Eerherstel voor de bomen

Lees hier het artikel ‘MASSAAL IN DE BRES VOOR DE BOMEN

Je hebt vast die petitie wel voorbij zien komen en waarschijnlijk ook getekend: ‘Stop het kappen van bomen langs de N-wegen.’ Natuurlijk heb ik hem ook getekend, ik hou van bomen (wie niet?) en geniet altijd enorm van die prachtige wegen. Als het even kan laat ik de snelwegen er graag links voor liggen, hoewel ik me wel afvraag of die bomen ons automobilisten wel zo fijn vinden. Wandelend in het bos doe je de bomen meer recht natuurlijk.

Eerlijk gezegd geloofde ik niet dat het zo’n vaart zou lopen, wie haalt het nou in z’n hoofd om al die bomen te willen kappen langs die mooie binnenwegen? Ik ben het gaan uitzoeken toen ik een berichtje kreeg van iemand die vroeg  of we onze intenties er op konden richten dat de bomen zouden mogen blijven staan. ‘De minister heeft er 50 miljoen euro voor uitgetrokken’, zei ze, met andere woorden: ‘Het gebeurt echt.’

Natuurlijk hebben we de bomen meteen meegenomen in onze intenties. (Wekelijks sturen we intenties met een groep mensen via Skype naar allerlei situaties en personen, wat al veel wonderbaarlijke resultaten heeft opgeleverd.) Niet alleen voor het behoud van deze bomen, sowieso eerherstel voor de bomen, de natuur, Moeder Aarde, een schone aarde, schone lucht, schoon water. Eigenlijk doen we dat elke week al in een of andere vorm, zoals voor de bijen. Ook die hebben schone lucht, schoon water en een schone aarde nodig. Wij zelf ook natuurlijk. Alles is een geheel, dus als we onze intenties richten op de gezondheid van een persoon, psychisch of lichamelijk, heeft dat zelfs al te maken met de wereld als geheel. Zeg nou zelf, waar worden mensen ziek van of gestrest? Niet van de bomen in elk geval. Die geven rust, harmoniseren, voeden ons en de dieren, hebben een acclimatiserende werking, verkoelen, zuiveren de lucht en hebben alles bij elkaar dus een heilzame werking. In Japan is ’tree-therapy’ tegenwoordig al helemaal ingeburgerd en uit allerlei onderzoeken is gebleken dat mensen die regelmatig in het bos vertoeven een sterker immuunsysteem hebben, minder stress, een lagere bloeddruk en ook heeft het invloed op de hersenen: Men wordt er positiever van. Dat verbaast me allemaal niks, maar het is wel hoog tijd dat we dit soort informatie nog wat serieuzer nemen en de natuur in ere herstellen. Het is kortzichtig en dom om te denken dat wij de natuur naar onze hand kunnen zetten. Maar Moeder Aarde is sterker, daar ben ik niet bang voor. Die zal zich wel weten te redden. Of de mens zichzelf overleeft, kan je je afvragen…

Afijn, ik heb het de afgelopen dagen allemaal uitgezocht, hoe het nu zit met het kappen van die bomen. Mijn artikel hierover is klaar en gepubliceerd via reporters online en Blendle, een heerlijk kanaal voor mij om onafhankelijke journalistiek op te bedrijven. Want, laten we eerlijk zijn, de technische vooruitgang heeft ook grote voordelen: Internet, filmpjes en artikelen kunnen delen met de rest van de wereld, contacten met vrienden in Frankrijk, Spanje, Turkije, India of Amerika levend houden, al die informatie kunnen vergaren die je nodig hebt – hoewel je wel zelf een beetje moet selecteren en niet zomaar alles moet geloven wat er gepubliceerd wordt. Want één ding is bijvoorbeeld niet waar, hoewel het inmiddels bijna ‘waarheid’ is geworden omdat iedereen het verontwaardigd deelt en daarmee voedt en niet door heeft wat men daarmee zelf aan het creëren is: De minister heeft geen 50 miljoen uitgetrokken om bomen om te kappen! Ze heeft wel dat bedrag uitgetrokken om de N-wegen veiliger te maken, maar dat kan ook anders. Er vallen 200 doden per jaar op de N-wegen, waarvan een deel tegen een boom botst. Dat zijn in de meeste gevallen mensen die te hard rijden, niet opletten, appen achter het stuur of alcohol achter de kiezen hebben. ‘De bomen hebben het niet gedaan, wij mensen moeten onze eigen verantwoordelijkheid nemen,’ zegt de initiatiefneemster van de petitie en dat is helemaal waar. Ook voor de informatie die we verspreiden. Laten we inzetten op andere maatregelen, zoals vangrails. Laten we ervan uitgaan dat als wij met z’n allen de bomen meer gaan eren en waarderen, meer aandacht geven, de natuur meer respecteren, dat dat een zichzelf uitbreidend effect heeft.

Deel foto’s van mooie bomen, bloemen, prachtige natuur. Zie en laat zien hoe mooi de wereld is en hoe je ervan geniet. Ga wat vaker naar het bos om te wandelen – of om yoga te doen 😉 -, want: Alles begint in onszelf. Waar je aandacht aan besteedt groeit. Waar je van houdt, gedijt. Onze Liefde voor de bomen is hun beste bescherming.

Daar heb je meer aan dan protest, tegen het beleid aanschoppen, ongenuanceerd roepen dat ‘de regering’ weer dit of dat….  Wees wijzer dan dat, focus je eigen aandacht op wat je wel wil, kan en ontdek je eigen kracht. Gezamenlijke intenties hebben een enorme kracht, daarom is het niet nodig om je slachtoffer te voelen. We hebben maar 8.000 mensen op de hele wereld nodig die vanuit hun hart focussen op Eerherstel voor Moeder Aarde om een grote omslag teweeg te brengen in hoe we met de aarde – en de bijen en de bomen – omgaan. Die moeten er toch allang zijn? Het enige wat  ze misschien nog niet weten is dat ze hun krachtige, transformerende energie verspillen aan het gevecht met ‘het oude’, waarmee ze de ‘macht’ buiten zichzelf leggen en hun eigen mogelijkheden ontkennen.

Je begrijpt het zeker al? Behalve het artikel en natuurlijk ook filmpjes op youtube, kan je binnenkort weer een grote gezamenlijke intentieactie verwachten, voor de bomen deze keer. Maar je kunt nu alvast beginnen en meedoen! Door van bomen te houden, van ze te genieten, nog meer dan je misschien al deed. Je kunt er ook een gewoonte van maken om ‘I love you’ en ’thank you’ te zeggen tegen elke boom die je tegenkomt, misschien ook nog ‘I’m sorry’ en ‘forgive me’, dan zetten we de Ho’oponopono-toverspreuk in werking. En laten we dat dan ook meteen in gedachten tegen de minister en andere bestuurders zeggen. Eens kijken wat er dan gebeurt…

PS: Elke zondagochtend yoga in het bos! We verzamelen om 10.30 en wandelen dan gezamenlijk naar een prachtige heilzame open plek temidden van de bomen, waar we eerst yoga doen met Lisa, daarna drinken we een kopje thee en vervolgens genieten we nog even na in een meditatie, met intenties, om jezelf, de bomen en de wereld te bekrachtigen. Opgeven kan via de mail: info@happyview.info