Je eigen Kracht

Hoe kan het dat alles zich ‘zomaar’ opeens openbaart? Nou, dat is niet ‘zomaar’, dat is hard werken geweest. Je zult er eerst klaar voor moeten zijn. Je zult echt eerst de weg naar binnen ‘moeten’ bewandelen, voor ‘het’ op je pad komt, dat wat je wenst. Je zult eerst tevreden ‘moeten’ zijn met jezelf en je eigen leven. Je zult ook eerst volmondig ‘Ja’ moeten zeggen tegen jezelf en het leven. En dat betekent: Eerlijk zijn naar jezelf, de verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, gaan staan voor wie je bent en durven. Durven om aan te kijken wat er aangekeken wil worden en dat dan niet afkeuren, maar het onder ogen zien, met liefdevolle ogen bekijken en omarmen. Om het vervolgens los te laten. Keuzes maken, beslissingen nemen: Hoe zou je het wel willen?

Ik heb bij ‘Herschrijf je eigen Leven’ wel eens iemand gehad die niet leek te willen herschrijven. Tja… dan kan er weinig van de grond komen. Schrijf eens op wat je wèl wilt, ga eens kijken hoe dat voelt. Stel het je eens voor, hoe dat zou zijn en hoe dat zou voelen. Welke angst kom je dan tegen? We zijn allemaal bang voor onze eigen Kracht – en toch is het precies die eigen Kracht die zich nu wil manifesteren. Waarom doe je jezelf tekort? Waarom verstop je je? Waarom durf je niet te zeggen wat je te zeggen hebt? Waarom geef je anderen de schuld? Of iets? Altijd wel iets…? Neem je zwaard op, je lichtend zwaard, en maak de weg vrij voor wie je werkelijk bent!