“Ik ben bereid…”

Omdat het helpt om de actualiteiten in de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken, leen ik alvast even een klein stukje uit m’n boek:

Een aantal jaar geleden bewerkte ik een aantal artikelen en maakte ik filmpjes met channelingen van aartsengel Michaël, die via Katerina Karanika doorkwamen, onder andere over karmische patronen. Karmische patronen waren de ‘instrumenten’ om ons de afgescheidenheid, de dualiteit, te laten ervaren: Arrogantie, slachtofferschap, verslaving, geweld, haat, jaloezie, schuld of schaamte en (voor)oordelen. Door ons heel duidelijk bereid te verklaren deze karmische patronen en al hun gevolgen op te heffen, maken we onszelf vrij en groeien we in ons eenheidsbesef. Als je bereid bent om een bepaald patroon los te laten, treedt er een heel proces in werking. Vanaf dat moment begin je het te zien, komen er duidelijke voorbeelden voorbij en word je getoond waarin je de ‘shift’ kan maken. Allemaal aspecten van de dualiteit, waarvan je op elk moment kunt beslissen dat ze mogen oplossen en dan verdwijnen ook hun gevolgen. Dat is interessant, nietwaar? Dat je zoiets in gang zet door alleen maar te zeggen: “Ik ben bereid…”

Ik ben bereid om alle karmische patronen die nog werkzaam zijn in mijn leven nu los te laten.

(tot zover het boek, meer lezen? Eerherstel, een nieuw begin)

Het is dus een keuze die wij zelf kunnen en mogen maken, het is afhankelijk van onze eigen vrije wil. Gebeurtenissen in de wereld hebben hier alles mee te maken. Alles wat we op het wereldtoneel zien, is er ook op persoonlijk vlak. Als wij onze eigen karmische patronen bereid zijn los te laten, lossen we al dat geweld in de wereld, de machtsongelijkheid, ook op.