Graag of niet

Graag of niet. Het Leven vraagt je om keuzes te maken en er dan ook voor te gaan. Pak je Lichtzwaard op. Kies voor dat wat je verder doet groeien, waarmee je jezelf ontwikkelt, waarmee je jezelf EER aandoet: EERHERSTEL van wie je werkelijk bent.

Waarom zouden we genoegen nemen met minder? Het is nu de tijd om achter je Zelf te gaan staan en de sprong te wagen. Reken af met dat wat je niet langer dient, wat je beperkt en belemmert om je Zelf te zijn. Doe je Zelf niet langer geweld aan. Maak keuzes die bij je passen, die kloppen, die je uitdagen… Maak keuzes vanuit je Kracht en niet vanuit je zwakte (angst). Je weet het, want ergens diep in je Zelf klinkt je innerlijke stem duidelijk genoeg, waarom zou je daaraan twijfelen? Dat getwijfel is het ego, dat je probeert tegen te houden, je poogt klein te houden en gevangen in je ‘hok’…

Het Ware Zelf kent geen beperkingen, is Vrij, heeft Lef, durft en waagt de sprong. Aan halfbakken beslissingen heb je niks, daarmee beperk je jezelf nog steeds om te Zijn wie je werkelijk Bent. Je kunt niet iedereen tevreden houden, dat hoeft ook niet, anderen hebben hun eigen lessen te leren en hun eigen weg te gaan. Je bent niet verantwoordelijk voor de ander, diens groei of zwakte. Die ander is niet zwak, die is net zo sterk – in zijn of haar Ware Zijn – als jij. Je houdt ook anderen ‘klein’ als je dat anders ziet. Daarmee hou je elkaar gevangen. Waar kijk je naar? Wat zie je? Verbind je met je ‘Inner Being’ en met de ‘Inner Being’ van anderen. Kijk door de rest heen. Alles wat je bestaansrecht geeft, blijft bestaan. En heeft jouzelf iets te vertellen… Wat wil je in stand houden? Waarom?

Wil je Leven vanuit je Kracht of vanuit angst?
(Tip: Geef jezelf antwoord en zeg het eens hardop!)

Zelfgeweld, dat woord kwam in me op vanmorgen. Zelfgeweld is wat je jezelf aandoet als je weigert te kijken naar je eigen houding ten aanzien van jezelf en het Leven. Als je jezelf bekritiseert, schuldig voelt, slachtoffer voelt, verslavingen in stand houdt, je afhankelijk maakt of voelt van wat dan ook buiten jezelf en als je jezelf klein houdt, geen stappen durft te zetten, je gevoel niet durft te volgen. Als je jezelf afkraakt of belemmert te doen wat je wilt doen, te Leven, te genieten van het Leven. Als je jezelf de Liefde niet toestaat, die er is, die door je heen wil stromen.

Laten we het eens hebben over verslaving. Want dat gaat niet alleen over verslaafd zijn aan (verdovende) middelen, het gaat over veel meer dan dat. Lang geleden vertelde White Bull me dat ik – net als vele anderen – verslaafd was aan ‘disempowerment’. Ik had daar nog nooit van gehoord en begreep het toen ook niet. Maar dat leidde tot zelfonderzoek en ik ontdekte welke patronen ik had geïntegreerd in mijn leven, waarmee ik mezelf steeds weer onderuit haalde. Stukje bij beetje zijn ze opgeruimd. De weg is nu vrij…

Zulke patronen zijn ontstaan vanuit angst, oude wonden – die zelfs terugvoeren naar vorige levens – een hele kunst om ze te ontdekken. Maar: Je intentie is genoeg om ermee af te rekenen. Zeg tegen jezelf dat je er vrij van wilt zijn, dat je bereid bent en dat je de overwinning op jezelf wilt behalen en het hele proces treedt in werking. Je krijgt het te zien… en als het is gezien, kan het weg. Dat vraagt een beslissing. Weet eerst Wie je bent, dan laat alles wat daar niet bij hoort, gemakkelijk los. Heel veel van wie je denkt dat je bent of was, je hele verhaal, je verleden, je imago, je identiteit, alles waarmee je jezelf identificeert… ben je niet. Het zijn slechts ervaringen, verhalen… Zijn wie je werkelijk bent vraagt Lef om keuzes te maken, dat levert angsten op om doorheen te gaan, naar te kijken en weg te sturen. En het levert je Vrijheid op, Vreugde, Liefde, Kracht, Vertrouwen in je Zelf… Nieuwe kansen en mogelijkheden!

