ONE

The work of your soul is not limited to the self. It is to care for all souls. For your soul realizes that there is really Only One Soul.
(Neale Donald Walsch)

Het verhaal van Lynne Mc Taggart slaat aan. Er wordt veel gekeken naar dat filmpje en gelukkig maar… want het was een hoop werk! Ik kan haar tekst inmiddels dromen, bij wijze van spreken. Helemaal niet erg, want het is inspirerend, motiverend en heuglijk nieuws. Ik hoop dat veel mensen er iets aan hebben en door geïnspireerd raken!

Sinds ik haar verhaal hoorde ben ik er inhoudelijk ook mee bezig, er vallen weer nieuwe puzzelstukjes in elkaar: Ik leg het naast alle andere puzzelstukjes, klopt het met dit en met dat? Met Abraham Hicks’ boodschap bijvoorbeeld? Daar lijkt het in eerste instantie misschien niet echt op, maar toch is dat wel zo. Bovendien past het helemaal in de lijn van mijn verhaal: Waar geef je aandacht aan?

Want het verhaal wat Lynne vertelt, wijst er op dat het zichzelf helemaal regelt als je je aandacht verlegt, als je je aandacht afhaalt van ‘het probleem’ of van ‘de frustratie’, ofwel: uit het ego stapt.
En ze heeft gelijk, het is een goeie om dan je aandacht te richten op het doel: Hoe kan ik bijdragen aan een mooiere, betere wereld, anderen helpen, wensen voor anderen en voor de wereld. Als we over onszelf heenstappen komen we op een ander level terecht. Het vertelt ook het verhaal van ‘vanuit het hart’, niet vanuit de mind wensen. Alles klopt met elkaar!

Voor iedereen die zelf graag in een groepje van 8 aan de slag wil gaan, heb ik hier nog een ‘handleiding’: