Eerherstel tekent zich af!

Deze week zette ik 9 afleveringen van een serie programma’s over Navratri op het youtubekanaal van Happy View (waar je natuurlijk allang abonnee van bent, dus dat heb je misschien ook al gezien 😉 ) Navratri betekent 9 nachten, het wordt in het Hindoeïsme twee keer per jaar gevierd om de Goddelijke Moeder te eren, maar het mooie is: mensen gaan aan de slag met de grote schoonmaak in zichzelf (Kali ruimt al het oude, al het ego, de ‘rommel in onszelf’, zodat er ruimte ontstaat voor vernieuwing en verlichting) en elke dag staan er nieuwe vrouwelijke waarden centraal. In deze serie programma’s veel uitleg en achtergronden, maar ook de belichting van het universele aspect van de Oermoeder, het vrouwelijke aspect van het Goddelijke, iets wat bij ons in het Westen nu pas weer terugkeert: EERHERSTEL!

Afgelopen zondag bij Tegenlicht een aflevering over ‘peperdure pillen’ en hoewel we dat toch echt al wel wisten of vermoedden, werd iets bloot gelegd, waarvan je je af kan vragen: Hoe is het mogelijk? Hoe is het mogelijk dat dit gebeurt, kon blijven voorbestaan en dat ‘we’ ons zo in de luren laten leggen met z’n allen? Het antwoord is: angst. Angst en onwetendheid, die gepaard gaat met afhankelijkheid. We kennen onze eigen kracht niet meer, we weten niet meer hoe we zelf onze gezondheid kunnen beïnvloeden en we vertrouwen vaak niet op ons zelfherstellende vermogen.

Dat hebben we, net zoals de natuur dat heeft. Laatst schreef ik nog over het Kali Yuga tijdperk. We zitten er middenin en de ommekeer is gaande. Het momentum, dat woord hoorde ik deze week drie keer. Het gaat hard en het zit in een stroomversnelling. Kali is krachtig aanwezig 😉 En de verering van Kali helpt daarbij, het ‘opruimen’ in onszelf helpt de planeet. Onze eigen emoties aankijken en accepteren, erkennen en er de verantwoordelijkheid voor nemen, maakt een nieuwe kracht in onszelf vrij. Het is de remedie tegen depressie en burn-out, zoals Brandon Bays en Kevin Billett van de week vertelden nav hun nieuwe boek. ‘Grace’ geneest, ‘Grace’ neemt het over, zei Brandon Bays heel mooi. Grace is wat ik ‘de God-in’ in jezelf noem. je Zelf. Je Goddelijke Zelf dus.

Ondertussen vind ik zo nu en dan iets op over #metoo, een niet meer weg te denken begrip dat een jaar geleden ‘geboren’ werd, precies op het moment dat ik de laatste hand legde aan mijn boek! Ik weet nog goed wanneer ik klaar was. Precies om 4 uur op 14 oktober viel de laatste zin op z’n plek! En ik weet ook nog welke zin dat was! Zoiets als ‘als het nog niet goed voelt, dan is het nog niet klaar.’ En dat is een hele gersutstelling toch? dan ontwikkelt het zichzelf nog, Grace is nog aan het werk… tot het ‘goed’ is en goed voelt. En voldoening geeft, rust en vrede. Tot het in het ‘Licht’ is weergekeerd. Eerherstel….

Gisteren was ik bij festival B, waar heel veel gedreven mensen ‘vechten’ voor gezonde en eerlijke voeding, bewustzijn bij mensen en een schone aarde. Een gevecht tegen de voedselmaffia, diezelfde ‘maffia’ als die van de medicijnen… en natuurlijk hebben ze helemaal gelijk: Eerherstel van onze Moeder Aarde, eerlijke producten zijn gezonder en smaken beter, voedsel is het beste medicijn. Ik ben blij dat er zoveel gedrevenheid is, dat er zoveel mensen bezig zijn de aarde en ons voedsel in ere te herstellen, aankaarten dat het veel beter is om ‘Nocx’ te vermijden (alle kleur, geur en smaakstoffen bv, maar wat Nocx betekent, daarover later meer!) en hoeveel wij Zelf kunnen doen voor onze gezondheid en die van de Aarde.

Ondertussen zag ik een link met #metoo. Ons lichaam en Moeder Aarde zijn ‘één’ als het ware. Ook de Aarde is verkracht en dat wordt net zo hard aangekaart op dit moment, de balans mag zich nu gaan herstellen, in de wereld, maar ook IN onszelf. De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, rust en vrede, de voedende aspecten van de Goddelijke Moeder komen vanuit vrede tevoorschijn. De mind is onderdrukkend en maakt ons depressief of negatief. Wij zijn allen één, dat zei de strijdbare Vandana Shiva ook in het interview. Zij is iemand die werkelijk voorop loopt in de revolutie. Ook daarover later meer. ‘Maar als wij allen één zijn, alles één is, waar strijden we dan tegen? Dat is dan toch de strijd in jezelf?’ legde ik haar voor. Ze begreep het en haar antwoord was prachtig! (Haha, ook dat zie je later! 😉 )

EERHERSTEL! Daar gaat het dus allemaal over. De stroomversnelling waar we plotseling in terecht gekomen zijn – me too: het was zo’n drukke week  opeens! – is een revolutie. Het gaat de goeie kant op! Hoera!

Terwijl al die verschillende verhalen over elkaar heen buitelen en elkaar verdringen om als eerste gemonteerd te worden, ga ik nu eerst even de Stilte in het bos opzoeken om het Eerherstel in de praktijk te brengen, te vieren en mezelf te voeden. Grace will take care….

En omdat Eerherstel een bijzondere dag beleeft vandaag voor alle lezers van mijn blog, die het boek nog niet hebben of kennen een speciale aanbieding! Het boek was intussen in prijs verhoogd vanwege de enorme marges van boekhandel en bol.com – maar als je het nu persoonlijk bij mij besteld, krijg je 10 euro korting & de verzendkosten kado! Maak dan 49,95 over op bankrekeningnummer: NL50TRIO0390912727 tnv Happy View onder vermelding van ‘Eerherstel, 14 oktober’ en stuur me je adres per mail: info@happyview.info

Natuurlijk kan je het boek ook in de winkel van Happy View bestellen, als je dat wilt: HIER.

Een persoonlijke boodschap erin voor jezelf of voor een ander? Dat kan ook, geef het even aan! Op het EERHERSTEL! Ook voor jou…. <3