Een kindje…

Zo’n boek wordt helemaal je kindje… Deze zwangerschap duurde zelfs 2 jaar 😉  In die periode groeit het langzaam uit tot iets met handen en voeten, met een eigen gezicht, een eigen karakter, een eigen wil zelfs. Ze vertelde mij hoe ze het hebben wilde, hoe ze ter wereld wilde komen.

’t Is wel een eigenwijsje geworden. Dat was misschien wel te verwachten. Eigenzinnig, confronterend, speels, wijs, grappig op z’n tijd, een beetje nukkig af en toe, maar zeer optimistisch en bereid alles steeds weer vanuit mooiste perspectief te bekijken, wat aanstekelijk werkt. Alles wil ze weten en begrijpen, tegelijkertijd verbaast ze zich zich over de wereld, maar als een echte baby heeft ze een open blik en gaat ze het leven vol vertrouwen tegemoet. Ze gelooft ergens in en dat is haar kracht, dat is ook de weg die ze mij wijst. Ze eist nu al mijn aandacht, liefde en vertrouwen, ze eist dat ik vierkant achter haar ga staan, anders weigert ze een stap te zetten. En ja, ze heeft gelijk. Ik beloof het.

Nu is het dus aan mij om dat kindje goed te begeleiden haar eerste stapjes in de wereld te zetten. Om haar niet meteen bloot te stellen aan donderstormen en hagelbuien, om haar een beetje te beschermen onderweg. Om haar toe te juichen en aan te moedigen, op te vangen als ze dreigt te struikelen, de weg te wijzen en vertrouwen mee te geven. Ze kan het, ik weet dat ze het kan. Ik blijf haar voorlopig nog even dragen, voeden en koesteren, totdat ze geheel zelfstandig lopen kan en haar weg zelf wel weet te vinden. Ik ben benieuwd wat ze allemaal gaat beleven, welke reizen ze gaat maken, wat ze allemaal gaat meemaken onderweg, waar ze terecht komt, wie ze ontmoet op haar pad en hoe ver ze het schopt.

Stap voor stap. Eerst nog even lekker genieten van die baby, die me zo verleidelijk toelacht. Wie weet gaat ze jou ook wel verleiden met al haar charmes! 😉

I hope you’ll love her!

Zie ook:
* Het Boek
* Eerherstel / Een nieuw begin
* Waar gaat het over?