Doe je mee? Gezamenlijk intenties sturen naar de bijen!

Vanavond om 20.00 uur gaan we gezamenlijk (op afstand) intenties sturen naar de bijen. Hoe dat in z’n werk gaat en waarom het nodig is, zie je alvast in dit filmpje:

In de gezamenlijke meditatie van vanavond (geleid door Inge De Smedt) word je meegenomen en begeleid in het sturen van de intenties. Het heeft voelbaar heel veel kracht, ook in een filmpje, ook op afstand en die kracht wordt alleen maar sterker als er meer mensen meedoen. Zo kunnen we wonderen bewerkstelligen en dat is precies wat de bijen – en andere insecten – nodig hebben om te overleven!

In onze wekelijkse groeps-intentiesessies merken we iedere keer weer hoe snel en krachtig het werkt, hoeveel effect het heeft om intenties te sturen. Ook The Optimist heeft veel aandacht besteed aan de resultaten van het onderzoek van Lynne Mc Taggart (zie hier) en was er wel voor in om zo’n gezamenlijk evenement te organiseren. Dat betekent dat er nog meer mensen meedoen en de kracht nog sterker wordt. Ook geeft het jezelf een boost, dat is onontkoombaar als je intenties stuurt. Een prettig ‘bijeffect’ 😉

Het sturen van intenties geeft veel vreugde en brengt veel vreugde, zoals hier in deze ‘soul-drawing’ van Sanne is verbeeld. Toen ze dit tekende wist ze niet dat de bijen 8-jes vliegen en op die manier met elkaar communiceren voordat ze de kast weer ingaan met hun stuifmeel. Het is een ingenieuze manier om elkaar te ‘vertellen’ waar het stuifmeel te vinden is. Fascinerend om naar te kijken ook. Het kijken naar de bijen is een meditatie op zich, heb ik gemerkt. Het tilt je op, als het ware. Daarom zie je in het filmpje van vanavond ook mooie lange tracks van de bezige bijen voorbij komen (als je je ogen niet dicht hebt, wat natuurlijk ook mag!).

Soms, als ik aan het wandelen ben bijvoorbeeld, voel ik me net een bij: Ik let op elk bloemetje. Alleen daar word je al blij van! Toen ik klaar was met deze filmpjes in elkaar zetten en er nog eens naar keek, besefte ik ineens: Je gaat vanzelf van de bijen houden! Ze ontroeren, fascineren en zìj brengen vreugde. Bijen hebben een hele hoge gevoeligheid en die ‘frequentie’ brengt ook ons op een ‘hoger plan’. Vreugde, dankbaarheid en Liefde zijn de hoogste frequenties en dat is precies wat de bijen oproepen.

Het is meer dan alleen maar het voedsel wat ze bevruchten. Ze bevruchten ons ook! Ze brengen ons bewustzijn BIJ. We gaan beseffen hoe belangrijk het is om goed voor de aarde te zorgen, voor genoeg bloeiende planten en bloemen, maar worden ons ook steeds bewuster van de ingenieuze kringloop en rijkdommen van de natuur. Daardoor nemen we vanzelf ook meer verantwoordelijkheid. Want, zoals met alles: Het begint bij onszelf!

Ik zal je vast de link geven van het filmpje met de intentiemeditatie, waar je vanavond (pas) aan mee kan doen. Om 20.00 uur! Tegelijkertijd. Je zult verbaasd staan over hoe verbonden je je dan kunt voelen met alle anderen die meedoen!

HIER IS DE LINK NAAR HET FILMPJE – VANAVOND PAS ONLINE!