Enjoy the rain…. as much as the sun! :)

Het regent. Ja.
Is dat erg? Nee.

Waarom zou je je humeur erdoor laten bepalen? Gewoon niet doen! Straks ben je weer des te blijer als de zon schijnt. Maar het moet niet zoveel uitmaken, waarom zou je het uit laten maken? Het is maar net wat je denkt, hoe je ergens over denkt, of je er last van hebt. En dat bepaal je helemaal zelf. Waarom zou je ervoor kiezen om alleen maar gelukkig te zijn als de zon schijnt? Waarom zou je het daar van af laten hangen? Waarom zou je het überhaupt ergens vanaf laten hangen? Hoe je je voelt, bepaal je zelf en je kunt ook nog kiezen. Hoe je ergens over denkt, beïnvloedt je gevoel. En je gedachten kun je altijd aanpassen, je kunt in alles ook iets vinden wat je waardeert en wat positief is. Al was het alleen maar dat je zeker weet dat het verandert. Je kunt je nu alvast verheugen op de zon, die straks weer gaat schijnen, al die zwoele zomeravonden die ons nog te wachten staan. Of je kunt met veel plezier terugdenken aan die mooie zwoele zomeravonden, dat gevoel weer oproepen.

De plantjes en de bomen zijn heel blij met al het water dat uit de lucht valt. En wij straks ook als alles volop groeit en bloeit. En de bijen ook, voor wie we vorige week flink gezaaid hebben. De sprietjes schieten uit de grond. Ik hoef nu even niet op te letten of ik ze wel op tijd bewater, dat gaat lekker vanzelf! Alles spoelt schoon.

In gedachten kun je je voorstellen dat alles wat je niet meer nodig hebt nu ook aan het wegspoelen is. Alles wat ‘oude ballast’ is, spoelt lekker van je af en verdwijnt de bodem in, waar het getransformeerd wordt. Daar heb je geen omkijken meer naar. Wat een bevrijding!

Je kunt je ook ‘overvloed’ voorstellen als het regent. Kijk eens wat een overvloed er op ons neerdaalt! Dat had je besteld toch 😉 ? Zie het eens als rijkdom, al die regen. Want dat is het. Zonder regen zouden we harder piepen!

Waar ik zelf altijd heel blij van wordt, is dat het hier zo afwisselend is. Het is nooit saai. Er zijn landen waar het elke dag warm is, waar de zon nooit achter de wolken verdwijnt, waar men soms op het heetst van de dag naar binnen moet, omdat het niet uit te houden is. Daar zouden ze blij zijn met een dagje regen…

Op deze manier blijf je alles waarderen. Je kunt veel creatiever denken dan je dacht! En creatief zijn, maakt je vrolijk. Straks vind je het nog jammer dat het weer ophoudt met regenen, omdat het juist zo’n goeie oefening was!

Je begrijpt, de regen is een metafoor. Welke ‘kleur’ geef je er aan? Alles wat er gebeurt, al je omstandigheden kan je ‘kleuren’ zoals je wilt. Als het je lukt om voor alles dankbaar te zijn, wat het ook is, ben je de gelukkigste mens op aarde! Alles gaat beter als jij je beter voelt en je niet van de wijs laat brengen door wat dan ook!

Enjoy the rain…. as much as the sun! 🙂