Uplifting ;)

Nou ben ik toch echt al naar veel persconferenties geweest in mijn leven, maar dit had ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik kwam binnen en werd meteen in de armen gesloten door Brandon Bays. Samen met haar man Kevin Billett zou ze hun nieuwe boek gaan presenteren, maar eerst gingen we op de foto! Zo grappig, ik had nauwelijks tijd om me te realiseren wie zij was, we hadden nog geen woord gewisseld, maar er was wel meteen een connectie. Dat geeft wel meteen een ‘cosy’ sfeertje aan zo’n persconferentie. Verrassend hoe ik er terecht kwam ook, door een ‘verkeerd’ geadresseerde uitnodiging laat op de avond ervoor. Het heeft zo ‘moeten’ zijn want de ontmoetingen – ook met andere aanwezigen – waren zo rijkelijk voorzien van synchroniciteiten, dat ik het niet eens meer na kan vertellen allemaal.

Bijvoorbeeld hoe ik na afloop met een nieuw ‘maatje’ in een bijzonder surrealistische setting – de lift van een groot internationaal hotel bij Schiphol, die voor de helft open uitzicht had – heen en weer vloog van de ene verdieping naar de andere, dan weer omhoog, dan weer omlaag, de lift ging steeds precies een andere kant op dan we dachten…. alsof we dwars door de dimensies heen bewogen, door verschillende tijdperken, culturen, terwijl we het hadden over Peru, India, Canada, Turkije en IJsland, en toen bleken we ondertussen bij elkaar om de hoek te wonen. Bizar. We streken voor de grap nog even neer in de evenzo surrealistische bar, alsof we in een speelfilm terecht waren gekomen, om plannen te maken, die allang gemaakt en voorbereid leken te zijn. En daar kwamen we er achter dat we nog niet eens wisten van elkaar hoe we heetten. Buitengewoon komisch en magisch hoe het universum te werk gaat. Ik ga het nog niet verklappen, maar de gesmede plannen zijn veelbelovend en avontuurlijk.

Maar nu eerst even aandacht voor het boek dat Brandon Bays en Kevin Billett samen hebben geschreven. ‘De reis uit stress, burn-out & depressie’ is de ondertitel en het heet ‘Licht in het hart van de duisternis’. Brandon Bays is bekend van ‘De helende reis’ en Kevin is door die helende reis genezen van z’n depressies en daarover vertelt hij in dit boek. Wat ik persoonlijk het allermooiste vond aan zijn hele verhaal is dat hij duidelijk verklaarde: “Het is geen ziekte, het is niet erfelijk bepaald.”

Wat ik zelf in Eerherstel schrijf: Depressie betekent letterlijk ‘onderdrukking’ en het is de onderdrukking van je Ware zelf.
Kevin ziet het zo: “Er is voor bepaalde sectoren een duidelijk belang om het wel tot officiële ‘ziekte’ te verklaren en dan kunnen daar weer medicijnen voor voorgeschreven worden.” Wat natuurlijk ook weer onderdrukking betekent. Onderdrukking van de gevoelens en de emoties, daar gaat het over. Niet het handelen vanuit die emoties en het uiten in de vorm van reageren op de buitenwereld, niet het onderdrukken of projecteren of wegen zoeken om ze te vermijden, maar puur het erkennen en ervaren. Zodat de levensenergie weer kan gaan stromen.