¡VIVA!

‘Houdt het dan nooit op?’ Misschien is het de meest gestelde vraag de afgelopen dagen. Jawel. Het houdt wel op.  Dit gevoel hebben we nodig nu: Viva Barcelona!

En niet alleen Barcelona. Viva… het leven. Leve het leven. Leven deze mooie aarde, leven de Liefde, leve de mensheid, leve al het moois, alle schoonheid, alle pracht, alle mogelijkheden die we hebben om er wat van te maken en om het tij te keren.

Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het patriarchale tijdperk waar we getuige van zijn. We hebben er genoeg van, van oorlog en geweld, van haat en van agressie. We hoeven ons er niet door te laten verslaan, het is nu de tijd om op te staan in onze kracht. Om ons niet langer te verschuilen. Om tevoorschijn te komen in wie we werkelijk zijn.

Weten we dat wel? Weten we wel hoe krachtig wij zijn? Hoe wij zelf in staat zijn iets nieuws te creëren? Het is niet de bedoeling dat we gaan zitten afwachten wat er gebeurt, tot het nieuwe tijdperk zich aan ons openbaart. Het openbaart zich in ons, door ons, wij zijn zelf de verandering.

Het is niet zo moeilijk: Stop alle oordelen, geef geen enkele aandacht meer aan wat je niet wenst dat nog langer in stand blijft, vecht nergens mee, kijk naar wat je wel wilt. Focus op je dromen, je wensen, je verlangens. We wensen allemaal vrede, of niet? Zie waar jij zelf nog vrede kunt bewerkstelligen in je eigen leven, waar valt nog strijd los te laten?

De vernieuwing, de verandering komt niet van buitenaf aanvliegen, het komt van binnenuit. Uit ons hart. De Waarheid vind je in jezelf, zo binnen, zo buiten… Maak het niet afhankelijk van de buitenwereld, laat je niet van de wijs brengen, vertrouw op jezelf.

De tijd is gekomen om af te rekenen met angst, twijfel en onzekerheid. We hebben ons daar achter verscholen, maar waarom? We hebben ‘de mind’ laten overheersen, zoals we in de wereld het patriarchale, controlerende en onderdrukkende systeem hebben laten overheersen. Als dat nu eens verband houdt met elkaar? Is het dan niet de hoogste tijd om ‘de mind’ ondergeschikt te maken aan het hart?

Liefde is het enige antwoord. Liefde voor jezelf, voor wie je bent. Dan kun je ook de liefde herkennen in anderen, in alles. Het leven is Liefde, wij zijn Liefde. De rest is allemaal bullshit. Verzonnen. Onecht. Sta op in de Waarheid. Viva! Leef!

Voel je het?

Je kunt dagelijks zeggen: “Ik stem mij af op de Waarheid.”
Of: “Laat mij de Waarheid zien in deze situatie.” Of welke variatie dan ook. Daarmee nodig je de Waarheid in je leven uit en – daar heb je onze eigen kracht – dan krijg je hem ook! Dan zal je het zien. Wij kunnen in vrede leven, als we dat willen. We kunnen daarvoor kiezen. Wij kunnen de vrede nu uitnodigen. Laten we onze kracht eens tonen. Viva de mensheid… die nu opstaat in de Waarheid.