Het leven is voor jou, niets is tegen jou

Het is nodig om ‘streng’ te zijn. Om duidelijk onderscheid te maken in waar je wel en niet aandacht aan geeft, om duidelijke keuzes te maken en om rigoureus af te wijzen wat onwenselijk is om aan informatie tot je te nemen en te verspreiden.
Klagen, aanklagen en veroordelen draagt niet bij aan verbetering. Integendeel, het versterkt de dualiteit en de ongewenste ontwikkelingen of de situaties die juist opgelost willen worden en zich ook aan het oplossen zijn. Kijk goed, kijk beter en zie wat er allemaal oplost momenteel. Onwaarheden die boven komen drijven, willen vertrekken, niet in stand gehouden worden. Ga er niet het gevecht mee aan, dan verdwijnen ze vanzelf uit onze ‘waarneming’. Want ja, het is onze waarneming. Alles is onze waarneming. Maak je waarneming schoon, maak de spiegel schoon.

Dat wat niet strookt met wat ‘Waarheid’ is, nog niet ‘heel’ is in onze ogen, dat kunnen kleine of grote zaken zijn, dat vraagt ons om anders te kijken. Laat ik duidelijk zijn: De oproepen om zogenaamd ‘wakker te worden’, die gebaseerd zijn op het erkennen van weet ik wat voor een ‘foute’ krachten of ‘foute’ systemen, hebben helemaal niks met ‘wakker worden’ te maken. Dat is ‘macht’ buiten jezelf plaatsen. Wakker worden is iets heel anders. Dat is beseffen dat JIJ ZELF anders kan kijken en dat de manier waarop je naar de wereld kijkt, naar jezelf en anderen, bepalend is voor wat je ziet en wat je kracht geeft. We hebben veel meer kracht dan we denken.

Iedereen weet toch dat het de mind, onze eigen mind, is die verdeling en onvrede zaait, naar buiten wijst en gevaren en misstanden ziet? In je eigen leven vertaalt dat zich naar van alles wat niet goed is, niet goed genoeg is, anders ‘moet’ en (zelf)kritiek bijvoorbeeld, maar het enige wat anders kan en veel meer vrede en eenheid zal brengen, is aanwezig zijn vanuit het hart. Het hart verbindt, weet wat Waar is en wat niet, kent z’n eigen kracht en weet de weg… Het zoekt de vreugde en deelt de schoonheid van het leven.

Geloof je werkelijk dat je de wereld en jezelf helpt door tweespalt te voeden en anderen ervan te overtuigen dat er van alles niet deugt? Of zou het misschien zo zijn dat er in jouzelf nog een idee leeft van ‘een vijand’? Reken af met de tweespalt in jezelf… Leer je eigen kracht kennen en focus op wat je wel wilt, wat je wenst, waar je blij van wordt, waar je van geniet. Laat je niet van de wijs brengen. Het zonnetje schijnt, het leven wil gevierd worden, je hart wil opbloeien en stralen en de wereld verwarmen met haar aanwezigheid. Kom tevoorschijn en durf te zijn wie je werkelijk bent, zonder al die verhalen…

Het leven is voor jou, niets is tegen jou.
Ontdek het!