstraalt.
Als je een paar uur voor de tv zit en je kijkt naar een misdaadserie, een ziekenhuisserie of naar het nieuws, laat je bepaalde trillingen binnen. Voor je hoofd maakt het niet uit of je het in het echt beleeft of dat je het ziet op een beeldscherm. Het is een trilling met een bepaalde frequentie en je lichaam zal daarin gaan meetrillen.

Als jij een innerlijk gesprek hebt met jezelf en je kraakt jezelf af, je vindt jezelf niet goed genoeg, je denkt over waar je spijt van hebt, je schuldig over voelt, en wat er allemaal mis is met je, stuur je een trilling weg op die frequentie. Als je overtuigingen hebt over hoe mannen of vrouwen zijn, dat je vrienden niet echt kan vertrouwen, dat je altijd op je hoede moet zijn, stuur je een bepaalde trilling weg.

Het Universum zal op al deze trillingen antwoorden. Je hebt als het ware een veld om je heen dat alles aantrekt met dezelfde trilling. Als je langdurig in een bepaalde trilling, frequentie blijft wordt je magneet steeds sterker en uiteindelijk zal zich iets manifesteren op die trilling.

Lage trillingen geven je een slecht gevoel. En je langdurig bevinden in dat slechte gevoel, zal dingen op je pad brengen die dit slechte gevoel bevestigen. Hoge trillingen geven je een goed gevoel en je langdurig bevinden in dat goede gevoel zal dingen op je pad brengen die dit goede gevoel bevestigen.

Wees je er eens bewust van wat je toelaat in je leven, welke gedachten en overtuigingen er voorbij komen. Word observator van jezelf. Experimenteer met gedachten en woorden. Kijk naar waar je naar kijkt en hoe je er naar kijkt. En speel met frequenties.

Misschien denk je dat je vast zit, maar iedereen heeft altijd de keuze. Doe alsof je een afstandsbediening in je handen hebt en klik op een andere zender als je je bewust wordt dat de zender die je op hebt staan je geen fijn gevoel geeft.

Daarom is het zinvol om te mediteren, om je bezig te houden met zaken waar je blij van wordt, die je energie geven, inspiratie, voeding, maar ook om dagelijks jezelf ‘op te schonen’ in de vorm van meditatie of yoga bijvoorbeeld. Je aandacht richten op (positieve) intenties, op Goed Nieuws, op waar je dankbaar voor bent en jezelf genoeg rust gunnen, ontspannen en genieten… het is van veel groter belang dan de meeste mensen beseffen.

Stel je dat je werkt in een omgeving waar ellende aan de orde van de dag is, in een omgeving waar je dagelijks met conflicten te maken hebt of met misstanden, met ziekte of met armoede, wat zou dat met je doen? In dat geval heb je het helemaal hard nodig om je steeds opnieuw vrij te maken van alle ‘ballast’ die je op een dag in je systeem opneemt, zij het niet bewust. Je kunt je ook voorstellen dat het heel anders is om bijvoorbeeld kunstenaar, muzikant of boswachter te zijn. Maar dan nog, is het voornamelijk onze ‘mind’ die de verhalen maakt, voor ‘waar’ aanneemt en gelooft.

Wees je bewust van je eigen verhalen en ga ze ‘herschrijven’ als dat nodig is. Vertel jezelf een ander verhaal over jezelf of over anderen. Want alle gedachten kunnen waarheid worden. Zet ze liever in voor de vrede, voor harmonie, voor vrijheid, voor een mooie, schone en gezonde wereld. Kijk naar WAT WEL in plaats van naar ‘wat niet’.

De nieuwe wereld creëren we zelf. Het universum maakt geen onderscheid tussen wat ‘echt’ is en wat niet. Je krijgt meer van dat wat je voelt, wat aansluit op je beleving. Geen wonder dat het soms hard werken is om je eigen (oude) overtuigingen op te sporen en te herschrijven. Geen van de negatieve overtuigingen over jezelf is waar, je kunt jezelf net zo goed een ander verhaal vertellen.