Rust!

Zelfs de stoplichten hebben hier, middenin de stad, kennelijk vakantie. Zo rustig is het. Heerlijk! De beste tijd om juist niet op vakantie te gaan 😉

Voor al die mensen die lekker thuis zijn gebleven: Geniet ervan! Er staan geen rijen in de winkels, geen files, geen tekort aan parkeerplaatsen, geen toeterend en foeterend verkeer, geen gehaast, alles is lekker relaxed. Geniet van die rust!

Een mens heeft rust nodig om bij zichzelf te rade te gaan, om te ontdekken wat z’n innerlijke drijfveren nu werkelijk zijn, even los van alles wat er van je verwacht wordt, wat anderen allemaal vinden, tijd om alle verhalen eens even los te laten om overal weer met een frisse blik naar te kunnen kijken. Af en toe zo’n plensbuitje helpt daar ook wel bij.

Van de weeromstuit begin ik op te ruimen. Heerlijk om van alles weg te gooien. Bevrijdend. En inspirerend. Want omdat je ruimte maakt, kunnen er nieuwe ideeën in je op komen, weet je opeens hoe je iets wat er nog lag af kunt maken, bijvoorbeeld. Of je tevreden voelen over wat allemaal al af is…  Het is alsof ik mijn gedachten opruim en alles weer even wat eenvoudiger maak. Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Hoofdzaken? Of hartzaken?

Alles waar je je eerder het hoofd over gebroken hebt, heeft zich op een of andere manier opgelost. Of niet soms? Vaak op een manier die je zelf niet van tevoren had kunnen bedenken. Het is een kwestie van het toestemming geven om zich op te lossen. Waar je mee vecht, lost niet op namelijk. Waar je plezier in hebt, waar je je op verheugt, waar je blij mee bent, dat verdient de aandacht!