Blijf stevig staan en laat je niet triggeren!

Het is een bekend fenomeen, waar we het maar eens over ‘moeten’ hebben. In mijn boek beschrijf ik het ook. Wat je tegenkomt als je zelf stappen zet en sprongen maakt, is dat er net op het moment dat je je ergens van bevrijd voelt en sterk voelt, omdat je keuzes hebt gemaakt of omdat je jezelf trouw bent gebleven, er weerstand komt. Die weerstand kan zich op allerlei manieren vertonen. Er gebeurt iets onverwachts, iemand in je naaste omgeving eist alle aandacht op, het zogenaamde ‘pijnlichaam’ van een ander probeert dat van jou te triggeren…. Je kunt er – bij wijze van spreken – de klok op gelijk zetten. Herken je dat?

Energetisch is het voelbaar dat jij ‘ontsnapt’. En dan is de vraag: laat je je daardoor tegenhouden, terugfluiten, weer in je ‘hok’ terugduwen of blijf je staan?

Je wordt uitgedaagd, altijd. Alles is bedoeld voor je eigen groei.

Je ziet vaak dat mensen (vrouwen met name) zich dan weer laten meesleuren de ‘diepte’ in, zich schuldig voelen dat ze hun eigen weg volgen en hun eigen gang gaan, gaan twijfelen aan zichzelf, zichzelf ondermijnen…, maar ook dat mensen hun ‘problemen’ gaan verdedigen en daar alle aandacht voor opeisen.

Afgelopen weekend tekende ik (tijdens de cursus) drie lagen, waarbij de bovenste laag het Licht was, de Eenheid, de Vrijheid, de Waarheid, de laag waarin alles mogelijk is, van waaruit je kunt creëren en healen, je verbonden kunt voelen met alles en iedereen. De onderste laag is donker, afgescheiden, vol problemen, drama’s angsten, verborgen trauma’s en pijn, angst vooral. En de middelste laag? Daarin staan wij als mens – in de vorm – en we kunnen kiezen waar we naartoe bewegen, waar we onze aandacht op richten. En dat heeft invloed op wat je ziet, meemaakt, wat zich vertoont.
Duik je die onderste laag in, dan heb je geen overzicht meer, dan kom je er niet uit. Natuurlijk kan je in elk ‘probleem’ een pareltje vinden, zeker. En dat kan je dan weer verlossen en naar het licht brengen.

Ineens dacht ik aan het schilderij op de voorkant van mijn boek. Dat beeldt het nog veel beter uit. Je ziet ook de bevrijding erin. Als iets doorgeworsteld, gezien en gevoeld is, kan je die bevrijding voelen. Het geeft ruimte, voelt prettig en het leven is licht, liefdevol en verloopt makkelijk. Als je je in dat witte gedeelte bevindt, blijf daar dan! Het voelt toch niet lekker om weer terug te duiken in de ‘probleemzone’?

Veel mensen denken dat dat moet, dat anderen daarom vragen, dat problemen daarom vragen. Maar je lost geen enkel probleem op door er in mee te gaan, door jezelf uit je kracht te laten halen. Je kunt ook niet meer terug naar een lager bewustzijnsniveau, je kunt alleen maar verder groeien. En leren hoe je ermee om kunt gaan. Het mechanisme zit in onszelf, ook al wordt het vertolkt door anderen in onze omgeving. Geef jezelf toestemming! Erken jezelf. Herstel jezelf in ere. Laat je niet van de wijs brengen. Wees wie je werkelijk bent.

En als je dat even niet voelt of het idee hebt dat je weer terug bent bij af, als je je niet lekker voelt en niet krachtig: Maak er dan een wens van, een intentie. Roep je kracht terug. Zeg dat je wilt leven in de Waarheid en in Liefde, vanuit je hart. De Waarheid overwint altijd en de Liefde is de enige Waarheid. Daarom werken intenties. En daarom ben ik helemaal niet bang dat er met intenties iets ‘mis’ zou kunnen gaan. Zelfs wensen vanuit het ego brengen je naar een hoger niveau. Ook die geven aan waar nog iets te transformeren is.

Blijf jezelf trouw.

Niemand heeft er iets aan als jij je mee laat sleuren naar het level van het ‘lijden’. Daarmee help je niemand. Van daaruit heb je geen kracht. Van daaruit ben je geen heler. Een ander zielig vinden – of dieren zielig vinden – helpt echt niet. Daarmee neem je iemand niet serieus. Zie elk ander als volwaardig Goddelijk wezen. Zie de kern van de ander. Maar blijf eerst en vooral aanwezig vanuit je eigen kern. Want anders kan je dat niet zien en dan heb je geen kracht. Je beïnvloedt elke situatie positief door in je eigen licht aanwezig te blijven. Weiger de ‘kleinheid’ van jezelf of van een ander te erkennen. Ook al word je nog zo getriggerd. Want je wordt niet voor niets getriggerd. Het is een test, een kans: Blijf je staan? Blijf je in je eigen kracht aanwezig?

Zorg eerst dat je jezelf goed voelt. Van daaruit kan je de hele wereld aan en heb je vanzelf een positieve invloed op je omgeving en op de wereld. Ook al protesteert er hier en daar iets. Laat maar… Dat protest ebt weg als je je er niet door onderuit laat halen en je niet van de wijs laat brengen. Als het jou niet meer KAN triggeren!

Iets om heel goed te onthouden!

 

PS: Ik heb besloten om het schilderij van de voorkant van mijn boek te laten afdrukken, omdat het mensen helpt herinneren aan hun eigen kracht. Elke dag. Voor mijzelf werkt het altijd heel goed om dat in beeld te hebben en het in beelden uit te leggen. Er zijn al twee bestellingen. Hoe meer ik er tegelijk laat afdrukken, hoe lager de kosten. Dus laat het vooral weten als je ook interesse hebt! Formaat is 40×50. Je kunt het als schilderij ophangen aan de muur. (info@happyview.info)

Overigens heeft het boek zelf natuurlijk ook die werking 😉

Nu zonder verzendkosten te bestellen via deze link.