Een Nieuw Begin

De zon, die vanmorgen opkwam, luidde Een Nieuw Begin in. Dat doet ie elke dag, jazeker, maar vandaag is het begin van een nieuwe periode: Het is de langste dag, het moment van de grote ommekeer.
De boodschap aan ons is: Kijk naar het licht, laat je niet afleiden en verwarren, ontmoedigen en de diepte in sleuren. Dat is niet meer nodig. Als wij gericht blijven op het licht, verdwijnt de rest vanzelf.

Alles wat nog getransformeerd wil worden, komt aan het licht en kan getransformeerd worden. dat kan snel en makkelijk gaan, als wij het niet langer voeden met onze zorgen. Als wij het niet langer bevestigen als ‘Waarheid’, niet langer in stand houden door het macht te geven – door er bang voor te zijn, boos over te worden of gefrustreerd van te raken. Het is klaar, genoeg en kan vertrekken.

Wij kunnen vanuit onze eigen innerlijke vrede, kracht en Liefde alles transformeren wat we maar willen. Alles waar we naar kijken kunnen we in het licht van de Liefde zien en lichter maken. Wijs het aan: Dáár en dáár en dáár, daar willen we meer Liefde zien, daar willen we vreugde zien, daar willen we vrede zien. Zie het voor je, hoe het ook anders kan, verheug je er alvast op.

Besef dat je zelf de bestuurder bent van de energie, dat je – ook op grote afstand – licht kunt brengen in elke situatie, elke situatie kunt verlichten. Door vanuit je hart aanwezig te blijven, niet mee te doen aan discussies en veroordelingen, die de dualiteit alleen maar versterken en tegenstellingen aanwakkeren. Kijk met de ogen van het hart, kijk met vreugde, zie wat er allemaal naar het licht beweegt. Laat je niet misleiden.

Maak er een gewoonte van je te concentreren op wat je wel wilt, dat alvast voor je te zien. De meeste mensen hebben de kracht van de verbeelding nog niet ontdekt, maar dat komt wel. Want zodra je merkt dat het werkt, begrijp je dat dat je instrument is, dat je de sleutel zelf in handen hebt. Begin in je eigen leven, met alles wat je tegenkomt vandaag. Zet het in een ander licht, herschrijf het, kijk met Liefde. Het begint bij onszelf. Want alles wat we in de buitenwereld zien is een reflectie. Dat wat jou zorgen baart en pijn doet, je boos maakt of uit je evenwicht brengt, is een aanwijzing voor jezelf: Wat in mij kan nog getransformeerd worden? Welke oude pijn mag nu vertrekken? Wat wil ervoor in de plaats komen?

Dat is de weg. De weg van wantrouwen naar vertrouwen. De weg van afgescheidenheid naar Eenheid. De weg van pijn naar verlichting. Laat het licht toe in jezelf, in je eigen leven, kijk naar jezelf met Liefde. In de Liefde lost alles op, kan alles groeien en bloeien. Wees als de zon, dan kan niets in het donker blijven. Want jij verlicht de wereld om je heen. Alles waar je naar kijkt.

Een nieuw begin!