Alles

De mannelijke en de vrouwelijke energie in ons wil in evenwicht zijn. Zoals geven en ontvangen in evenwicht wil zijn. Is daar een onevenwichtigheid, zoals wel kunnen geven, maar niet kunnen ontvangen, dan heeft dat te maken met vertrouwen. Vertrouwen is ontvankelijk zijn, open staan om te ontvangen wat je nodig hebt. Toelaten. Alles wat je nodig hebt is er, maar het is aan ons om daarop te vertrouwen, ervoor open te staan en het te kunnen ontvangen.
Gebrek aan vertrouwen leidt tot de behoefte aan controle. Dominantie. Regelen, de macht in handen houden. Waar geen vertrouwen is, is angst. En waar men behoefte heeft aan controle, is ook angst. Overgave is doodeng. Overgave aan dat wat is. En het gewoon zo laten zijn zoals het is. Maar het heeft zoveel te bieden! Alles…

Uit: Een nieuw begin (mijn boek in wording)