Het tij keert

Valt het je op? Het tij keert!

Dat is Eerherstel, dat het tij keert. Eerherstel voor de Aarde, voor Moeder natuur, voor de dieren, de oceanen, maar ook voor de mensen. Het tij is aan het keren. Op weg naar een schonere, eerlijker wereld, we zijn op weg naar vrede. En alles heeft met elkaar te maken: het milieu, de economie, de eerlijker verdeling en meer respect voor wat de aarde te bieden heeft, respect voor de aarde en respect voor elkaar. Het is allemaal noodzakelijk voor de vrede in de wereld.

Elkaar begrijpen kan niet zonder jezelf te begrijpen. Zonder te begrijpen dat waar je naar kijkt en hoe je kijkt, invloed heeft op wat je ziet. Vertaal het terug naar jezelf: Wat vertelt me dat over mezelf? Waarbij je ‘jezelf’ tegelijkertijd met een korreltje zout mag nemen, want we zijn allemaal gevormd door omstandigheden, onze opvoeding en geschiedenis, onze ervaringen en we worden voortdurend beïnvloed door onze omgeving, door verhalen, overtuigingen en angsten die ‘in de lucht hangen’ en die we automatisch oppikken, maar waarvan we ons ook kunnen bevrijden. En wat blijft er over als je jezelf daar allemaal van weet te bevrijden?

Vrijheid, vreugde, genieten van het ‘spel’, wat het uiteindelijk is. We spelen een spel, al hebben we dat vaak niet door. We zijn zelf in staat dat ‘spel’ te beïnvloeden. We hebben het wel nodig om dan de spelregels te begrijpen, anders blijft het vechten tegen de bierkaai. Het is meestal een heel gevecht om erachter te komen dat het heel eenvoudig is. Veel eenvoudiger dan we ooit hadden gedacht. En dan wordt het leuk. Want dan gaat het leven met je meewerken en komen de verrassingen. Allereerst zal je met jezelf mee moeten gaan werken en op moeten houden jezelf tegen te werken.

Het valt me op dat alles wat ik in mijn boek heb beschreven daadwerkelijk aan het gebeuren is. Dat is een groter succes dan ik had durven dromen… En dat terwijl nog nauwelijks iemand het boek gelezen heeft. Daar hangt het dus niet van af! Maar dat belooft wel wat. Want ik leg ook uit hoe het werkt en als iedereen die het leest nu zelf ook geïnspireerd raakt om op zijn of haar eigen manier aan de slag te gaan met ‘herschrijven’ van z’n eigen verhaal, om er in elk geval op een andere manier naar te gaan kijken, dan wacht ons een ware revolutie! Ik kan niet wachten 😉 Maar het tij is al gekeerd. Ik merk het aan alles. Kijk goed, dan zie je het ook!

Eind van de week haal ik de eerste boeken op en verstuur ik ze, lieve bestellers. Hartelijk dank voor jullie geduld!