Zie je wat er al is?

Het is niet specifiek bedoeld voor vrouwen, maar het is wel een toepasselijke boodschap op deze vrouwendag. Een klein – enigszins bewerkt – stukje uit ‘Een nieuw begin’: Zie je wat er al is?   

Misschien is het tijd om onszelf eens toestemming te geven en bereid te verklaren om onze rol in het geheel tot wasdom te laten komen en wat minder terughoudend te zijn in het naar buiten treden. Waarom zouden we ons laten overstemmen? Het is juist de hoogste tijd voor andere geluiden. Laten we eens uit ons eigen veilige circuit tevoorschijn komen… en onze stem laten klinken.

Laten we onze talenten waarderen en erkennen en onszelf beschikbaar stellen om te delen wat we weten, zien en voelen. Daar kan de wereld niet slechter van worden en ook voor onszelf kan het geen kwaad. Het is de volgende stap. Het is groei. En die hoeven we vooral niet zelf te frustreren door te twijfelen of het wel goed genoeg is.

De mind is nooit tevreden en waarschijnlijk zou-ie nog steeds niet tevreden zijn als de hele wereld bereikt was. Dan was er wel weer wat anders. De mind is nooit in het nu, dus nooit tevreden met hoe het nu is. Dat is de crux. Creëren vanuit de mind werkt dus averechts. We kunnen vanuit het hart wel aanwezig zijn in het nu, vrede voelen en vreugdevol creëren. Door dankbaar te zijn, zijn we meer in het NU aanwezig en waarderen we wat er wel is. Automatisch creëer je daar dan meer van.

Laten we het gat dichten tussen die wens, die nieuwe realiteit die we wensen en de huidige situatie, zoals we die nu waarnemen en waar we nog niet tevreden mee zijn. Want door iets nieuws te willen creëren vanuit ontevredenheid, het ontbreken ergens van, zal dat gebrek zich juist keer op keer blijven manifesteren. Het is nodig om het naar een ander niveau te tillen. Alles is energie en lading, dus is het een kwestie van afstemmen op een hogere trilling, niet blijven hangen op het oude level. Alsof je de radio afstemt. Op het moment dat je je afstemt op je wensen, je blik richt op wat je wel wilt en waar je blij mee bent en dat ook voelt, tune je in op een andere frequentie. Je creëert als het ware meer ruimte, het kan dan die kant op gaan bewegen.

Liefde en dankbaarheid zijn hoge frequenties en je eigen innerlijke vrede houdt angst buiten de deur en dus ook dat waar je bang voor zou kunnen zijn. Het is de manier om immuun te zijn voor lagere frequenties.

Formuleer je wens en blijf daar op gefocust. Vanuit vrijheid, bevrijd van angsten, onzekerheden en frustratie, kan het wel. Vanuit vreugde en vanuit het hart gaat het een stuk makkelijker. Allemaal innerlijk ‘werk’ dus: opruimen en bevrijden, je ballast afgooien en je verheugen en er alvast van genieten. De kunst is te zien wat er al is. En het is er dan dus ook. Want het is er in jouw beleving. En dat is waar alles te vinden is. Alles is er al…

Doe je mee? Stel je eens voor dat er vrede is in de wereld. Dat we elkaar vergeven, vertrouwen, begrijpen, het beste in elkaar zien, elkaar helpen, bemoedigen, stimuleren en respecteren. Dat we leven op een prachtige wereld, waar we met z’n allen van genieten en waar we goed voor zorgen, dat we tevreden zijn en blij, leven in vrijheid en allemaal doen waar we goed in zijn en waar anderen ook weer plezier van hebben. Dat er genoeg is voor iedereen, genoeg voedsel, liefde, aandacht, genoeg kansen, mogelijkheden en genoeg te beleven om van te genieten. Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, want alle ingrediënten zijn er. Kijk eens wat er allemaal al is. Het begint in ons: Zie je wat er al is?