De Vredeskaravaan

Doe je mee? Sluit je je ook aan bij de Vredeskaravaan?

Het is een oproep aan iedereen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen, omdat Vrede in onszelf Vrede in de wereld bewerkstelligt. Het begint in onszelf. We gaan laten zien dat het ook anders kan. We gaan het voorbeeld zijn. We committeren ons aan de Vrede, we staan op en we gaan doen wat we kunnen om ook anderen te laten zien dat de Vrede in onszelf begint. In ons hart.

Liefde is de sleutel tot vrede. Liefde overwint alle strijd. Geloven in die liefde, geloven en nooit de hoop verliezen in de liefde. De wereld heeft nood aan deze grenzeloze liefde. Kunnen jullie, durven jullie deze weg bewandelen? Hier is moed en durf voor nodig. Het is gemakkelijk om je blik af te wenden of te doen alsof het niet bestaat. Wij vragen jullie, treed naar voren. Neem actie door jullie daden, wees behulpzaam voor diegenen die in nood zijn en reik jullie handen uit. (uit het bericht van WIJ)

Doe je mee? Is het niet de hoogste tijd dat we dit gaan durven uit te dragen en gaan opstaan in deze kracht? Hier lees je de boodschap zoals die gisteren via Inge kwam, vlak voor de radio-uitzending van Algoed-radio, waarin ik geïnterviewd werd over de noodzaak om op te staan uit onze ‘luie stoel’, de situatie in de wereld vraagt om een ander antwoord. Het vraagt ons om deze verantwoordelijkheid te nemen. Op deze pagina kan je je aansluiten door je aan te melden en je bereid te verklaren. Het is geen petitie die we gaan overhandigen aan presidenten of ministers, het is een beweging. Een Vredeskaravaan die de wereld over trekt, waarmee we elkaar versterken, aanmoedigen, oproepen, wakker schudden en een hart onder de riem steken. Waarin we duidelijk een keuze maken: We houden op met schuldigen aan te wijzen, met lijdzaam toekijken of de andere kant op kijken. Het gaat ons allemaal aan, we kunnen allemaal iets doen. De vrede begint in onszelf. De Vrede roept. En het kan, als wij daarvoor kiezen. Het begint hier. Nu. Niet ver weg.

Dat betekent dat we ons bereid verklaren om te kijken wat in onszelf nog niet in vrede is, welke oordelen en meningen en beschuldigingen, welke angsten weerhouden ons ervan om op te staan in wie we werkelijk zijn? In onze kracht, de kracht van het hart? Daar vinden we de Eenheid. Alleen vanuit ons hart kunnen we het hart van een ander bereiken, aanspreken, laten spreken, het vuur aanwakkeren. In dat vuur kan alles transformeren. En laat dat maar als een lopend vuurtje door de wereld gaan.

We laten onze oordelen los, we kiezen voor de Vrede. Doe je mee? Sluit je je aan bij de Karavaan?

Pass it on…. draag het uit.

Wordt vervolgd….

PS: Linksonderaan deze pagina kan je je ook inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe bespiegelingen.

3 gedachten over “De Vredeskaravaan”

Reacties zijn gesloten.