Een oceanisch gevoel. Je bent niet de druppel in de oceaan, je bent oceaan in de druppel! Jou kan helemaal niks meer gebeuren.

Het is ‘zelfgeweld’ om jezelf niet te erkennen, om de ‘mind’ je andere verhalen te laten vertellen, dat je het niet kan of niet mag of niet durft, bijvoorbeeld. Het is zelfgeweld om te denken dat je anderen nodig hebt of zij jou. Het is zelfgeweld om jezelf en je eigen Goddelijkheid te ontkennen. Om jezelf te beperken, te laten beperken of jezelf niet alles te gunnen wat het Leven te bieden heeft. Zeg ‘Ja’ tegen het Leven en het Leven lacht je toe. Alles snelt je tegemoet. Jij bent degene die het wel of niet toestaat. Zeg een ‘Ja’ tegen jezelf en zie wat er gebeurt. Voel de Kracht. En durf vanuit die Kracht te leven.

Je eigen Kracht onderuit halen, steeds opnieuw, steeds jezelf weer betwijfelen en er niet in geloven, jezelf belemmeren en tegenhouden, dat is die ‘verslaving aan disempowerment’. Dat is wat ik hier ‘zelfgeweld’ noem. Het wil gezien worden, zodat je een andere keuze kunt maken.

Van Divine Mother leerde ik gisteren iets interessants: Stuur het eerst weg. Breek het af, die lading. Die ‘imprint’, die heel oud kan zijn, waar je genoeg last van gehad hebt, die je bang en onzeker probeert te maken. Stuur die lading weg, geef het met kracht opdracht te vertrekken. Stuur het naar het Licht. Wees de ‘baas’ en zeg: GO! Jouw Kracht kan alles wegsturen waar je genoeg van hebt. Alle energieën, die je hebben beperkt en tegengehouden, of ze nu door andere mensen vertolkt worden of werden of door situaties. Dat maakt niet uit. Het zijn ladingen, lagere frequenties, die nu niet meer kunnen blijven voortbestaan. Iedere keer als je een angst of ongemak voelt, stuur het dan weg. Stuur het eerst weg, die lading, en ga daarna pas bekijken wat het was. Niet als je er middenin zit. Dat was de aanwijzing van Divine Mother en dat is iets om te onthouden. Maak jezelf er eerst vrij van, dan gaat alles veel makkelijker! Dan heb je weer helder zicht. Vanuit angst kan je geen goeie keuzes maken. Wel vanuit je Ware Zelf. Die weet wat je te doen hebt. Die begeleidt je, leidt je en wijst de weg. Niks om bang voor te zijn!

***

Anyway: Ik ga alleen nog maar in zee met mensen die duidelijke keuzes maken. Die JA zeggen. Die durven. Die kiezen. Anders werkt het niet, heb ik gemerkt. Ik heb de hele cursus ‘Herschrijf je eigen leven’ daar nu ook op aangepast, na een ervaring met iemand die geen keuzes wilde maken. Eerst duidelijk je eigen intentie formuleren en JA zeggen, anders begin ik er niet meer aan… Dan is het voor mij frustrerend en levert het niet op wat het zou kunnen opleveren. Hetzelfde geldt voor de cursus Dierencommunicatie: Je kiest ervoor of niet. Graag of niet. Als je JA zegt gaan er deuren voor je open… Je zegt JA tegen jezelf en dan is er van alles mogelijk.

Lang geleden concludeerde ik al eens dat ik geen mensen meer over de streep ging trekken om te interviewen, want dat werkte niet. Het werd geen goed interview, het leverde allerlei problemen achteraf op ook. Ik denk dus dat het voor alles geldt: Graag of niet! 🙂

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin