Amma

Amma is weer in het land! Mocht je het nog nooit ervaren hebben, waag je er eens aan, aan zo’n knuffel van haar. Je weet niet wat je meemaakt… Maar, wees gewaarschuwd, want het kan ook je leven op z’n kop gaan zetten 😉

Voordat ik Amma ooit ontmoette, inmiddels alweer een jaar of 15 geleden, filmde ik voor een reportage voor de OHM de voorbereidingen en was ik – als ‘nuchtere’ journalist – vooral verbaasd over het enorme enthousiasme van de vele vrijwilligers. Tot op het moment dat Amma arriveerde en op blote voeten uit een auto stapte. Een hele kleine, donkere Indiase dame in het wit, met zo’n krachtige uitstraling dat ik zowat omver geblazen werd! Haar energie is zo sterk, licht en liefdevol, daar kan je niet omheen. Daar kan je alleen maar van onder de indruk zijn.

Op een knuffel zat ik helemaal niet te wachten, ik zag allerlei huilende mensen uit haar armen opstaan. Maar ik kreeg hem wel. Of ik nu wilde of niet, ik werd gewoon in haar armen geduwd, nadat we klaar waren met het interview. Tot mijn verbazing schoot ik in de lach! Zij ook. Ik kan de ervaring echt niet in woorden omschrijven, want op het moment van die knuffel is er even helemaal niks meer: Geen tijd, geen plaats, alleen maar heel veel ruimte. Erg bijzonder! Daarom: je moet het zelf meegemaakt hebben om het te kunnen begrijpen.

Het is ook echt voor iedereen weer anders wat het effect is van de knuffel. In dit interview (een paar jaar geleden werd ik opnieuw uitgenodigd om haar te komen interviewen en filmen) vraag ik ernaar en ze vergelijkt het met ijs dat smelt. Kijk zelf maar 😉

Ik ben Chander Mathura, destijds eindredacteur bij de OHM, zeer dankbaar dat hij mij hier heen stuurde. Het heeft mijn leven absoluut verrijkt en me nieuwe inzichten en ervaringen gegeven. Wie weet was dat wel de ommekeer in mijn leven, dat moment. Ongeveer een jaar later stond mijn hele leven op z’n kop en veranderde alles. Ik ben een nieuwe richting ingeslagen, kon ook niet meer terug, dat was best een hele ‘reis’…

Nu, vele jaren later, bekijk ik die ‘oude’ journalistieke ‘nuchtere’, vaak ‘sceptische’ en vooral ‘wantrouwige’ houding heel anders. Het is voornamelijk onwetendheid en daardoor missen we veel. Het gevoelige, zachtaardige en liefdevolle, maar ook dat zesde zintuig, wat we allemaal hebben, waar vaak overheen gestapt wordt. Wat vaak belachelijk gemaakt wordt. Wat – zeker in de journalistiek – niet serieus genomen wordt, waar de mind allerlei oordelen en kritiek op heeft. Wat in feite ons belangrijkste zintuig is, ons innerlijk weten, onze intuïtie, de verbinding met het ‘onzichtbare’, het ‘Goddelijke’, de communicatie met dieren, maar ook met de rest van de natuur, onszelf, ons lichaam, noem maar op….

EERHERSTEL dus! Dat bedoel ik met Eerherstel. Ons eigen vermogen, ons Zelf weer serieus nemen, onze vermogens om te genezen, te weten, te communiceren met dieren, de harmonie ervaren met de natuur, noem maar op. Daarom doe ik nu wat ik nu doe: Het allemaal in ere herstellen. Te lang, veel te lang hebben we onszelf tekort gedaan, ons laten overstemmen door de mind, onsZelf laten onderdrukken (zowel door onszelf als door de buitenwereld).

Tijd voor EEN NIEUW BEGIN!

Hier kan je het boek ‘Eerherstel een nieuw begin’ bestellen.
Alleen deze week nog met vriendenkorting via de mail!