Adem vertrouwen in en laat de angst los.

Het communiceren met dieren heeft te maken met ‘kanaal zijn’ en dat betekent dat je de weg vrij maakt om te ontvangen. Ofwel de informatie van de dieren, ofwel iets anders wat je op dat moment wilt weten, nodig hebt. Een ‘kanaal zijn’ betekent ook dat de creativiteit kan stromen. Dat je jezelf niet in de weg staat. Dat je die ‘kleine mind’, die altijd alles maar betwijfelt en afkraakt, waarneemt en opzij zet. Dat je hem herkent en detecteert, waardoor je kunt gaan inzien dat je dat niet bent. Dat dat een programmering is, veel oude overtuigingen zijn, conditionering, maar niet wie je bent. Want jij kan bepalen dat je die gedachten opzij schuift en als je dat doet maak je plaats voor je Ware Zelf. Die wil doorkomen, die wil terrein winnen, die wil door je heen stromen.

Als je je afvraagt wie je bent, kijk dan vooral naar wie of wat je niet bent! Je Ware Zelf laat zich niet vangen, niet in hokjes stoppen, niet beperken, niet labelen, niet klein krijgen, niet bang maken.

Heb je het nodig om je Zelf te definiëren, te identificeren? Heb je het nodig om anderen te definiëren? Hij of zij is zus of zo. Klein, groot, aardig, onvriendelijk, problematisch, vaag, duidelijk, succesvol, eenzaam, bang, boos, blij, noem maar op… Is niet alles altijd in beweging en aan verandering onderhevig? Waarom zou je dan iets willen vangen en labelen? Daarmee voldoe je misschien aan je eigen behoefte van overzicht. Daarmee hou je misschien een zekere controle. Waarom is dat nodig?

Het is niet nodig. Het komt allemaal voort uit angst. Dualiteit is gebaseerd op angst. Kijk eens naar die angst. Wat blijft ervan over als je er naar kijkt? Wie kijkt er naar? Wie ben jij? Waarom zou de angst jou in z’n greep moeten houden? Waarom zoveel macht geven aan iets buiten je Zelf? Angst kan er alleen zijn als je je Zelf nog niet kent. Want zodra je weet wie je bent – omdat je weet, ervaart, voelt wie je niet bent – bevrijdt je jezelf van die angst.

De buitenwereld is zoals je hem zelf ervaart. Dat wil niet zeggen dat het zo is, het is slechts je eigen ervaring. En die kan veranderen. Het is ook onmogelijk om iets in de buitenwereld te veranderen, het is alleen maar mogelijk om iets in jezelf, je eigen blik, te veranderen. En dan verandert dat wat je ziet.

Dus: Hou maar op met al je commentaar op anderen, op die wereld die ‘het’ niet begrijpt, die jij zo nodig van alles moet vertellen, leren, waar je mee aan het vechten bent, het heeft geen zin. De tegenstellingen worden daar alleen maar groter van. Niets in de buitenwereld gaat niet over jou. Als je ophoudt met oordelen, veroordelen en pogingen om het allemaal te definiëren, kun je dat gaan zien. Het gaat om het lef om in de spiegel te kijken. Zie je boosheid in de wereld? Wat in jou is nog boos? Wat in jou wil nog een uitweg vinden? Gezien worden? Ge-uit worden?

Bepaalde problemen willen gezien worden en niet ontkend. Wat in jou wil nog aandacht krijgen? Welke angst in jou wil nog naar vertrouwen toe? Geef het die opdracht! Wens het. Maak er een intentie van. Intenties gaan aan het werk voor je. Als jij je Zelf toestemming geeft, beweegt alles naar de Waarheid.

Je kunt het dagelijks hardop zeggen: “Ik ben afgestemd op de Waarheid.” Dan zal de Waarheid zich tonen. Dan zal je vanzelf de ‘onwaarheden’ gaan zien. Roep je Ware Zelf tevoorschijn, geef die de leiding. En wees bereid… Wees bereid om los te laten wat je niet meer nodig hebt, wat oud is, verleden tijd, beperkend, onvrij, laat alles los wat voortkomt uit angst. Wens meer vertrouwen. Ook dat is een intentie. Intenties die kloppen met de Waarheid vinden heel snel hun weg. Eigenlijk is alles alleen maar een kwestie van de weg vrij maken, jezelf bevrijden, blokkades opheffen, je Zelf toestemming geven, toelaten, ontvangen, vertrouwen.

Adem vertrouwen in en laat de angst los. 

Ook dat is een vorm van intentie. Het werkt. Als je het hardop zegt, gaat het voor je aan het werk. Dus: Blaas vooral uit wat je niet meer nodig hebt, adem in wat je wel nodig hebt!