Opschonen

Even een klein stukje White Bull ‘in de herhaling’, omdat het van belang is dit goed te begrijpen:

“Wil je leven in angst of wil je leven in vertrouwen? Dat is de vraag die je jezelf steeds opnieuw kan stellen. Wil je je machteloos voelen, wil je je slachtoffer voelen? Wil je geloven dat de macht over jouw gezondheid en welzijn buiten jezelf ligt? Je maakt jezelf klein als je zo denkt. Als je leeft in angst zie je dingen, lees je dingen, die anderen niet eens tegenkomen. Je kijkt door de ogen van angst. Iedereen die bepaalde dreiging ervaart of waarschuwt voor gevaren, die is al helemaal ondergedompeld in angst. Angst maakt je doof voor je innerlijke stem, je intuïtie. Maar je kunt de keuze maken om uit de angst, de dualiteit, te stappen. In de onverschrokkenheid en in Liefde, want dat is wat het is.”

Maar we voelen de invloed, de zwaarte van zulke gebeurtenissen in de wereld. Als we er nou niet in willen stappen, maar wel iets anders willen bijdragen?

“Dan is het in de eerste plaats heel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en je eigen ruimte vrij maakt van al die lading en zware energie. ‘Spirituele hygiëne’ noem ik dat. Let goed op je gedachten, want als er zoveel zware energie rondwaart, wat onvermijdelijk is met al die angsten, is het heel makkelijk voor zo’n angstgedachte om zich in jouw systeem te nestelen. Je zal dus heel secuur moeten zijn in het regelmatig opschonen van je eigen innerlijke ruimte en je eigen omgeving. Zoals je je lichaam elke dag wast, zo moet je ook dagelijks je aura reinigen.
Ten tweede: probeer de gevoelens zoveel mogelijk te observeren. Niet definiëren of er een verhaal van maken. Ook niet het slechte nieuws uit gaan wisselen met elkaar, zoals ‘o, wat erg allemaal…’ of ‘O, ik voel me zo moe…’ bijvoorbeeld, want dat geeft alleen maar weer extra voeding daaraan.”

Zo zie je maar, er is genoeg te doen voor ons allemaal. Voordat we ‘het’ anderen willen gaan vertellen of – nog erger – anderen gaan waarschuwen voor of klagen over bijvoorbeeld ‘zware energie’ is het zaak dat we in onszelf en in onze eigen omgeving de boel opschonen. Dat is onze taak: Goed bij onszelf blijven en ons eigen blikveld helder houden! Want hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet. In onze eigen waarneming ligt de transformatiemogelijkheid!