Neem de Leiding: herstel jezelf in Ere

Keur jezelf niet af. Dat is heel belangrijk. Ook om te zien hoe je dat ongemerkt vaak doet. Neem je voor om jezelf goed te keuren, om jezelf te eren en te waarderen, wordt verliefd op jezelf!

Fall in Love, stay there ~ Rumi

De patronen die er zijn ingeslopen, bij iedereen, zijn voor een deel een reactie op gebeurtenissen in je leven en voor een deel ‘cultuur’. Die patronen creëren je manifestaties, of je je daarvan bewust bent of niet: Ze komen je iets spiegelen. Hoe de omgeving ergens op reageert bijvoorbeeld voldoet perfect aan je verwachtingen (angsten en onzekerheden). Neem dat eens waar. Bekijk het eens met die ogen… Dat jij alles zelf zo uitnodigt als het is. Angst en/of onzekerheid beperkt ons en twijfel creëert halfbakken resultaten. Waar komt de angst vandaan? Van het niet vertrouwen op je Zelf, je Grote, ware Zelf is veel intelligenter dan je gedachten. De gedachten van een mens zijn altijd beperkt. Ik heb het vast en zeker al vaker gezegd ergens, maar maak jouw gedachten ondergeschikt aan je hart, beteugel ze, geef sturing, neem de leiding.
Wees meester over jezelf en bestuur je eigen gedachten, laat je er niet door meeslepen, behalve als ze wel de goeie kant op gaan!

Wat is de goeie kant? De goeie kant op kan je voelen. Dat geeft steeds meer ruimte en plezier. Vrijheid. Als we al ergens in gevangen zitten, is het in onze eigen gedachtespinsels. Elke dag mediteren helpt om jezelf steeds weer ‘leeg’ te maken en vanuit die ‘leegte’ ontstaat er een volheid. Een vervulling. Ruimte. Oneindig veel ruimte. Je kunt veel beter waarnemen wat er gebeurt, hoe je soms ergens tegen aan loopt, in bekneld zit, in vast zit. Hoe jouw ware zelf zich dan niet kan vertonen, omdat er nog een wolkje voor de zon hangt. Wat wil je zien? Neem de leiding.

En: Laat je niet afleiden. Blijf gericht op je doel, je eigen doel. Het is makkelijk en verleidelijk om overal op in te springen en op te reageren, maar het is zaak om koers te houden. Als je nieuwe stappen zet, kom je altijd hobbels tegen. Dat hoort erbij. Het Leven (met een grote L) begint buiten je comfort-zone. Daarvoor moet je altijd even een drempel over. Focus je op de drempel of op de wereld die daarachter ligt om te ontdekken? Ontdek je eigen angsten, kijk ze aan, dan lossen ze op. Kijk er doorheen. Maak er geen muurtjes van…

Kom tevoorschijn, zoals je bent. Leef en geniet. Volg je ingevingen, voel wat je blij maakt, stel je voor hoe zaken eruit zien als ze zijn opgelost, hoe dat voelt. Droom, hou jezelf niet in! Wie durft te dromen creëert het mooiste Leven voor zichzelf en ontmoet dan ook vanzelf anderen, situaties en uitdagingen die daarop aansluiten. Zeg ‘Ja’ tegen jeZelf en het Leven! Gun jeZelf het plezier en het gemak. Iedereen in je omgeving zal er door geïnspireerd raken. Je straalt iets uit wat anderen ook motiveert en kracht geeft. We zijn allemaal met elkaar verbonden.

Ik heb heel duidelijk ook ‘nee’ gezegd tegen een aantal zaken, die mijzelf niet eerden. Daarmee ben ik achter mijzelf gaan staan. Dat wil ik niet meer en dus wil dat wel. Zo eenvoudig is het. Zo werkt het met intenties ook: Heel bewust formuleer je ‘wat wel’ en dan treedt het al in werking. De geest zal beteugeld en beheerst moeten worden om daar dan ook op te focussen. Luister goed naar jezelf. Je krijgt de hele dag door aanwijzingen, we worden geholpen, het wordt ons voortdurend getoond. Laat los wat je niet meer dient. Neem het waar en laat het gaan. Neem een beslissing, maak keuzes.  Laat je leiden door je Kracht in plaats van door je angst.

Een immense Kracht is in onszelf aanwezig, een oneindig potentieel. Waarom zou je dan jezelf beperken? Maak er gebruik van! Kijk eens om je heen: Hoe benaderen mensen jou? Wat vertelt dat je over jezelf? Hoe benader je jezelf? Je kunt dan ook affirmaties gebruiken om jezelf te bekrachtigen, zoals: Ik keur mezelf goed. Alles is al goed. Ik hou van mezelf. Ik geef mezelf de ruimte. Ik hun mezelf plezier en gemak. Ik hou van het Leven. Ik geef mezelf toestemming om vanuit mijn Ware Kracht te leven. Schrijf ook eens op wat je nodig hebt om te horen, zie het beste in jezelf en weiger gewoon al die kritiek en commentaren van de mind te accepteren. Waarom zou je dat jezelf aandoen? Je bent het waard om geëerd te worden, gewaardeerd te worden, te genieten van het Leven en te doen waarvoor je in de wieg gelegd bent. Dat wordt vanzelf duidelijk – ook daar hoef je je hoofd niet over te breken. Het dient zich vanzelf aan en stap voor stap toont zich de weg. Eerherstel!

In onderstaand filmpje behandel ik het onderwerp ‘me too’. Geen fijn  onderwerp, wel nodig. Mijn boek wilde er ook overgaan, terwijl ik zelf nog wat zat te sputteren daartegen. Maar het maakt wel helder waarom wij ‘geknakt’ zijn, zowel mannen als vrouwen.

Mij werd de afgelopen dagen duidelijk dat hierin de kern te vinden is. Waarom houden we onszelf tegen? Waarom houden we ons in? Waarom durven we onszelf niet te zijn? Waarom zijn we bang voor de buitenwereld? Omdat we waren vergeten wie we werkelijk waren, vergeten om te geloven in onszelf. Te durven zijn wie we zijn in volle glorie. helemaal, niet half. En dat kan! Hoera, dat kan!

En dat, lieve mensen, hangt niet af van anderen, ook niet van omstandigheden, alleen maar van jezelf! Wat er ook is gebeurd in je leven, wat je ook ooit bang heeft gemaakt en heeft doen terugtrekken: Kijk het aan en vraag je af: Wil je dat? Gun je dat zoveel ‘eer’ om nu nog steeds jouw leven te beïnvloeden en jou te beperken? Geef de angst geen macht. Sta op in je Kracht.

Roep je Kracht terug. Reclaim your own Power.

Dat is EERHERSTEL!

Het boek Eerherstel is te bestellen in de webwinkel van Happy View

Waarschuwing: hele processen gaan in werking als je het leest. Ben je daar klaar voor?