Geen moeite doen, alles is er al :)

Life proceeds out of your intentions for it. We have been told, “As you believe, so will it be done unto you,” and that is true. Belief is a strong and very powerful energy. It is a magnet. It attracts to us what we firmly expect it to. (NDW)

De vraag komt regelmatig in me op en wordt me ook vaak gesteld: Hoe gaat het samen, intenties en ‘Alles is er al’? Dat is een hele goeie vraag, het antwoord heeft alles te maken met in hoeverre we al aanwezig ZIJN in dat wat we werkelijk Zijn. Van daaruit is alles mogelijk, creëer je vanzelf, manifesteert alles zich vanzelf op de mooiste en beste manier. Een intentie is dan bij wijze van spreken niet eens meer nodig… Maar wel zeer krachtig als hij gestuurd wordt en ook dat gaat eigenlijk vanzelf. Automatisch, je Leven is een en al Intentie, je verspreidt Liefde en Licht en Vreugde, met gemak regelt alles zich. Het zou je intentie kunnen zijn om zo te leven, vanuit je Ware Zelf.

En dan komt de contradictie: Daar is geen moeite voor nodig. Zelfs ‘intentie’ is dan al moeite. Aan de andere kant ontvouwt het Leven zich precies op de manier zoals je het ‘wenst’ (al dan niet bewust). Dus waar we intenties heel goed voor kunnen ‘gebruiken’ is om iets om te vormen van angst naar vertrouwen, van ‘probleem’ naar oplossing, van iets mankeren naar heelheid. Het is een transformerende kracht, een genezende kracht, die je in de eerste plaats bij je Zelf brengt, want vanuit het hart en vanuit verbondenheid. Het helpt je de blik te richten op wat wel en om de eventuele onvolkomenheden, die je waarneemt in het ‘gewone leven’ (de werkelijkheid die zich in fysieke vorm aan je vertoont) tot heelheid te brengen, in z’n heelheid te zien, in z’n schoonheid, met de ogen van Liefde. Dat kost geen moeite als je je Ware Zelf aan het roer laat staan. Met intenties nodig je dat ook in jezelf uit, die Ware Zelf. Je Ware Zelf zijn kost geen moeite en heeft een immense Kracht en invloed. Dat hoef je zelfs geen intentie meer te noemen.

Dus ja, het is een contradictie: Je zoekt wat er al is. Alles is er al. Kost het moeite om geen moeite te doen?

When Attention is one with the ‘is-ness’, all your life flowers! Mooji

Prachtig stukje hierover van Mooji – vanaf 10′: “Wat kost geen moeite? Ga daar eens heen. Breng je aandacht erheen (dat is misschien even een beetje moeite). Je mind probeert daar eerst aan te komen. Als je je aandacht er op richt, zegt de mind: ‘Hallo, ik ben er! Kijk, geen moeite…’ Dat is het zelfs niet. Als ik je wijs op ‘geen moeite’, wil iets moeite doen om ‘geen moeite’ te zijn.”

“Je ware Zelf vraagt geen moeite. Het kost moeite om een persoon te zijn. Het kost geen moeite om je Zelf te zijn.” Probeer maar! 😉

Ook deze (nieuwe) channeling van WIJ – door Inge De Smedt – geeft antwoord op de vraag: verbind je, voel de Kracht van de Eenheid…