De kracht van WIJ

Het geldt voor ons allemaal, dat we ons vooral niet moeten laten uitspelen tegen elkaar en niet bang moeten laten maken. Wat we zien, in de media, in de politiek, in Turkije, in Amerika, in Europa en in Nederland net zo goed, is dat dat juist wel gebeurt. Maar we hoeven daar niet aan mee te doen. En we hoeven dat ook niet te laten gebeuren.

Het is mijn droom dat we als ‘gewone mensen’ (niemand is gewoon, dus excuus voor deze term) opstaan en laten zien dat het ook anders kan. Natuurlijk gebeurt dat al, er zijn ontzettend veel mensen die zich inzetten voor de vluchtelingen bijvoorbeeld, maar ik had het gevoel dat er nog teveel mensen het maar laten en niet weten waar ze kunnen beginnen, wat ze zouden kunnen doen. Dat vertrouwen in onze eigen kracht en mogelijkheden kunnen we juist versterken door ons te verbinden, uit te spreken en samen te komen, daden te stellen en het voorbeeld te zijn. Geen eenmalige actie, geen petitie, maar een beweging die overal golven van Vrede teweeg brengt, waardoor uiteindelijk alles naar een hoger plan beweegt.

Want we hebben invloed, de kracht van het licht en de kracht van de Liefde is sterker. En vooral als wij daarin geloven en die kracht ook gaan voelen. De grootmoeders noemen het ‘het net van licht’ waar je op aan kan haken, we maken met z’n allen een sterk lichtnetwerk als we ons dat voorstellen. Je kunt de kracht daarvan voelen en het versterkt als je weet dat je daarin verbonden bent met anderen.

Ik ga geen voorspellingen doen natuurlijk, maar wat mij wel duidelijk is geworden is dat dit niet vanzelf voorbij gaat, dat de situatie in de wereld om een ander antwoord vraagt. En ik weet dat er al genoeg mensen zijn die dat weten en wensen. Laten we die krachten bundelen, want dit is waar het uiteindelijk om gaat: Dat we onze eigen kracht beseffen, dat we ontdekken dat we niet machteloos of lijdzaam hoeven toe te kijken of het allemaal maar moeten laten gebeuren in de hoop dat het wel meevalt. Volgens mij hebben we iedereen nu nodig. Het is geen tijd om in slaap te sukkelen en af te wachten tot we weer wakker geschud worden.

Het zal zich vanzelf wel verder ontwikkelen, zo gaat dat. Ik heb eerder grote acties op touw gezet. Destijds ‘helpen-helpen’ bij de tsunami in India en later ‘Kind is Koning’ om de kinderen in de jeugdzorg een stem te geven. Daar dacht ik ineens aan gisteren, wordt dit weer net zoiets? Geen idee. Geen eenmalige actie in elk geval, ook niet ‘de hoge heren’ ergens op aanspreken, niet op de oude manier, maar op een nieuwe manier een krachtige beweging in gang zetten. Van iedereen, voor iedereen.

Het begint klein, bij onszelf. In onze eigen omgeving. In onszelf. Welke oordelen hebben wij nog die ons afgescheiden houden van de ander? Welke angsten beheersen ons nog, die ons tegenhouden om te zijn wie we zijn en ons uit te spreken en het voorbeeld te zijn?

Ik heb hier een lijstje met drie punten voor mijn neus staan, die mij er dagelijks aan herinneren hoe we de constructieve weg kunnen bewandelen:

  • Don’t take things personal (neem dingen niet persoonlijk)
  • Don’t step in the drama’s (stap niet in de drama’s)
  • Don’t be lazy (wees niet lui)

Het blijft ‘werken’ elke dag, ook als je je allang inzet voor een mooiere wereld, je hebt voorgenomen te leven vanuit je hart en te doen wat je ziel van je vraagt. Daarbij kan dit lijstje behulpzaam zijn.

De luiheid, die komt waarschijnlijk voort uit angst en twijfel. Wat kan ik nou doen? Hoe kan ik nou een bijdrage leveren? Maar je die vraag stellen is al genoeg. Luister naar het antwoord dat in je opkomt en spreek je bereidheid uit. Kijk welke ingevingen je krijgt en doe het. Wees niet bang. We hebben niets te verliezen, we hebben een wereld te winnen!

Onder het tabje ‘Happy View’, bovenaan de website vind je een nieuw hoofdstuk ‘PEACE PROJECT’, waarin ik je op de hoogte houd van alle ontwikkelingen en je hoop te inspireren. Je kunt je daar ook aanmelden, je committeren aan de vrede, waarmee je verder niks verplicht bent, maar wel je intentie uitspreekt en dan zal je voelen hoe die kracht ook door jou heen z’n werk gaat doen. De kracht van ‘WIJ’, daar hoor jij ook bij!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Sluit je ook aan bij de karavaan?