Hou toch op…

Ik heb een besluit genomen. Ik ga er niet meer op in als mensen mij proberen te overtuigen van iets waar ik niet blij van wordt, wat niet prettig voelt, wat ‘verhalen’ zijn waar we niet wijzer van worden en wat allemaal steeds weer gaat over anderen die iets verkeerd doen, hebben gedaan, ‘fout’ zijn en ‘het probleem’ zijn. Ik word er moe van en het heeft weinig zin, want er komen alleen maar meer verhalen die dan moeten bewijzen dat het echt zo is. Waarom zou ik daar naar moeten luisteren en dat allemaal serieus moeten gaan weerleggen of betwisten?

Ik wil best luisteren naar mensen en horen wat ze werkelijk bezielt. Ik wil best meedenken over oplossingen als ze ergens mee zitten. Ik wil best goeie ideeën, plannen en initiatieven bemoedigen, stimuleren en toejuichen, geen probleem. Kom maar op.

Het gaat niet alleen over anderen, het gaat vooral over mijn ‘eigen’ mind. Die ‘mind’ ben ik al een tijd aan het heropvoeden. ‘Hij’ heeft de neiging altijd roet in het eten te gooien, het is nooit goed genoeg, er is altijd weer wat, ‘hij’ is nooit tevreden, probeert me te overtuigen van problemen die er zijn, die toch echt opgelost moeten worden. ‘Hij’ bemoeit zich overal mee, heeft altijd maar overal commentaar op, maar ook met ‘hem’ ga ik niet meer in discussie.

Die ‘mind’, die is niet van jou of van mij, hij hoeft niet zoveel macht te hebben. Als we hem gewoon die macht niet meer geven, is het klaar. Hij veroorzaakt alleen maar vervuiling, hij maakt problemen, hij doet z’n best anderen daarvan te overtuigen, ‘zo zit het in elkaar’ en daarmee verspreidt hij dan nog meer vervuiling. Stop it!

“Het brein zal opnieuw getraind moeten worden om de waarheid van het leven te begrijpen. Nu is het getraind in de onwaarheid dat je niet goed genoeg bent, schuldig of wat dan ook. Dat zijn allemaal leugens, maar de hele mindstructuur is er op gebaseerd en heeft een leven gecreëerd op basis van angst, afscheiding en pijn. De waarheid is dat je een Goddelijk wezen bent en helpt de aarde te verheffen tot haar Goddelijke status en de mensheid helpt te ontwikkelen.” Divine Mother

De mind zal getraind moeten worden, okee, dat kost misschien wat tijd. Maar het vraagt vooral een radicale beslissing. Het vraagt  oplettendheid. Het vraagt je de baas te zijn en hem hem de kans niet te geven om je steeds weer uit je plezier, optimisme en tevredenheid te halen. Hou toch op anderen ervan te overtuigen wat er mis is, wat er niet deugt en hoe erg het allemaal is. Het zijn geen anderen die dat doen, het maakt ook niet uit of het je eigen mind is of die van een ander. We moeten hem gewoon die kans niet geven. En dat is aan ons. Wij zelf bepalen of we dat toestaan of niet. Dat is de uitdaging.

En toen zag ik Mooji. Laten we al die rommel eens opruimen, het is vervuiling. Je hebt er niks aan. Het is niks. ‘Probeer het eens een dag,’ zegt hij en kijk eens wat er gebeurt: