Boekpresentatie Aalst ~ België

Welkom bij de Boekpresentatie van Happy View

zaterdag 12 mei 2018, van 14.00 – 17.00 uur

Te Erembodegem/Aalst

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin ~ door Petra Maartense

Ben jij ook toe aan Een nieuw begin?

Graag vooraf aanmelden! (info@happyview.info) Bijdrage: € 15,-
(€10,- korting bij de aanschaf van het boek & voor wie het boek al heeft)

‘Alles is er al.’ Met die heldere gedachte werd ik op een ochtend wakker. ‘Dat is belangrijk,’ hoorde ik een stem zeggen. Ik schrok daar enorm van. Daarom heb ik het ook zo goed onthouden. Ik keek om me heen en dacht: ‘Waar dan?’ Op dat moment had ik helemaal niet het gevoel dat alles er was. Integendeel. Ik vond dat er van alles ontbrak in mijn leven. Toch wist ik ergens, diep in mezelf, dat het waar was. Ik begreep alleen niet hoe. Nog niet. Maar omdat ik het wilde begrijpen, ben ik het gaan ontdekken.

Intenties tellen. Heb je de intentie om iets te begrijpen, dan ben je al op weg. Met je intentie zet je iets in gang. Je maakt een keuze, je neemt een beslissing, je bepaalt een doel of je uit een duidelijke wens en alles komt in beweging. Oneindige mogelijkheden zijn beschikbaar, maar het is aan ons om ze te ‘zien, toe te laten, om te leren vertrouwen en om duidelijke keuzes te maken. Het leven bied je daarvoor alle gelegenheid.

Zo begint het prachtig vormgegeven boek ‘Eerherstel, een nieuw begin’, waarin Petra haar eigen – vrij turbulente – levensverhaal deelt en daaruit voortvloeiend haar duidelijke visie: Het leven zelf leert je alles. Alles heeft je iets te vertellen. Alles is een spiegel. We kunnen zelf de keuzes maken en onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Pas als we dat doen, verandert de wereld en die enorme verandering is nu in volle gang. “Spirituele interesse en ontwikkeling is leuk, maar het gaat er om hoe we het toepassen in het dagelijks leven. Wij zijn zelf degenen die ‘de nieuwe wereld’ vormgeven.”

Ruim 25 jaar was Petra journalist bij oa het NOS-Journaal en diverse tv-programma’s, ze reisde de wereld rond en maakte reportages en documentaires in oa India en Turkije. Op een gegeven moment vroeg ze zich af waarom er niets veranderde als er toch zo duidelijk zaken als kinderarbeid, milieuvervuiling, onrecht, uitbuiting en andere misstanden aangekaart werden. Op alle vragen komen antwoorden… Zo ook op deze:

Wil je iets bereiken, veranderen of verbeteren, richt je dan op wat je WEL wilt en focus op de verbeteringen en de oplossingen. Door altijd maar aandacht te blijven besteden aan wat er niet deugt en schandalig is, ongewenst en oneerlijk, los je het niet op. Strijd werkt niet. Dat geldt zowel voor de grote problemen in de wereld als voor alle kwesties in ons eigen leven. Ze hebben zelfs met elkaar te maken!

Waar je aandacht aan besteedt, groeit! Met haar stichting Happy View – www.happyview.info – draagt Petra nu deze boodschap uit, in samenwerking met vele anderen, waaronder WIJ.
Samenwerking is de bedoeling. We kunnen elkaar versterken en motiveren, aanmoedigen en met elkaar delen wat we te delen hebben. We hebben allemaal een eigen specifieke taak in het leven, ons eigen talent en door samen te werken op een ‘nieuwe’ manier, vanuit gelijkwaardigheid, komt iedereen beter tot z’n recht en is er meer waardering en respect voor elkaar. Dat geldt zowel in het groot als in het klein. Problemen lossen we niet op door te oordelen, maar door te transformeren en door bewust onze aandacht te richten en te focussen op wat we WEL willen. Door het beste te zien in elkaar en in onszelf: EERHERSTEL! Een nieuw begin!